Fokustema
Solvalla
Läs senare

Decision Maker till Elitloppet

Via tio segrar på de tolv senaste starterna har Decision Maker etablerat sig i den yttersta stoeliten.
Nu tar Stefan Melanders Nuncio-dotter plats i Elitloppet!
Av
Emil Persson
Decision Maker vid seger i Lovely Godivas Minne. Nu tar stoet plats i Elitloppet. Foto: Adam Ström/stalltz.se
Decision Maker vid seger i Lovely Godivas Minne. Nu tar stoet plats i Elitloppet. Foto: Adam Ström/stalltz.se

Decision Maker (e. Nuncio) 1.10,2ak/2.735.250 kr har gått fram som en ångvält en längre period och likt TV12:s programledare av Vinnare V75 Per Skoglund sade så ”har hon varit i form så länge så man minns inte ens när den började”.
– Hon är en segermaskin som har utvecklats enormt och nu tar steget in i den högsta eliten, säger Solvallas sportchef Anders Malmrot i ett pressmeddelande.

Tio segrar har stoet bärgat på de tolv senaste starterna och tre fullträffar finns i följd, tagna i Folke Hjalmarssons Minne, Avelsförenings Jubileumslöpning samt Lovely Godivas lopp.
Den senaste triumfen bärgades på 1.11,0a/2.140 meter i tillsynes okörd okörd stil.
– Det var väldigt överraskande igår när Anders Malmrot ringde. Jag vet inte själv hur bra hon är; fråga Jepson, men hon drog i ett 1.10-tempo senast och var inte trött. Får hon ett bra spår så hoppas jag på final och återigen; jag vet inte hur bra hon är. Det har varit krafter kvar vid de senaste starterna och hon är en tuff tjej. Jag vet inte hur två heat skulle fungera, men hon klarar av det mesta, sade Stefan Melander till TV12.

Inbjudna hästar till Elitloppet 2024: Idao de Tillard (Frankrike), Francesco Zet (Sverige), Joviality (Sverige), Hohneck (Frankrike), A Fair Day (Sverige), Go On Boy (Frankrike), Horsy Dream (Frankrike), Don Fanucci Zet (Sverige), Önas Prince (Sverige), Capital Mail (Italien), Borups Victory (Sverige) och Bengurion Jet (Italien), Gaspar de Brion (Frankrike), Decision Maker (Sverige).