Fokustema
Boxnytt
Läs senare

”Det här kunde vi inte drömma om”

Anders Carlsson Melby var mannen som gick segrande ur striden när den forne Derbyfinalisten Champ Lane klubbades för 1,4 miljoner vid förra lördagens Travera-auktion.
Nu är det Magnus Jernemyr och Linda Sedströms uppgift att förvalta den meriterade sexåringen.
– Vi är glada och ser fram emot det här, säger Magnus Jernemyr.
Av
Emil Persson
Upplåst för dig som är prenumerant
Magnus Jernemyr och Linda Sedström, här med Man Of Steel, har förstärkt stallet med Champ Lane. Foto Malin Albinsson/MVA Foto
Magnus Jernemyr och Linda Sedström, här med Man Of Steel, har förstärkt stallet med Champ Lane. Foto Malin Albinsson/MVA Foto
Denna artikel tillhör Sulkysport Premium - vårt låsta material.

För dig som är prenumerant

Vi har bytt prenumerationsystem.
Innan du kan logga in så behöver du skapa ett digitalt konto:
Aldrig skapat ett digitalt konto?

Har Du problem med din inloggning? Maila gärna info@sulkysport.se och ange namn, kundnummer och gärna felkod så hjälper vi till!

Du är inloggad men något är fel med din prenumeration

Gå till ditt konto för att ta reda på vad.

Mitt konto

Har Du problem med din inloggning? Maila gärna info@sulkysport.se och ange namn, kundnummer och gärna felkod så hjälper vi till!

Bli digital prenumerant

Prenumerera digitalt

Läs om Sulkysports olika alternativ, från 79 kronor/månad till 799 kronor per år.

När Champ Lane (e. Bold Eagle) dök upp på Travera-auktionen förra lördagen var det nog en och annan som hajade till.
Hästar som närmast kommer från två raka – och därtill färska – Bronsdivisionsvinster sänds inte ut på den öppna marknaden allt för ofta, men så var alltså fallet med Champ Lane. Den gamla ägargruppen skulle upplösas och det var alltså doldisen Anders Carlsson Melby som hade det högsta budet på 1,4 miljoner.
– Anders har ägt travhästar i 15 år. Tidigare hos Jonny Stjernström och Mikael J Andersson och sedan i höstas har en trio här hos oss i Ferell, M.T.Orlando och Being Jolly. De två sistnämnda var inga billiga hästar att köpa in, men det där riktiga lyftet har inte kommit så Anders är alltjämt ovetande om hur det känns att ha starthäst på V75, säger Magnus Jernemyr.

Deras vägar korsades i höstas då Linda Sedström kört en av Carlsson Melbys hästar i lopp.
– Vi fick förfrågan om att ta emot några hästar, men har inte så mycket plats så vi var lite avvaktande. Han var dock ihärdig, ville komma upp hit och hälsa på och vi kände direkt att vi hade samma sätt att se på travet, säger Jernemyr.
Sedan årsskiftet har sökandet påbörjats att hitta en spännande starthäst och valet föll alltså på Champ Lane.
– Han har sagt att han vill köpa något lite rejälare, men att det var i den här kalibern kunde vi kanske inte drömma om. Det här är något vi har gjort tillsammans; vi är med på tåget att Champ Lane är en spännande häst. Ser man strikt på pengarna är 1,4 miljoner kronor enorma pengar, men har du en stadgad ekonomi och utrymme för att göra satsningen så är det av mindre betydelse.

I onsdags genomfördes ”besiktning för att säkerställa allt var som det skulle” vilket gick till belåtenhet.
– Därefter har vi inte gjort något med hästen utan han har fått acklimatisera sig med de andra hästarna här. Nu får han stå över helgen så sätter vi vagn på honom i nästa vecka och tar det utifrån det. Någon start är inte planerad i nuläget utan det kommer ge sig under vägen, avslutar Magnus Jernemyr.