Fokustema
V75 Halmstad 23 december
Läs senare

Dubbla julklappar för Lähdekorpi

För andra dagen i följd kunde Hanna Lähdekorpi räkna hem en 100.000 kronorsvinst.
Efter Amorcer Levallos triumf i Åbys B-tränarserie slog nu Mafioso Lynx till inom uppesittarkvällens V75-omgång och var en av hästarna som bidrog till den påtagliga svårighetsgraden på det stora streckspelet.
Av
Emil Persson
Upplåst för dig som är prenumerant
Mafioso Lynx vann inom Halmstads V75-omgång. Foto: Lars B Persson
Mafioso Lynx vann inom Halmstads V75-omgång. Foto: Lars B Persson
Denna artikel tillhör Sulkysport Premium - vårt låsta material.

För dig som är prenumerant

Vi har bytt prenumerationsystem.
Innan du kan logga in så behöver du skapa ett digitalt konto:
Aldrig skapat ett digitalt konto?

Har Du problem med din inloggning? Maila gärna info@sulkysport.se och ange namn, kundnummer och gärna felkod så hjälper vi till!

Du är inloggad men något är fel med din prenumeration

Gå till ditt konto för att ta reda på vad.

Mitt konto

Har Du problem med din inloggning? Maila gärna info@sulkysport.se och ange namn, kundnummer och gärna felkod så hjälper vi till!

Bli digital prenumerant

Prenumerera digitalt

Läs om Sulkysports olika alternativ, från 79 kronor/månad till 799 kronor per år.

Segstark känns som det rätta ordet för att beskriva Mafioso Lynx (e. Lavec Kronos). Den fyraårige valacken ser ut som en sengångare när han rör sig, men som sagt; styrkan är det inget fel på.

Fakta

Mafioso Lynx

Fyraårig valack e. Lavec Kronos–Diva for Ever e. Viking Kronos

St: 9: 3–2–1, 1.15,1am, 194.500 kr

Ägare: K M Hästfarm i Hokm AB
Uppfödare: Storgaard Gitte & Persson Ann Britt.

Tränare: Hanna Lähdekorpi, Halmstad.

I återkomsten hos Hanna Lähdekorpi och i första starten på två drygt två månader matchades han upp i ett 100.000 kronorslopp direkt inom Halmstadtravets V75-omgång och det fanns täckning för det matchningsupplägget.
Körande Peter Ingves hittade rygg på ledande Gliding Eagle (e. Bold Eagle), skiftade till andra utvändigt när tillfället gavs 350 meter före mål och ställde på för egen attack in mot upploppet. I sista steget segade sig Mafioso Lynx förbi sin draghjälp och vann på 1.16,3a/2.640 meter.
– Han var valpig i våras och vi bestämde oss för att flytta hästen till Joakim Elfving. Där var han en period innan vi fick plats hemma och tog hem honom igen. Joakim gjorde ett bra jobb med hästen för han var mer mogen mentalt när han kom tillbaka, sade Hanna Lähdekorpi till TV12.

För Lähdekorpi var det andra dagen i följd som stallet tog en 100.000 kronorsvinst efter att Amorcer Levallo (e. Chocolatier) vunnit B-tränarserien på Åby dagen innan.
– Det gick lite seg under hösten av olika anledningar, men över lag har hästarna gått bra. Jag hoppas vi några hästar som ska kunna prestera bra även nästa år.

På V75-spelet duggade skrällarna tätt. När Upper Face (e. Trixton) tog sig förbi till knapp vinst i den sjunde avdelningen sopades de 9,02 kvarvarande systemen bort och 14 friska miljoner går vidare till Axevallas V75-omgång på Nyårsafton.

Mafioso Lynx stamtavla på BreedersBible.com