Fokustema
V75 Åby
Läs senare

Burning Man, en motiverad favorit

Petri Puro har numera bara åtta hästar på träningslistan.
Men Halmstadtränaren är helnöjd med hur stallet jobbar och idag är Burning Man omgångens största V75-favorit.
Av
Pär Gustafsson
Petri Puro-tränade Burning Man är obesegrad med Örjan Kihlström. Foto Tommy Andersson/ALN
Petri Puro-tränade Burning Man är obesegrad med Örjan Kihlström. Foto Tommy Andersson/ALN

Det är mycket som talar för Burning Man (V75-1) idag. Hästen trivs på Åby, har bra resultat över tre varv och är obesegrad med Örjan Kihlström.
– Han vann ett lite billigare lopp senast, men han var spänstig och fin och jag har inget att klaga på. Hästen gick intervaller i onsdag och reds under fredagen och han känns stark. Det är en stor häst som inte går så tufft i träningen och lite tätare starter är ingen nackdel. Distansen klarar Burning Man och jag hoppas att han kan hitta ut från innerspår. Samtidigt är hästen speedig och fungerar även fint i ryggar. Det är V75 och många bra hästar, men jag har absolut stor tro på Burning Man. Möjligen kör vi utan checkrem den här gången, säger Petri Puro.

Det låter som att Burning Man kommer med bra form?
– Jag har inte så många hästar, men jag har flera duktiga och det känns som att hela stallet är på gång. Martin de Bos och Maestro Crowe tränades igår och var mycket fina. Vi inte behövt salta och ploga i vinter och jag har haft fina förhållanden att träna på. Det känns som att Burning Man kommer med bra form.

Han tränar med Burning Man och Martin de Bos och har inga problem att hänga med

Maestro Crowe (e. Love You-Giant Crowe), en lillebror till Cash Crowe (e. Ready Cash), 1.11,6am*/4.264.605 kr, vann karriärens fem första starter, men femåringen var inte på topp i mitten av december och har pausat. Hästen har bara 125 500 kronor på kontot och Halmstadtränaren har tänkt matcha Maestro Crowe i rikstoton i vinter.
– Han tränar med Burning Man och Martin de Bos och har inga problem att hänga med. Jag tror att Maestro Crowe har jättefin form, men jag vill inte starta honom över 1.640 meter och det finns inte så mycket passande lopp just nu.

Här är Sulkysports V75-tips i sin helhet.

Spela V75 Tillsammans med Sulkysport.

Startlistor i pdf-format till Åbys tävlingar.

Tidiga tankar till V75

Lövgren ersätter Bergh

Fokustema
Vincennes
Läs senare

H.V.Tuuri vann lätt igen

Finske H.V.Tuuri har dominerat kallblodsloppen på Vincennes. Det blev segrar i båda loppen, först i söndags och nu idag igen.
Av
Lars G Dahlgren

Eric Raffin bjöd H.V.Tuuri (e. Turo – H.V.Kipinä) ett bra lopp i andra par utvändigt och när han attackerade handlade det i praktiken om spel mot ett mål. H.V.Tuuri vann på 1.22,5a/2.100 på Vincennes stora bana, att jämföra med de 1.23,3a/2.100 han travade på lilla banan i söndags. Ossi Nurmonen tränar H.V.Tuuri. Förstapriset var 8.100 euro.

De fyra svenska kallblod som skulle varit med i detta kallblodsmöte på Vincennes, som numera körs varannat år, fick stanna hemma i Sverige på grund av att de inte uppfyllde de franska reglerna för vaccination.

Fokustema
Northfield Park
Exklusivt för dig som prenumerant
Läs senare

Toppkusk i olycka

USA:s segerrikaste kusk de senaste åren Aaron Merriman var med om en otäck olycka i lördags när hans passgångare My Three Girls gick omkull och drog med sig flera andra ekipage i fallet.
Av
Claes Freidenvall
Aaron Merriman var med om en olycka i lördags. Foto Jeannie Karlsson/Sulkysport


Reportage Aaron Merriman
Aaron Merriman var med om en olycka i lördags. Foto Jeannie Karlsson/Sulkysport Reportage Aaron Merriman

Aaron Merriman och My Three Girls satt i rygg på ledaren, när stoet galopperade i sista sväng, gick ner på knäna och ytterligare fyra ekipage gick i backen.

Bilderna från loppet såg otäcka ut, men Aaron Merriman klarade sig efter omständigheterna bra, även om det ömmade i kroppen efteråt plus att han drabbades av en liten hjärnskakning.

Både Aaron Merriman och Hunter Myers fick åka till sjukhus efter loppet i lördags, men båda kunde lämna senare under kvällen.

– Jag hoppas kunna vara tillbaka och köra i helgen, säger Aaron Merriman till ustrotting.com.

Aaron Merriman är uppsatt som kusk på Meadows imorgon och Northfield Park på lördag.

Fokustema
Vincennes
Läs senare

Kriterievinnare knappt slagen

Efter fyra raka diskningar fick Ola Åsebös forna norska Kriterievinnare Hard Times till ett bra lopp igen på Vincennes. Han var knappt slagen i Prix du Cantal.
Av
Lars G Dahlgren
Carioca de Lou (nummer 16) beerade med knapp marginal Hard Times på Vincennes. Foto: Gerard Forni
Carioca de Lou (nummer 16) beerade med knapp marginal Hard Times på Vincennes. Foto: Gerard Forni

Numera Jean-Michel Bazire-tränade Hard Times (e. Cocktail Jet – Tigerlily) var favoritspelad i torsdagens quintelopp, men fick se sig knappt slagen av valacken Carioca de Lou (e. Jag de Bellouet – Lola de Lou) och Leo Abrivard. De två hästar som gjorde upp om segern startade från 25 meters tillägg och attackerade för fullt i slutkurvan.

Laurent Claude Abrivard-tränade Carioca de Lou vann på 1.13,6/2.875 meter och Hard Times noterade 1.13,7. Andraplatsen var 12.500 euro och segerpremien 22.500.

Björn Goop-duon Tellmeastory (e. Zola Boko) och J.S.Apollo (e. The Bad Boy) knep matlapparna 1.000 och 500 euro som sexa och sjua på 1.14,5 medan Björn själv slutade oplacerad med sin uppsittning Bryssel (e. Ready Cash).