Fokustema
Utblick Nordamerika
Läs senare

Blågul tränardubbel

Det blev varsin tränarseger för Anette Lorentzon och Staffan Lind i natt, men de tog inte sina vinster där de stora pengarna delades ut...
Av
Claes Freidenvall
Anette Lorentzon tog sin 140:e tränarseger för säsongen igår. Foto: Jeannie Karlsson/Sulkysport
Anette Lorentzon tog sin 140:e tränarseger för säsongen igår. Foto: Jeannie Karlsson/Sulkysport

Anette Lorentzon kunde gläjda sig åt en vinnare på Dayton Raceway sedan Elliott Deaton guidat Black Mamba Ås (e. Lionhunter-Happy Year) till seger med fyra längder på 1.11,5/1.609 meter. Det ACL Stuteri-ägda treåriga stoet belönades med 5.000 dollar.

På Hoosier Park vann Christian Lind med pappa Staffans Naturelle Muscle (e. Muscle Hill-Au Naturalle) och den treårige valacken slog till efter en resa i vinnarhålet och vann med 1,75 längder på 1.14,4. Deläger gör Stefan ”Order by Stable” Balazsi och förstapriset uppgick till 3.000 dollar.

Första årssegern

Western Fair Raceway i Kanada bjöd på två försök i Ontario Sire Stakes Gold (C$94.000) för treåriga ston och där vann Apprentice M (e. Kadabra-Christina M) årets första triumf i 13:e starten efter en resa i vinnarhålet.

Med en knapp längd avgjorde hon på 1.15,2 och det var Paul MacDonell som satt bakom den John Bax-tränade travaren. Förra året vann stoet också ett lopp och även då i försök till Ontario Sire Stakes Gold ($95.600).

Som ettåring kostade hon 85.000 dollar i Lexington och hennes mor Christina M (e. Muscles Yankee), 1.12,6/$44.475, har sin främsta avkomma i Charmed Life (e. Majestic Son), 1.09,1/$1.541.746.

I det andra försöket segrade Louis Philippe Roy och Collateral Beauty (e. Kadabra-Full Tank) från spets och vinstmarginalen mättes ut till två längder för Herbert Hollands sto. Tiden skrevs till 1.14,2 och stoet tog sin andra triumf för året i Ontario Sire Stakes Gold ($95.600).

Bara 5.000 dollar kostade Collateral Beauty i Harrisburg som ettåring. Modern Full Tank, 1.10,3/$190.440, har sin andra avkomma i Collateral Beauty och själv ingår modern i samma syskonskara som Enough About You (e. Mutineer), 1.11,1*/$197.485, och White Hollow Bob (e. Muscles Yankee), 1.10,1*/$193.603.

Fokustema
Norge
Läs senare

Tävlingsstopp 1 januari?

Krisen i norsk travsport blir alltmer påträngande och nu säger Det Norske Travselskaps ordförande Knut Weum till tgn.no att det kan bli tävlingsfritt från den 1 januari nästa år.
Av
Claes Freidenvall

– Om vi inte möter förståelse från myndigheterna kan vi bli tvungna att stänga ned alla travlopp från 1 januari och varsla de anställda inom sporten, säger Knut Weum till Trav-og Galopp-Nytt i Norge.

Den situation som norsk travsport befinner sig i är orimlig enligt DNT:s ordförande.

– Vi kan inte leva under sådana förutsättningar. Om generella tappgränser införs enligt vad Lotteritilsynet skissar och omsättningen rasar med 900 miljoner till en nivå på 2,5 miljarder raseras hästsporten och det kan inte travet leva med, säger Weum, och fortsätter:

– Om generella tappgränser på 20.000 kronor blir det Landbruks- och Matdepartementet landar på, och omsättningsfallet blir som Rikstoto analyserat vill vi vara i konkurs inom kort. Då är det bättre att stoppa upp verksamheten och permittera samtliga anställda.

Norsk Travsport har haft ett möte med de anställda inom administrationen i travförbundet och Rikstoto.

– De har förståelse för situationen, avslutar Det Norske Travselskaps ordförande.

Fokustema
Världstjärna
Läs senare

Propulsion tävlar vidare

Via sitt twitterkonto meddelar Daniel Redén att den 30-faldige miljonären Propulsion tävlar vidare.
Av
Emil Persson
Propulsion tävlar vidare. Foto: Simon Hagen
Propulsion tävlar vidare. Foto: Simon Hagen

Det har varit tyst kring Muscle Hill-sonen sen segern i Mastersfinalen på Vincennes den 7 september, men nu kommer alltså Redén med beskedet att det blir fortsatt tävlande för åttaåringen.

Propulsion har vunnit 37 av sina 74 starter och i 16 av karriärens starter har han tjänat en miljon kronor eller mer. Hästen är snubblande nära att passera ännu en miljongräns då han i nuläget står på 30.993.693 kronor i intjänade prispengar.

Daniel Redén meddelade via Twitter att Propulsion tävlar vidare.
Fokustema
Auktionsköp
Läs senare

Googoo-dyring till Svanstedt

Robert Lindström ropade in Googoo Gaagaa-sonen Captain Corey för svindlande 150.000 dollar. Nu är det klart med såväl delägare som tränare.
Av
Ola Lernå
Googoo Gaagaa-sonen Captain Corey köptes på auktion för 150.000 dollar, nu står det klart vilka som köpt och vem som ska träna. Foto Adam Ström/Stall TZ
Googoo Gaagaa-sonen Captain Corey köptes på auktion för 150.000 dollar, nu står det klart vilka som köpt och vem som ska träna. Foto Adam Ström/Stall TZ

– Det blir ett konsortium bestående av Lennart Ågren, Knutsson Trotting och Midnight Sun Partners Inc, berättar Lindström.
Captain Corey kommer att gå i träning hos Åke Svanstedt.
Mamma till Captain Corey, Luv U All (e. Angus Hall) travade 1.15,2, kom upp i tre starter och tjänade 384 dollar.
Captain Corey är hennes första avkomma.
Mormor Love You Most (e. Yankee Glide), 1.11,7*/$364.542, startade 149 gånger och vann 26 lopp. Luv U All ingår i samma syskonskara som Deadliest Catch ($185.697) och Love U Overandover ($152.960).