Fokustema
V86 Mantorp
Läs senare

Cyber Lane gjorde toppintryck

Cyber Lane gjorde ett närmast oslagbart intryck när han genrepade inför Jubileumspokalen på Solvalla om knappt två veckor med att vinna Kjell P Dahlströms Minne på Mantorp.
Av
Lars G Dahlgren
Cyber Lane och Johan Untersteiner. Foto Magnus Strömsten/TR Bild
Cyber Lane och Johan Untersteiner. Foto Magnus Strömsten/TR Bild

”Nu är han redo för allt”, sade Johan Untersteiner när fjolårets fyraåringskung Cyber Lane (e. Raja Mirchi – Sybaris Hanover) vunnit femåringsloppet på Axevalla Stochampionatshelgen. På Mantorp på onsdagkvällen var det accentuerat ytterligare: ”han kändes bättre än någonsin”.

Fakta

Cyber Lane

valack fem år e. Raja Mirchi – Sybaris Hanover e. Cantab Hall
25 st: 20–0–1
Rekord: 1.14,2m* – 1.11,1ak*
Insprunget: 8.175.481 kr
Uppfödare: Prestera International AB, Lund
Ägare: Levaux AB, Lund
Tränare och körsven: Johan Untersteiner
Skötare: Ales Pavsic

Expandera

– Det är en ren njutning att köra Cyber Lane. 600 meter från mål satt jag med allt sparat och han vann med oryckta växlar, sade Johan Untersteiner.

Segertiden blev 1.12,0a/2.140 meter efter 1.10 sista 500 meterna och Cyber Lane fick 200.000 kronor i belöning. Nu väntar alltså närmast Solvallas Jubileumspokal och man kan lugnt säga att Cyber Lane satt några av de motståndare som han kan tänkas ställas mot då också på plats: Generaal Bianco och Love Matters.

Fakta

Mily

sto fyra år e. Perhaps Love – Blixtra Tånga e. Victory Party
15 st: 7–0–1
Rekord: 1.14,3m* – 1.12,4am*
Insprunget: 1.093.000 kr
Uppfödare: Jennifer Båtemyr, Vårgårda
Ägare: Easy KB, Uppsala
Tränare och körsven: Peter Untersteiner
Skötare: Emma Svensson

Expandera

Stochampionatsfyran Mily (e. Perhaps Love – Blixtra Tånga) vann Breeders Crown-loppet för fyraåriga ston lätt. Peter Untersteiner körde till ledningen och hon studsade ifrån medtävlarna, inklusive fjolårets bästa treåriga svenskfödda sto Candy la Marc som slutade närmast Mily, mycket enkelt på 1.12,4a/2.140. Samtidigt klev hon över miljongränsen intjänat.

– Hon bara klippte med öronen och jag ryckte inte tussarna. Detta på en 1.12-tid. Det är riktig toppform och nu siktar vi på kvalet till Derbystoet om tre veckor, sade Peter Untersteiner.

Fakta

Lewis Ale

hingst tre år e. Andover Hall – Ripley e. Ride the Night
4 st: 4–0–0
Rekord: 1.15,8m* – 1.13,2am*
Insprunget: 204.812 kr
Uppfödare: Kuusaan Virma Oy, Finland
Ägare: Lewis Ale Stable, Finland
Tränare och körsven: Tuomas Korvenoja
Skötare: Tiia Pihamaa

Expandera

Finske Lewis Ale (e. Andover Hall – Ripley) är fortsatt obesegrad efter att i sin fjärde start ha vunnit Breeders Crown-försöket för treåriga hingstar och valacker. Tuomas Korvenoja körde till ledningen, men fick inte sitta i fred där på slutvarvet eftersom Örjan Kihlström sände fram starke men aningen komplicerade Alone (e. Maharajah – Quarantine) som pressade envetet. Alone höll starkt och utmanade Lewis Ale ända in i mål fram till 1.13,2a/2.140 meter. Lewis Ale är bror till en häst som vunnit Breeders Crown i Sverige, Jonesy (e. Muscles Yankee) som även denne tränades och kördes av Tuomas Korvenoja.

