Fokustema
Utblick USA
Läs senare

Blågul tränartrippel i USA

Per Engblom kunde räkna in en seger i natt på Meadowlands när Toccoa Falls vann för Yannick Gingras.
Och så blev det en dubbel för Jenny Melander på Yonkers Raceway.
Av
Claes Freidenvall
Upplåst för dig som är prenumerant
Toccoa Falls och Yannick Gingras vid en tidigare seger. Foto: Lisa Photo
Toccoa Falls och Yannick Gingras vid en tidigare seger. Foto: Lisa Photo
Denna artikel tillhör Sulkysport Premium - vårt låsta material.

För dig som är prenumerant

Vi har bytt prenumerationsystem.
Innan du kan logga in så behöver du skapa ett digitalt konto:
Aldrig skapat ett digitalt konto?

Har Du problem med din inloggning? Maila gärna info@sulkysport.se och ange namn, kundnummer och gärna felkod så hjälper vi till!

Du är inloggad men något är fel med din prenumeration

Gå till ditt konto för att ta reda på vad.

Mitt konto

Har Du problem med din inloggning? Maila gärna info@sulkysport.se och ange namn, kundnummer och gärna felkod så hjälper vi till!

Bli digital prenumerant

Prenumerera digitalt

Läs om Sulkysports olika alternativ, från 79 kronor/månad till 799 kronor per år.

En resa i rygg på ledande You Will Be Queen var vägen till seger för Toccoa Falls (e. Trixton-Falls For You), vilken gick ifrån med 1,5 längder i spurten.

Per Engblom. Foto: Adam Ström/stalltz.se

Vinnartiden skrevs till 1.11,0/1.609 meter och förstapriset uppgick till 9.250 dollar för den femårige valacken. Toccoa Falls har nu två vinster på fyra starter i år.

Toccoa Falls kostade 50.000 dollar som ettåring och är undan Trond Smedshammers toppsto Falls For You (e. Yankee Glide), 1.09,7/$1.326.537, vilken har sin främsta avkomma i Mazzarati (e. Cantab Hall), 1.10,0/$332.465.

Dubbelt Melander

Jenny Melander. Foto Mia Törnberg/Sulkysport

Jenny Melander vann både med en passgångare och travare på Yonkers Raceway. Först ut var femårige Hunting Ås (e. Lionhunter-Cantabit), vilken avgjorde med nos i spurten för Tyler Buter på 1.12,5. Jenny Melander deläger och ACL Stuteri har fött upp valacken, som belönades med 10.250 dollar. För Hunting Ås var det andra raka triumfen.

Hans mor Cantabit (e. Cantab Hall), 1.16,5, startade bara en gång och gick lottlös från tävlingsbanan. Hon ingår i samma syskonskara som Victor’s Finesse ($384.426) och Uncle Pappy ($338.375). Victor’s Finesse köptes till Sverige av John Bootsman och blev bland annat mor till Enya Boko (e. Broadway Hall), 1.12,0ak/462.305 kr.

Därefter blev det seger för passgångaren Mach N Cheese (e. Betterthancheddar) och George Brennan. Duon vann med drygt tre längder från spets på 1.11,6. Här uppgick förstapriset till 5.750 dollar.