Fokustema
Travbanechef
Läs senare

Berglund gör snabb comeback

Jens Berglund gör snabb comeback i travsporten.
I april tar han över posten som travbanechef på Solänget.
Av
Mathias Hedlund

Bert-Ola Månsson lämnade posten som travbanechef för att enbart ha sportansvar i början av året och Peter Fahlén klev in som tillfällig chef. Nu har Öviksbanan hittat en permanent lösning.

Jens Berglund, 56, som har stor travbakgrund i släkten och själv var travbanechef på Dannero 2012–2020 och även på Bergsåker från 2014, kliver åter in i travsporten efter att ha arbetat inom handel sedan han slutade på Dannero/Bergsåker.

– Jag har alltid älskat travsporten och hade väldigt fina år på såväl Dannero som Bergsåker. Nu dök den här möjligheten upp och det känns som en härlig utmaning att få vara med och utveckla travet på Solänget. Det ska bli väldigt spännande, säger Jens Berglund i ett pressmeddelande.

Jens har tidigare arbetat tillsammans med Månsson, som fortsätter att ha sportansvaret på Solänget.

– Jag brinner för att locka publik till travet och tycker att det är särskilt viktigt att ha ordning på ekonomin, säger Jens.

Solänget firar 70-årsjubileum i år och har 14 tävlingsdagar, varav tre breddlopp. Den stora tävlingsdagen är säsongsavslutningen med V75 och Silverörnen den 15 oktober. Dessutom har Solänget Breeders Crown-försök den 20 september.