Fokustema
Utblick USA
Läs senare

Dopingtränare erkänner sig skyldig

Travtränaren Rene Allard erkände sig skyldig igår vid District Court i New York i den dopinghärva som FBI nystade upp för drygt två år sedan.
Av
Claes Freidenvall
Upplåst för dig som är prenumerant
Rene Allard (t.h.) har dömts till 27 månaders fängelse.
Rene Allard (t.h.) har dömts till 27 månaders fängelse.
Denna artikel tillhör Sulkysport Premium - vårt låsta material.

För dig som är prenumerant

Vi har bytt prenumerationsystem.
Innan du kan logga in så behöver du skapa ett digitalt konto:
Aldrig skapat ett digitalt konto?

Har Du problem med din inloggning? Maila gärna info@sulkysport.se och ange namn, kundnummer och gärna felkod så hjälper vi till!

Du är inloggad men något är fel med din prenumeration

Gå till ditt konto för att ta reda på vad.

Mitt konto

Har Du problem med din inloggning? Maila gärna info@sulkysport.se och ange namn, kundnummer och gärna felkod så hjälper vi till!

Bli digital prenumerant

Prenumerera digitalt

Läs om Sulkysports olika alternativ, från 79 kronor/månad till 799 kronor per år.

Rene Allard, som var den tredje framgångsrikaste sulkytränaren i Nordamerika 2019, ändrade sin plädering igår till ”skyldig” för doping, skriver Thoroughbred Daily News.

Som en del av överenskommelsen med domstolen och för att undvika rättegång gick Rene Allard med på att betala 628.553 dollar, vilket representerar värdet av vad han köpt dopingmedel för. Han riskerar upp till fem års fängelse när domen förkunnas den 13 september.

Rene Allard var en av flera travtränare som avlyssnades av FBI och vid ett samtal som fångades upp talades det om hästar som hade dött efter ha fått illegala droger och beskrev tränarens verksamhet som ”Allards death camp”, eller Allards dödsläger.

Flera illegala droger hittades

Enligt Federal Bureau of Invistigations hittades det vid razzian hos Rene Allard flera tomma sprutor, läkemedel som Glycopyrrolate, Epiniephrine och flaskor märkta ”Tymosine Beta”, endast för forskningsändamål.

Den svenska definitionen för Glycopyrrolate är en muskarinantagonist som används som kramplösande medel, vid vissa mag-tarmåkommor, och för att minska salivutsöndring i samband med en del narkosp.

Epiniephrine är det aktiva, sympatomimetiska binjurebarkhormonet hos de flesta djurarter. Det stimulerar både de alfa- och betaadrenerga systemen, ger systemisk kärlsammandragning och mag-tarmavslappning, stimulerar hjärtverksamheten och vidgar luftrören och hjärnans kärl. Hormonet används vid astma och hjärtsvikt, och för att fördröja upptaget av lokalbedövningsmedel.

Stortränare häktad i USA-härva