Fokustema
Rättvik
Läs senare

Drömstart för auktionsdyring

Visar prislappen 1,8 miljoner kronor medföljer skyhöga förväntningar, men av tisdagens tävlingsdebut att döma så avser inte Walner-dottern Scarfo Pellini att göra någon besviken.
Av
Emil Persson
Upplåst för dig som är prenumerant
Björn Goop kunde glädjas åt en fin insats av Scarfo Pellini i tisdagens tävlingsdebut. Foto Mathias Hedlund/Sulkysport
Björn Goop kunde glädjas åt en fin insats av Scarfo Pellini i tisdagens tävlingsdebut. Foto Mathias Hedlund/Sulkysport
Denna artikel tillhör Sulkysport Premium - vårt låsta material.

För dig som är prenumerant

Vi har bytt prenumerationsystem.
Innan du kan logga in så behöver du skapa ett digitalt konto:
Aldrig skapat ett digitalt konto?

Har Du problem med din inloggning? Maila gärna info@sulkysport.se och ange namn, kundnummer och gärna felkod så hjälper vi till!

Du är inloggad men något är fel med din prenumeration

Gå till ditt konto för att ta reda på vad.

Mitt konto

Har Du problem med din inloggning? Maila gärna info@sulkysport.se och ange namn, kundnummer och gärna felkod så hjälper vi till!

Bli digital prenumerant

Prenumerera digitalt

Läs om Sulkysports olika alternativ, från 89 kronor/månad till 899 kronor per år.

Det var Oscar Berglund Trav AB som ropade in Scarfo Pellini (e. Walner–Jullan) för 1,8 miljoner kronor på Elitauktionen år 2022 åt Hjelte Restaurang AB i Karlstad.

I september samma år övergick stoet till Björn Goops träning och under tisdagslunchen var Walner-dottern redo för tävlingsdebut efter att kvalat på 1.18,1/2.140 meter hemma på Färjestad redan i oktober ifjol.

Scarfo Pellini (e. Walner) var dyrast på Elitauktionen år 2022. Under tisdagslunchen vann stoet sin tävlingsdebut i lag med tränaren Björn Goop. Foto: stalltz.se

I dagens lopp sänkte Scarfo Pellini den noteringen med två sekunder efter att spårat från start till mål och kommit i mål – ensam på målfotot – på 1.16,1/2.140 meter.

Björn Goop lade i en högre växel i slutkurvan och Scarfo Pellini svarade med 1.10,9 sista 500 meterna.
– Jag ville låta henne inleda karriären lite lugnt och det här var ju ett lopp för treåriga ston så det var mest för hennes skull vi åkte hit idag. Hon har varit fin hela tiden, tränat bra och gjort allt rätt. Hon var nästan klar för att starta förr året, men började växa lite så vi tog det lugnt. Nu var hon mogen, konstaterade Björn Goop i segerintervju på Rättvikstravet.

Scarfo Pellinis mor Jullan (e. Juliano Star) 1.13,2am/1.571.814 kr vann själv nio av karriärens 21 starter, däribland Påskägget i Gävle samt Lovely Godivas Minne på Åby.

Scarfo Pellini är hennes åttonde avkomma och bland de tidigare har Julia Pellini (e. Yankee Glide) 1.10,8ak/1.420.818 kr lyckats bäst.