Fokustema
Romme
Läs senare

Chanslös i årsdebut

Selected News var utan rätta trycket i årsdebuten som femma på Romme idag och var chanslös mot Mas Capacity sedan Jorma Kontio fått trolla bort första rundan efter 1.16,5 i täten.
Av
Claes Freidenvall
Upplåst för dig som är prenumerant
Mas Capacity vid en tidigare seger. Foto: Ravinetti.fi
Mas Capacity vid en tidigare seger. Foto: Ravinetti.fi
Denna artikel tillhör Sulkysport Premium - vårt låsta material.

För dig som är prenumerant

Vi har bytt prenumerationsystem.
Innan du kan logga in så behöver du skapa ett digitalt konto:
Aldrig skapat ett digitalt konto?

Har Du problem med din inloggning? Maila gärna info@sulkysport.se och ange namn, kundnummer och gärna felkod så hjälper vi till!

Du är inloggad men något är fel med din prenumeration

Gå till ditt konto för att ta reda på vad.

Mitt konto

Har Du problem med din inloggning? Maila gärna info@sulkysport.se och ange namn, kundnummer och gärna felkod så hjälper vi till!

Bli digital prenumerant

Prenumerera digitalt

Läs om Sulkysports olika alternativ, från 79 kronor/månad till 799 kronor per år.

– Katja (Melkko) var väldigt optimistisk på förhand. Mas Capacity har varit fin i träning hela vintern och var också väldigt bra i årsdebuten. Första 50 meterna var han riktigt snabbt och Jörgen (Westholm) släppte också med Sir Henry P. Hill. Sista 1.100 meterna valde jag att öka farten och han vann väldigt lätt, sade Jorma Kontio.

Från fjärde utvändigt tog Magnus A Djuse och Selected News sats i tredjespår 1.300 kvar och storfavoriten nådde fram utvändigt om ledande Mas Capacity (e. Conway Hall-Muscles Darling) 850 meter före mål.

Mot finska storlopp

Men Selected News kunde aldrig bjuda på någon match och var slagen tidigt på upploppet. Istället gick Mas Capacity enkelt undan med en längd på 1.13,8a/2.140 meter efter 1.11,2 sista kilometern.

– Det känns som Mas Capacity fått en växel till och vi kommer satsa på de stora loppen i Finland senare i år och däribland Suur-Hoolola-Ajo, avslöjade Jorma Kontio efter årsdebuten, värderad till 50.000 kronor.