Fokustema
Jägersro
Läs senare

Campo Bahia sjuk

Conrad Lugauers stjärna Campo Bahia är sjuk och missar kvällens start i Hugo Åbergs Memorial.
Av
Pär Gustafsson
Campo Bahia och Conrad Lugauer. Foto Simon Hagen/Sulkysport
Campo Bahia och Conrad Lugauer. Foto Simon Hagen/Sulkysport

Femåringen är struken för feber. Planen för Campo Bahia var att starta i kvällens storlopp på hemmaplan och sedan gå vidare till Jubileumspokalen på Solvalla. Femåringsloppet avgörs onsdag den 19 augusti med en miljon kronor till vinnaren.

V75-tips: Heltäckt i epilogen

Fokustema
Årjäng V75
Läs senare

Inför V75: ”Nära toppslag”

Galopp och inte som bäst i Elitloppsförsöket.
Nu har Alessandro Gocciadoro laddat om med Bengurion Jet.
– Jag tror att han är nära att vara i toppslag, säger Gocciadoro.
Av
Redaktionen
Bengurion Jet och Alessandro Gocciadoro. Foto Mathias Hedlund/Sulkysport
Bengurion Jet och Alessandro Gocciadoro. Foto Mathias Hedlund/Sulkysport

Alessandro Gocciadoro har fyra hästar till start i eftermiddagens V75-omgång i Årjäng, där Elitloppshästen Bengurion Jet (e. Maharajah) startar i Årjängs Stora Sprinterlopp. Så här kommenterar Gocciadoro sina starthästar på sin bloggsida.

– Life Itself (lopp 5) har fått ett väldigt svårt utgångsläge. Hon gick ganska bra i Finland och kan öppna riktigt snabbt om jag laddar iväg och jag får göra ett försök härifrån att nå en position långt fram i fältet. Jag tror att hon kommer vara ännu bättre nu med två lopp i kroppen och kort distans är mer gynnsamt för hennes del. Grundplanen är att köra barfota fram och med jänkarvagn på nytt samt stängt huvudlag, säger Alessandro Gocciadoro.

– Dakovo Mail (lopp 7) är en smart häst som har klarat voltstart i både Italien och Sverige. Senast galopperade han, men det var mitt fel. Nu tar jag på honom bakskor och så fortsätter vi med stängt huvudlag, men får ändra till vanlig vagn när det är voltstart. Hästen håller god form, säger Alessandro Gocciadoro.

– Dana Ek (lopp 10) har utvecklats väldigt mycket och blivit så tuff. Hon har haft en halsinfektion efter senaste starten, men tränar riktigt bra nu. Spår åtta är alltid en utmaning, men jag tror hon kan gå bra direkt och hon visade senast hur snabbt hon kan öppna, men även klara av att göra grovjobb om så krävs. Löpningsförloppet är inte avgörande för henne. Det blir inga ändringar, säger Alessandro Gocciadoro.

– Bengurion Jet (lopp 11) hade problem med en hov efter Åbyloppet. Det verkade bra efter ett par veckor, men i Elitloppet återuppstod problemen. Därför har han fått ordentligt med tid efter det loppet, fick vila och allt ser bra ut nu igen i träningen. Jag ville testa honom inne på Solvalla för två veckor sedan och gillade hur han kändes och travade. Jag tror att han är nära att vara i toppslag, startspåret blev bra och hoppas att han ska vara tillbaka på samma nivå som han tävlade på vid segern på Jägersro. Det blir barfota, jänkarvagn och så bestämmer jag huvudlag under tävlingsdagen, men förmodligen blir det helstängt huvudlag, säger Alessandro Gocciadoro.

Här kan du ta del av startlistor till tävlingarna i Årjäng.

***

Vill du spela V75 tillsammans med Sulkysport finns följande alternativ:

Sulkysport Lilla V75 – 15 andelar á 75 kr/styck

Sulkysport V75 UNIK exklusiv – 15 andelar á 150 kr/styck

Fokustema
Jägersro
Läs senare

A Fair Day till Åbergs

Från en plusbetonad insats som trea i Kalmarsundspokalen till Hugo Åbergs Memorial.
A Fair Day har bjudits in till Jägersros sprinterlopp den 30 juli.
Av
Claes Freidenvall
A Fair Day och Oscar Ginman. Foto: Adam Ström/stalltz.se
A Fair Day och Oscar Ginman. Foto: Adam Ström/stalltz.se

– Jag blev så glad när vi blev inbjudna, det ska bli så roligt att få vara med i Åbergs, säger tränaren Elisabeth Almheden i ett pressutskick från Jägersro.

Elisabeth Almheden nöjer sig inte bara med att starta A Fair Day. Lillebror Maroon Day kommer också att starta under Åbergs-kvällen och till skillnad mot A Fair Day vann han ett rikstotolopp i senaste framträdandet.

Sedan tidigare har Borups Victory, Get A Wish, Vivid Wise As och Önas Prince bjudits in till Hugo Åbergs Memorial. På lördag tävlas det om en plats till Åbergs i Årjängs Stora Sprinterlopp och samma visa är det dagen efter i S:t Michel-Ajo i Mikkeli.

Spårlottningen till Hugo Åbergs Memorial hålls den 23 juli. Loppet avgörs tisdagen den 30 juli över 1.609 meter och 1.609.000 kronor väntar vinnaren.

Fokustema
Årjängstravet V75
Läs senare

V75: Anrikt sprinterlopp i Årjäng

På lördag riktas travblickarna mot sommarbanan Årjäng som bjuder in till publikfest där Årjängs Stora Sprinterlopp med 500.000 kronor i förstapris är huvudnumret, men där också vinnaren får en plats i Hugo Åbergs Memorial på Jägersro den 30 juli.
Av
Magnus Blom
Hail Mary och skötaren Jenny Sundin. Foto Mathias Hedlund/Sulkysport
Hail Mary och skötaren Jenny Sundin. Foto Mathias Hedlund/Sulkysport

Anrika Årjängs Stora Sprinterlopp, som körts sedan 1952, avgörs över 1.640 meter autostart som V75-7. Årets startfält innehåller bland annat Daniel Redéns Hail Mary (e. Googoo Gaagaa) som lottades till spår åtta bakom bilen. Han utmanas främst av Alessandro Gocciadoro och Bengurion Jet (e. Maharajah) som inte varit synlig i startlistorna sedan Elitloppet.

V75-1 inleder som vanligt och det handlar om ett sprinterlopp för Bronsdivisionen där det är fördel ston.

I lördags blev Johan Untersteiners lovande fyraåring Eminent Kronos (e. Propulsion) påkörd av en konkurrent. Nu jagar han revansch i klass 2 som är V75-2, men drog nitlotten och fick spår 12 bakom bilen. Löser han uppgiften ändå?

V75-4 är Dubbelcupen final med 15 hästar indelade i tre volter och där 200.000 kronor väntar på vinnaren.

Slutligen lite kuriosa: Ragnar Thorngren och Lord Peter var det vinnande ekipaget i premiären av Årjängs Stora Sprinterlopp 1952. Segertiden var 1.23,1 och förstapriset uppgick till 3.000 kronor.

Här är startlistorna lördagens tävlingar på Årjäng.