Fokustema
Utblick USA
Läs senare

Döms till 20 års fängelse?

En jury i U.S. District Court igår i New York ansåg Dr. Seth Fishman skyldig gällande den omfattande och illegala användningen av oupptäckbara prestationshöjande medel som FBI avslöjade för några år sedan.
Nu riskerar veterinären fängelse i 20 år.
Av
Claes Freidenvall
Upplåst för dig som är prenumerant
Denna artikel tillhör Sulkysport Premium - vårt låsta material.

För dig som är prenumerant

Vi har bytt prenumerationsystem.
Innan du kan logga in så behöver du skapa ett digitalt konto:
Aldrig skapat ett digitalt konto?

Har Du problem med din inloggning? Maila gärna info@sulkysport.se och ange namn, kundnummer och gärna felkod så hjälper vi till!

Du är inloggad men något är fel med din prenumeration

Gå till ditt konto för att ta reda på vad.

Mitt konto

Har Du problem med din inloggning? Maila gärna info@sulkysport.se och ange namn, kundnummer och gärna felkod så hjälper vi till!

Bli digital prenumerant

Prenumerera digitalt

Läs om Sulkysports olika alternativ, från 79 kronor/månad till 799 kronor per år.

Sulkysport har tidigare berättat om veterinär Seth Fishman, vars Florida-baserade företag Equestology hade som affärsmodell att specialisera sig på att tillverka prestationshöjande medel som inte gick att upptäcka vid dopingtester.

Så här såg en av de falskflaggade etiketterna ut som användes av Dr. Seth Fishmans företag Equestology.

Genom telefonavlyssning lyckades FBI slå hål på den här historien och utan – det är viktigt att tillägga! – att det fanns ett enda positivt dopingprov att uppbringa.

Ville skydda djuren

Juryn, som bestod av åtta kvinnor och fyra män, i U.S. District Court på Manhattan i New York fann Seth Fishman skyldig på två punkter, dels för att bryta mot lagar om förfalskning och varumärkesförseelser och dels för tillverkning av prestationshöjande substanser som administrerats till korrupta tränare inom såväl galopp- som travsporten.

Juryn avvisade veterinär Fishmans försvar. Han ansåg sig själv agera i linje med enligt den ed som en veterinär har för att skydda djurens hälsa och välbefinnande.

Domen kommer att kungöras den 5 maj