Fokustema
Elitloppsnummer
Läs senare

E-tidning: Här är Elitloppet!

Daniel Redéns drömmar om sina Elitloppshästar, Idao de Tillard försöker bryta lång svit för Prix d’Amérique-vinnare, Sabines debut 24 år efter första Elitloppet på plats, amatören som tagit trav-Sverige med storm, snabbaste hästarna i Europa sedan 1891, V75-tips till hela helgen och mycket mer.
Här är Sulkysports fullmatade Elitloppstidning digitalt som E-tidning!
Av
Redaktionen
Upplåst för dig som är prenumerant
Här är Sulkysports Elitloppsnummer 2024. Foto Mathias Hedlund/Sulkysport
Här är Sulkysports Elitloppsnummer 2024. Foto Mathias Hedlund/Sulkysport
Denna artikel tillhör Sulkysport Premium - vårt låsta material.

För dig som är prenumerant

Vi har bytt prenumerationsystem.
Innan du kan logga in så behöver du skapa ett digitalt konto:
Aldrig skapat ett digitalt konto?

Har Du problem med din inloggning? Maila gärna info@sulkysport.se och ange namn, kundnummer och gärna felkod så hjälper vi till!

Du är inloggad men något är fel med din prenumeration

Gå till ditt konto för att ta reda på vad.

Mitt konto

Har Du problem med din inloggning? Maila gärna info@sulkysport.se och ange namn, kundnummer och gärna felkod så hjälper vi till!

Bli digital prenumerant

Prenumerera digitalt

Läs om Sulkysports olika alternativ, från 89 kronor/månad till 899 kronor per år.

Elitloppsfebern är här och i dagarna kommer Sulkysports Elitloppstidning 2023 i brevlådan till alla prenumeranter i Sverige. Det är fullmatade sidor 80 sidor med intervjuer, bilder, statistik och sköna historier inför Elitloppet.

Vill Du läsa den i digital form eller bor utomlands? Som prenumerant ingår Elitloppsnumret i din prenumeration.

Klicka på länken nedan för att läsa Sulkysports E-tidning om Elitloppet.

ELITLOPPET 2024 – SULKYSPORT

Sulkysport hälsade på hos Daniel Redén veckan före Elitloppet och det blev ett långt samtal om Francesco Zet och Don Fanucci Zet, om hur det är att komma till Elitloppet med 18 raka segrar, utmanaren från Frankrike och vad som gör Francesco Zet unik. Och den stora pressen utifrån förstås.
– Även om jag har en häst som Francesco Zet så känner jag mig aldrig riktigt trygg. Ju närmare start, desto mer saker målar jag upp i mitt huvud. Jag önskar att jag skulle känna samma glädje som när jag ska kvala en unghäst, men det är både press och ångest, säger Daniel.

***

För första gången sedan Bold Eagle 2017 startar Prix d’Amérique-vinnaren i Elitloppet samma år. Franske stortränaren Thierry Duvaldestin har ett monster i Idao de Tillard.
– Även om Idao de Tillard inte startat två gånger samma dag tror jag inte det bekymrar honom eftersom han är så stark. Däremot har jag lite tvivel när det gäller tusenmetersbana, men jag vill väl ändå säga att jag inte är direkt orolig, säger Duvaldestin.

***

Årets snabbaste häst på svensk mark – 1.09,4a/1.640 meter på långfredagen – är en amatörtränad femåring från Kalmar. A Fair Day, Elisabeth Almheden, familjen runt hästen och busslast med fans gör resan till Solvalla.
– Det är människor från hela landet som hört av sig som jag varken pratat med eller träffat förut. Det är fantastiskt det som sker just nu, säger Elisabeth Almheden.

***

Och på tal om kvinnor – Sabine Kagebrant såg sitt första Elitlopp när Victory Tilly vann 2000. I år selar hon ut mångmiljonärskan Joviality i det största loppet.
– Jag tycker att jag har en komplett häst. Hon är otroligt startsnabb, kan hålla en hög fart en längre tid, är explosiv och går bra i alla positioner, säger Sabine Kagebrant.

Dessutom – startlistor och tips till alla lopp på Solvalla fredag-lördag-söndag med fokus på V75-loppen och en längre intervju med en profil i varje V75-avdelning.

Ur innehållet i övrigt:

  • Emma Nordström om skötarens Elitloppsdag med Önas Prince
  • Segerrikast två år i rad och flest hästar i år: Alessandro Gocciadoro
  • Philippe Allaire om titelförsvararen Hohnecks form
  • 15 hästar i Elitloppet – nu gör ”Tarzan” debut med ett sto
  • Tre Elitloppshästar har aldrig testat kort distans
  • Unik lista: Europas rekordhållare sedan 1891
  • Elitkampen: Sista chansen för Järvsöfaks?
  • Harpers: Westholm värmde upp i Frankrike
  • Personligt: Annika Bootsman Kleberg om livet med hästarna

Sulkysports Elitloppstidning delas ut i brevlådan till Sulkysports kunder med svensk adress, samt tidigare kunder och som en gåva från sex föreningar.

Klicka på länken nedan för att läsa Sulkysports Elitloppstidning digitalt.

ELITLOPPET 2024 – SULKYSPORT