Fakta

Output Pressure

valack fyra år e. Gigant Neo – Joda Lesdelles e. Sebrazac
16 st: 4–4–2
Rekord: 1.15,1l* – 1.12.1ak*
Insprunget: 622.000 kr
Uppfödare: Stefan T.Z.Melander HB & I Löfbergs AB
Ägare: Stall T.Z.
Tränare: Stefan Melander
Körsven: Örjan Kihlström
Skötare: Marcus Sundberg

Expandera

Output Pressure (e. Gigant Neo – Joda Lesdelles) vann Breeders Crown-loppet för fyraåriga hingstar och valacker, och det är ju alldeles lagom det, tre veckor före Derbykvalen. Örjan Kihlström fick överta ledningen med Stefan Melanders valack och efter att ha bestämt tempot skrevs segern säker på 1.13,9a/2.140 efter överkant 1.12 sista varvet. Short In Cash  toppspurtade som tvåa medan årsdebuterande Uppfödningslöpnings- och E3-vinnaren och Kriterietvåan Coin Perdu väl gjorde ett lite ringrostigt intryck som trea.

Fakta

Adorable Lady

sto tre år e. Zola Boko – Malabara e. Supergill
9 st: 3–0–1
Rekord: 1.21,9m* – 1.13,5am*
Insprunget: 250.000 kr
Uppfödare: Menhammar Stuteri AB, Ekerö
Ägare: Travkompaniets Stall AB, Ekerö
Tränare och körsven: Pasi Aikio
Skötare: Reko Seppä

Expandera

Pasi Aikio tog tidigt initiativ med Adorable Lady (e. Zola Boko – Malabara) i BC-loppet för treåriga ston då han körde fram utvändigt ledande Activated. Adorable Lady var helt enkelt starkast och vann på 1.13,5a/2.140.

Uppohoppa (e. Triton Sund – Grenouille), Derbyhäst förra året, repeterade inför bronsdivisionsfinalen på Åby nästa helg med att vinna ett långlopp på 1.14,2a/2.640. Pasi Aikio-tränade Uppohoppa hamnade i kön och Örjan Kihlström tvingades ut i både tredje- och fjärdespår hela sista varvet och höll med knapp marginal undan för Great King Wine.

Fyraåriga Princess S.W. (e. Chocolatier – Appia) har kommit igång bra hos Peter Untersteiner, femte segern i sjätte starten noterades i Diamanstoförsöket. Princess S.W. kördes till ledningen i första kurvan och hade sedan loppet i sin hand på 1.13,7a/2.140.

Sorbet (e. Super Photo Kosmos – Altar Bound) vann snabbloppet på 1.12,2a/2.140. Daniel Redéns sjuåring tog för Örjan Kihlström ner Buzz Mearas. Det man tar med sig från det här loppet var dock Carabinieris comeback efter halvårslångt tävlingsuppehåll: En grymmeupphämtning till tredjeplatsen efter stor startgalopp.

Fakta

Spelfakta

Rätt V86-rad: 8–4–6–3–1–7–7–3
Utdelning:
Åtta rätt: 2.016 kr
Sju rätt: 35 kr
Sex rätt: jackpot
Omsättning: 20.486.406 kr

Expandera

 

 

Fokustema
Frankrike
Läs senare

Elitloppshäst i comeback

Efter en sejour i Norden under april till juni är det dags för Bahia Quesnot att kliva ut på tävlingsbanan i födelselandet på nytt.
Av
Emil Persson
Bahia Quesnot och Junior Gulepa dyker åter på upp tävlingsbanan i fredagens Grupp III-lopp i Cagnes-sur-Mer. Foto: Mia Törnberg/Sulkysport
Bahia Quesnot och Junior Gulepa dyker åter på upp tävlingsbanan i fredagens Grupp III-lopp i Cagnes-sur-Mer. Foto: Mia Törnberg/Sulkysport

Det är i fredagens Grupp III-lopp Grand Prix de la Ville de Cagnes-sur-Mer (€66.000) som Junior Guelpa låter sitt toppsto göra comeback. Scipion du Goutier-dottern som närmast kommer från en andraplats i Oslo Grand Prix kliver ut på skor runt om i återkomsten och möter blott sex hästar nere på den franska Rivieran.

