Fokustema
Gårdagens höjdare
Läs senare

Elitloppsvinnarens reklamhäst

Första, andra, tredje!
Joakim Lövgrens danskfödde treåring Herbie Peak har inlett sin karriär med tre segrar och vägrar ge sig.
– En liten häst med stor talang, berömmer Jägersrotränaren.
Av
Emil Persson
Upplåst för dig som är prenumerant
Ringostarr Treb har fått fram en talangfull treåring i Herbie Peak. Foto Simon Hagen
Ringostarr Treb har fått fram en talangfull treåring i Herbie Peak. Foto Simon Hagen
Denna artikel tillhör Sulkysport Premium - vårt låsta material.

För dig som är prenumerant

Vi har bytt prenumerationsystem.
Innan du kan logga in så behöver du skapa ett digitalt konto:
Aldrig skapat ett digitalt konto?

Har Du problem med din inloggning? Maila gärna info@sulkysport.se och ange namn, kundnummer och gärna felkod så hjälper vi till!

Du är inloggad men något är fel med din prenumeration

Gå till ditt konto för att ta reda på vad.

Mitt konto

Har Du problem med din inloggning? Maila gärna info@sulkysport.se och ange namn, kundnummer och gärna felkod så hjälper vi till!

Bli digital prenumerant

Prenumerera digitalt

Läs om Sulkysports olika alternativ, från 79 kronor/månad till 799 kronor per år.

Den danskfödde hingsten har fått bästa tänkbara start på sin karriär. Ägarpseudonymen Stall Travdröm kunde inte ha varit mycket mer passande än vad som är fallet av hästens framfart att döma.
Vid tisdagskvällens lopp på Jägersro var Herbie Peak (e. Ringostarr Treb) förpassad till 20 meters tillägg efter att inlett med två segrar fördelade på en per månad över januari och februari, men den utmaningen var inget som hindrade honom.
I ett sex hästar litet fält kom Lövgren fram som fjärdehäst med sin häst, tog dödens inför slutrundan och hade ett klart grepp om loppet i slutkurvan. Efter att avslutat sista kilometern efter 1.13,7 kom Herbie Peak i mål på 1.16,4/2.160 meter och därmed nästan sänkt en sekund för varje start han gjort.
– Han har gjort allt rätt såhär långt i både träning och förberedelser. Hästen har utvecklats och nu var han bättre än han varit i de två första starterna En läcker häst att jobba med, konstaterar Joakim Lövgren.

Jägersrotränaren hade tidigare hästens storebror Peak Fear (e. Orlando Vici) 1.13,4am/380.759 kr i träning och det är på den vägen som Herbie Peak hamnat i hans vård.
– Ägarna Stall Travdröm har även Sevilla i mitt stall och tanken var att försöka hitta en kronprins till honom. Det känns som vi har lyckats med den saken.

Enda avkomman

Herbie Peak är faktiskt den enda treåringen som finns i svensk träning efter Elitloppsvinnaren Ringostarr Treb (e. Classic Photo) 1.08,2ak/17.616.839 kr.
– Nu vill man ha flera om det är sådana här man får! Man vet ju inte om detta är ett lyckoskott, men helt klart har det börjat på rätt sätt.

Har Ringostarr Treb präglat Herbie Peak?
– Jag har svårt att bedöma det eftersom jag bara såg Ringostarr Treb från sidan och tävlade mot honom. Jag uppfattade Ringostarr Treb som en ganska liten häst med bra teknik och även den här hästen är ganska liten; man kanske inte riktigt förväntar sig att han ska vara en så stor talang som han är när man ser honom på stallgången. När han börjar kuta så slås man dock av vilken fin gång han har.

Herbie Peaks mor Ina Tilly (e. Alf Palema) 1.14,1ak/222.065 kr är halvsyster med Olympia Tilly (e. Lindy Lane) 1.11,8ak/1.827.100 kr som vann Breeders Crown-finalen för treåriga ston, men som framförallt är känd som mor till självaste Calgary Games (e. Readly Express) 1.11,7al/6.585.000 kr.