Fokustema
Frankrike
Läs senare

Diamant på topptid

Rekordtempo, men inget banrekord.
Prix du Pontavice de Heussey (€90.000) reds i stenhårt tempo, men Diamant de Treabats uppvisning räckte inte för att knäcka Bilibilis banrekord.
Av
Claes Freidenvall
Upplåst för dig som är prenumerant
Diamant de Treabat och. Clément Frecelle  vinner före favoriten Freeman de Houlle. Foto: Gerard Forni
Diamant de Treabat och. Clément Frecelle vinner före favoriten Freeman de Houlle. Foto: Gerard Forni
Denna artikel tillhör Sulkysport Premium - vårt låsta material.

För dig som är prenumerant

Vi har bytt prenumerationsystem.
Innan du kan logga in så behöver du skapa ett digitalt konto:
Aldrig skapat ett digitalt konto?

Har Du problem med din inloggning? Maila gärna info@sulkysport.se och ange namn, kundnummer och gärna felkod så hjälper vi till!

Du är inloggad men något är fel med din prenumeration

Gå till ditt konto för att ta reda på vad.

Mitt konto

Har Du problem med din inloggning? Maila gärna info@sulkysport.se och ange namn, kundnummer och gärna felkod så hjälper vi till!

Bli digital prenumerant

Prenumerera digitalt

Läs om Sulkysports olika alternativ, från 79 kronor/månad till 799 kronor per år.

Första 675 meterna öppnades efter 1.08 i Grupp III-loppet under sadel och det var Gareth Boko och Alexandre Abrivard som stod för farthållningen. För 1.175 meter visade klockan 1.08,8 och i det läget hade Gareth Boko lämnat över kommandot till favoriten Freeman de Houlle.

Vid ingången till upploppet hade Freeman de Houlle inget att sätta emot Diamant de Treabat (e. Kuadro Wild-Sud Africa), vilken gick enkelt undan för Clément Frecelle och vann på 1.10,4/2.175 meter. Gareth Boko kroknade helt på upploppet efter den tuffa öppningen och galopperade uppgivet kort före mål.

För vinnaren och sadelspecialisten Diamant de Treabat fattades det fyra tiondelar till Bilibilis banrekord på 1.10,0/2.175 meter från 2020.

Tredje Grupp III-vinsten i år

För Diamant de Treabat var det tredje Grupp III-vinsten i år. I loppet innan segrade Pascal Monthules nioårige valack i Prix Djerid (€90.000) och tidigare under 2022 har han också vunnit Prix de l’Ile d’Oleron (€90.000).

Modern Sud Africa (e. Urfist des Pres), 1.18,4/€7.800, fick två avkommor och Diamant de Treabat, 1.10,4m*/€702.960, är den enda som kommit till start.

Se loppet här.