Fokustema
Boxnytt
Läs senare

Elitloppshäst till Gocciadoro

En tillsynes oändligt lång lista av starthästar i högsta klassen har blivit ännu längre.
Igår fick Alessandro Gocciadoro in två nya miljonhästar varav en har startat i Elitloppet!
Av
Emil Persson
Upplåst för dig som är prenumerant
Chief Orlando är det senaste nyförvärvet hos Alessandro Gocciadoro. Foto: Adam Ström/stalltz.se
Chief Orlando är det senaste nyförvärvet hos Alessandro Gocciadoro. Foto: Adam Ström/stalltz.se
Denna artikel tillhör Sulkysport Premium - vårt låsta material.

För dig som är prenumerant

Vi har bytt prenumerationsystem.
Innan du kan logga in så behöver du skapa ett digitalt konto:
Aldrig skapat ett digitalt konto?

Har Du problem med din inloggning? Maila gärna info@sulkysport.se och ange namn, kundnummer och gärna felkod så hjälper vi till!

Du är inloggad men något är fel med din prenumeration

Gå till ditt konto för att ta reda på vad.

Mitt konto

Har Du problem med din inloggning? Maila gärna info@sulkysport.se och ange namn, kundnummer och gärna felkod så hjälper vi till!

Bli digital prenumerant

Prenumerera digitalt

Läs om Sulkysports olika alternativ, från 79 kronor/månad till 799 kronor per år.

Elitloppshästen i fråga är den norskfödde Orlando Vici-sonen Chief Orlando. Den nu nioårige hingsten deltog i 2020 års upplaga av Elitloppet, men blev utslagen i sitt försök.

Där och då i Pia Huusaris regi, men efter försäljning till Italien har hästen haft flera olika tränare under Renato Santeses ägo bland vilka Erik Bondo varit den senaste. Chief Orlandos såg senast i tävlingssammanhang den 9 januari i år då han blev oplacerad i Prix de Lille (€90.000) på Vincennes.
Hittills har karriären inbringat 446.145 euro, en rekordnotering på 1.09,8 och största segern har tagits i Grupp I-klassade Gran Premio Palio dei Comuni (€154.000) för två år sedan.

Meriterad fransos

Till Gocciadoros stall har även den franskfödde, sjuårige hingsten Fun Quick (e. Carpe Diem) 1.11,3/€358.600 anslutit efter en totalt misslyckad sexåringssäsong och inte heller detta år har inletts starkare.
Här pratar vi dock en i grunden meriterad herre. I slutet av femåringssäsongen vann Fun Quick Prix de Chenonceaux (€70.000) på Vincennes före Fire Cracker (e. Quaro) och Fun Quick har deltagit i fem Grupp I-lopp under åren.
Som bäst har det blivit sjätteplaceringar i såväl Criterium Continental (€200.000) som Criterium des 4 ans (€200.000) och därtill slutade hästen trea i 2019 års upplaga av Fyraåringseliten.