Startlista Grand Prix de la Ville de Cagnes-sur-Mer
2.925 meter voltstart

  1. Brosnan Jet – Quentin Seguin
  2. Baldi Star – Steve Stefano
  3. Creature Castelets – Jean Charles Feron
  4. Viking Fromentro – Nicolas Ensch
  5. Colonel Bond – Pierre Vercruysse
  6. Bahia Quesnot – Junior Guelpa
  7. Balbir – Mickaël Cormy
Fokustema
Comeback
Exklusivt för dig som prenumerant
Läs senare

Därför tar Båth båten

Han har vunnit Svensk Uppfödningslöpning, Breeders Crown-final och och tangerat världsrekord.
När den fyrfaldige miljonären Global Welcome gör årsdebut i kväll så sker det från 60 meters tillägg på Gotland.
Sulkysport undrar kort och gott varför Svante Båth tar båten?
Av
Emil Persson
Global Welcome (utvändigt om Bythebook) gick ett sulkyjobb på Solvalla i mars, men årsdebuten har dröjt. Foto Mia Törnberg
Global Welcome (utvändigt om Bythebook) gick ett sulkyjobb på Solvalla i mars, men årsdebuten har dröjt. Foto Mia Törnberg

– Det fanns inte hur många lopp som helst som passade. Det var detta eller att starta i Eskilstunas Fyraåringstest och… ja, jag tror det fanns något i Kalmar också. Då ligger detta bäst i tiden och möjliggör att vi får tre veckor till Breeders Crown i Mantorp den 31 juli samt ytterligare tre veckor efter det till Derbykvalen om allt rullar på som vi hoppas att det ska göra, säger Svante Båth.

Säsongen skulle ha inletts redan i april, men en ömmande has spökade.
– Han var tjock i hasen och halt, men inga fel jag att finna på varken ultraljud eller röntgen. Vi fick i alla fall dra i handbromsen och stå över Kungapokalen. Nu känns han bra i träningen och har gått 1.15/1.600 meter på ett bra vis. Det kan vara både för och nackdelar med det här inför hösten. Nu kommer vi med en fräsch häst som inte är tagen inför den här perioden av året så får vi se om vi kan ha igen det helt enkelt.

Något säger mig att resultatet i kväll inte är det allra viktigaste för din del, eller?
– Jag vill se ett snabbt upplopp och krut i grejerna. Sen är det klart att hästen är så bra så jag tror att han kan greja det och vinna, gärna för mig, men det viktigaste är att intrycket är det rätta, avslutar Svante Båth.

Fokustema
V86 Visby
Exklusivt för dig som prenumerant
Läs senare

Köpte V86-häst för 7.000 kr

Visby-amatören Jonny Lehrberg driver en liten travrörelse på Gotland där han tränar och äger sex hästar. Ikväll startar han ett riktigt intressant sto på V86.
Av
TOBIAS NILSSON
Visbyamatören Jonny Lehrberg delar sin tid mellan att träna travhästar och arbeta som svetsare. Foto ALN
Visbyamatören Jonny Lehrberg delar sin tid mellan att träna travhästar och arbeta som svetsare. Foto ALN

Jonny Lehrberg har endast sex hästar på sin lista, och den som just nu lyser mest är One Too Many-dottern Önas Nelly.

– Formen känns bra och i senaste starten, hittade vi att hon behöver hjälp med stängerna på vagnen och hon kommer vara ännu bättre nu, säger Jonny.

Jonny äger ”Nellys” bror Zip It (e. Dream Vacation – Super Nettie) och när han fick reda på att Nelly var till salu blev han intresserad.

– Hon var för dyr när jag var intresserad av henne första gången. Sedan jag fick syn på henne igen på ASVT’s internetauktion och givetvis blev jag intresserad. Jag loggade in 21:40 (20 minuter innan auktionsstopp) och höjde budet med 1.000 kronor, berättar Visbytränaren.

Priset blev billiga 7.000 kronor och hittills i karriären har hon gjort sex starter och första segern kom i den näst senaste starten på Visby, segermarginalen skrevs till hela tre längder och totalt har auktionsfyndet tjänat 85.500 kronor.

Startar i Diamantstoet

Nu startar ”Nelly” i Booze Of Mines Lopp – Diamantstoet med hela 125.000 kronor i första pris och Jonny låter nöjd. Ett förstapris är mer pengar än vad Visbytränarens märr totalt tjänat i karriären.

– Hästen har bra form och är rätt startsnabb. Från spår två kommer hon få ett bra lopp och jag både tror och hoppas att hon är med och gör upp om segern.

På frågan vad Jonny gör förutom travet kom det oväntade svaret.

– Jag jobbar halvtid som svetsare och hästarna har jag mer som bisyssla, berättar Jonny.