Fokustema
Cokstile
Läs senare

Elitloppsvinnare byter tränare

Erik Bondo blir av med Elitloppsvinnaren Cokstile, Chief Orlando och Usain Töll.
Det avslöjar Trav-og Galopp-Nytt i Norge idag.
Av
Claes Freidenvall
Upplåst för dig som är prenumerant
Elitloppsvinnaren Cokstile. Foto Mathias Hedlund/Sulkysport
Elitloppsvinnaren Cokstile. Foto Mathias Hedlund/Sulkysport
Denna artikel tillhör Sulkysport Premium - vårt låsta material.

För dig som är prenumerant

Vi har bytt prenumerationsystem.
Innan du kan logga in så behöver du skapa ett digitalt konto:
Aldrig skapat ett digitalt konto?

Har Du problem med din inloggning? Maila gärna info@sulkysport.se och ange namn, kundnummer och gärna felkod så hjälper vi till!

Du är inloggad men något är fel med din prenumeration

Gå till ditt konto för att ta reda på vad.

Mitt konto

Har Du problem med din inloggning? Maila gärna info@sulkysport.se och ange namn, kundnummer och gärna felkod så hjälper vi till!

Bli digital prenumerant

Prenumerera digitalt

Läs om Sulkysports olika alternativ, från 79 kronor/månad till 799 kronor per år.

– Men jag vet inte vem som ska träna. Cokstile, Chief Orlando och Usain Töll ska till Sverige och matchas där i sommar och ska till Stockholms-området, säger Erik Bondo till Trav-og Galopp-Nytt.

Erik Bondo, Cokstile, Ani Intonen och Gabriele Gelormini. Foto: Gerard Forni

Elitloppsvinnaren Cokstile startade igår i Grand Criterium de Vitesse i Cagnes-sur-Mer och slutade sexa, medan Usain Töll gjorde sitt senaste framträdande i Prix de la Mayenne på Vincennes den 27 februari och var trea efter tidigare under säsongen vunnit Prix Jean-René Gougeon (€90.000) och slutat tvåa i Prix de Rouen.

Chief Orlando har inte synts på tävlingsbanan sedan början av januari, då han slutade oplacerad i Prix de Lille på Vincennes.

Åtta olika tränare

Cokstile har haft ett antal olika tränare och sin största framgång nådde han när han vann Elitloppet för Christoffer Eriksson/Rocco Spagnulo 2020 efter att Propulsion blev fråndömd segern. Vad som är klart – enligt Trav-og Galopp-Nytt – är att hästens finska skötare Ani Intonen följer med när ägaren Renato Santese byter tränare för nionde (!) gången.

Enligt Trav-og Galopp-Nytt började Cokstile karriären hos Jan Kristian Waaler och sedan Anders Wolden, Wim Paal, Gennaro Casillo, Rocco Spagnulo, Christoffer Eriksson, Holger Ehlert och nu senast Erik Bondo.