Fokustema
Svenskt TravOaks
Läs senare

Dubbelt Nurmos i Oaks

Svenskt Trav-Oaks blev en ren uppgörelse mellan två ston från TImo Nurmos stall.
I en tät slutstrid plockade Bonneville W.I. ner Aurelia Express och räknade hem segerchecken på 2,8 miljoner kronor!
– En riktigt stark prestation och en värdig vinnare, sade segerkusken Ulf Ohlsson.
Av
Emil Persson
Upplåst för dig som är prenumerant
Bonneville W.I. vann Svenskt Trav-Oaks före Aurelia Express. Foto Mathias Hedlund/Sulkysport
Bonneville W.I. vann Svenskt Trav-Oaks före Aurelia Express. Foto Mathias Hedlund/Sulkysport
Denna artikel tillhör Sulkysport Premium - vårt låsta material.

För dig som är prenumerant

Vi har bytt prenumerationsystem.
Innan du kan logga in så behöver du skapa ett digitalt konto:
Aldrig skapat ett digitalt konto?

Har Du problem med din inloggning? Maila gärna info@sulkysport.se och ange namn, kundnummer och gärna felkod så hjälper vi till!

Du är inloggad men något är fel med din prenumeration

Gå till ditt konto för att ta reda på vad.

Mitt konto

Har Du problem med din inloggning? Maila gärna info@sulkysport.se och ange namn, kundnummer och gärna felkod så hjälper vi till!

Bli digital prenumerant

Prenumerera digitalt

Läs om Sulkysports olika alternativ, från 79 kronor/månad till 799 kronor per år.

Efter att Brother Bill räknat hem STL Open tog Timo Nurmos hem Svenskt Trav-Oaks av bara farten.
Hemmatränaren hade tre av de tolv deltagarna, men det började inget bra alls då Beat It (e. Broadway Hall) galopperade innan startbilen släppt fältet.
Skötte sig gjorde däremot Aurelia Express (e. Readly Express) och Bonneville W.I. (e. S.J.’s Caviar) som blev duon som slutligen gjorde upp om segern.
Den förstnämnde höll upp innerspåret i lag med Erik Adielsson, men det kosade en öppning på 1.08,6.
Daniel Wäjersten ville inte lämna något åt slumpen utan avancerade fram O’Mara Zon (e. Maharajah) på utsidan kort senare innan han blev avlöst av Bonneville W.I. varvet före mål.
– I kvalet var det nära att hon galopperade efter 100 meter. Målsättningen var att komma iväg hyggligt och då jag vet att hon är stark ville jag gå fram och lita på hästen som har god styrka, sade Ulf Ohlsson rörande sitt taktiska val.

Kayla Westwood (e. Maharajah) jagade med den äran som förstahäst i tredjespår de sista 700 meterna och gjorde allt vad hon kunde, men var utan chans att utmana täthästarna.
Det var Aurelia Express och Bonneville W.I. som gjorde upp över spurtrakan med den sistnämnda som slutligen vinnare med knapp marginal.
Triumfen togs på 1.11,9a/2.140 meter och var för det premiechansade stoet värd 2,8 miljoner kronor.
Likaledes premiechansade Aurelia Express räknade hem 1,4 miljoner kronor som tvåa vilket alltså innebar att Nurmos körde in 4,2 miljoner kronor i loppet!
– Man vill vinna de stora loppen. Det är klart att det betyder mycket. Jag hade hoppats och trott att hon skulle gått fram med kvalloppet samtidigt som det var flera ändringar på henne idag. Ledaren såg stark ut genom sista kurvan och jag var inte säker på att hon skulle vinna i det skedet, men det gick vägen, sade Ulf Ohlsson.

”Bra hela tiden”

Medan just Ohlsson tog sin första seger i Svenskt Trav-Oaks var det den tredje för Timo Nurmos. Första gången han lyckades var med Early Southwind (e. Super Arnie) år 2006 och därefter var de fjolårets fullträff med Lara Boko (e. Djali Boko).
– Hon har utvecklats otroligt bra. Det var bara sjätte starten i karriären idag och hon hade tränat bra efter kvalet. Allt hade gått som planerat. Aurelia Express var också väldigt bra idag och man måste vara stolt över hästägarna och hästskötarna. Alla gör ett bra jobb, sade Timo Nurmos och fortsatte:

Timo Nurmos firade segern i Svensk Trav-Oaks. Foto Mathias Hedlund/Sulkysport

– Hon har alltid varit fräsch och frisk så man kunnat träna som man vill. Allt måste flytta på för att man ska stå här idag. Det har inte varit några konstigheter med henne utan hon har varit bra hela tiden.