Fokustema
Solvalla
Läs senare

Dansk skalle avgjorde

Nedsläppt i andra utvändigt på första bortre långsidan bäddade för vinsten i finalen i Breeders Course för danskfödde Hurricane D.K. och Robin Bakker.
Av
Claes Freidenvall
Upplåst för dig som är prenumerant
Glädje efter Hurricane D.K. och Robin Bakkers seger. Foto Mathias Hedlund/Sulkysport
Glädje efter Hurricane D.K. och Robin Bakkers seger. Foto Mathias Hedlund/Sulkysport
Denna artikel tillhör Sulkysport Premium - vårt låsta material.

För dig som är prenumerant

Vi har bytt prenumerationsystem.
Innan du kan logga in så behöver du skapa ett digitalt konto:
Aldrig skapat ett digitalt konto?

Har Du problem med din inloggning? Maila gärna info@sulkysport.se och ange namn, kundnummer och gärna felkod så hjälper vi till!

Du är inloggad men något är fel med din prenumeration

Gå till ditt konto för att ta reda på vad.

Mitt konto

Har Du problem med din inloggning? Maila gärna info@sulkysport.se och ange namn, kundnummer och gärna felkod så hjälper vi till!

Bli digital prenumerant

Prenumerera digitalt

Läs om Sulkysports olika alternativ, från 79 kronor/månad till 799 kronor per år.

För tränaren Paul Hagoort blev det storslam eftersom Monastery Boko (e. Chelsea Boko) var tvåa och tredjeplatsen togs av ledande Diapason (e. Maharajah), vilket betydde 1.750.000 kronor på ett bräde.

Hurricane D.K med Robin Bakker. Foto Mathias Hedlund/Sulkysport

Dessförinnan blev det också en kvarts miljon i Elitloppets försök med Mister F. Daag och det innebar två miljoner kronor för den holländske stortränaren på mindre än en halvtimme.

– Våra tre hästar var likvärdiga och vi vann tack mycket vara en fin resa. För vår del blev allt perfekt, men det hade inte varit jobbigt att förlora med tanke på de hästarna som var runt oss på upploppet, men givetvis var det skönt att vinna, sade segerkusken Robbin Bakker i vinnarcirkeln.

”Hoppades på en bra check”

Stallkamraten Diapason och Björn Goop ledde länge, men fick släppa förbi sig både Hurricane D.K. (e. Father Patrick-Scullys Girl) och Monastery Boko.

– Fantastiskt! Jag hade hoppats på en bra check innan loppet och den här utgången kunde jag aldrig föreställa mig, sade tränaren Paul Haagoort.

För Hurricane D.K. var det fjärde årssegern i åttonde starten och han plussade på sin tidigare prissumma på 141.727 kronor med en miljon. Tidigare i år har han också vunnit Pay Dirts Minneslopp.

Ropades åter för 90.000 euro

Hurricane D.K. var utbjuden på den tyska Derbyauktionen 2020, men ropades tillbaka för 90.000 euro. Modern Scully’s Girl (e. Muscle Hill), 1.14,8/€11.385, kostade 45.000 dollar som ettåring på Lexington Selected Yearling Sale.

Mormor Scully Fbi (e. S.J.’s Photo) tog rekordet 1.10,9 och sprang in 557.668 dollar. Hon har sina främsta avkommor i avelshingsten Federal Flex ($840.643) och Elmo Rockbottom ($136.505). Scully Fbi är också mormor till Southwind Tesla ($240.983), Synergy (1.821.016 nok) och Labatt Hanover ($173.655).

Hurricane D.K:s stamtavla. Källa: breedersbible.com