Fokustema
Svensk Travsport
Läs senare

En chef till slutar

Förändringarna i Svensk Travsports ledning fortsätter. Nu har en mellanchef lämnat sin post.
Av
Lars G Dahlgren

Jane Söderström, som varit chef för avdelningen för försäljning och marknad, har slutat med omedelbar verkan.

– I den organisationsutredning som genomförts under två månader har det varit mycket synpunkter på marknadssidan. Hur vi jobbar och vad vi har jobbat med. Det har skurit sig mellan banorna och ST och när jag fick den återkopplingen så satt jag och Jane ned och pratade. Vi var båda två överens om att det inte skulle fungera i fortsättningen, säger tillförordnade ST-vd:n Ulf Hörnberg till travronden.se.

Sedan Marjaana Alaviuhkola tog över som ny ordförande i Svensk Travsport i april, och det samtidigt enhälligt av fullmäktige beslutades om att göra en organisationsöversyn, har det hänt mycket i toppen på ST.

Först inrättades en ny tjänst som verkställande direktör, som ska tillsättas till årskiftet och där Ulf Hörnberg, som var generalsekreterare 2001-2013, gick in med omedelbar verkan som tillförordnad vd. Samtidigt petades då generalsekreteraren Johan Lindberg från positionen som förbundets högste tjänsteman, även om han behåller titeln generalsekreterare.

Sedan sattes det som ska bli ST:s affärsdrivande del, bolaget Troperty, ”på väntan” gällande utbyggnaden och uppbyggnaden av bolaget, innebärande att Troperty-vd:n Lena Engström tackade för sig.

Ulf Hörnberg tillbaka som ST-chef

”Förutsättningarna behöver klarna”

Tropertys vd kliver av

Fokustema
Italien
Läs senare

Bondo vann med Untersteiners ”nyförvärv”

Johan Untersteiners blivande nyförvärv, treårige danskfödde Eric the Eel, slog till i Follonica idag tillsammans med sin nuvarande tränare Erik Bondo i sulkyn.
Av
Claes Freidenvall
Eric the Eel vid seger i Auktionslopp i Ålborg ifjol. Idag vann han i Follonica i Italien. Foto: Kjeld Mikkelsen
Eric the Eel vid seger i Auktionslopp i Ålborg ifjol. Idag vann han i Follonica i Italien. Foto: Kjeld Mikkelsen

Eric the Eel (e. Muscle Hill-Laurel America) tog hem Premio Allevamento Effedue (€11.000) på nya rekordtiden 1.13,9a/1.600 meter. Efter den här starten åker treåringen till Halmstad och går i träning hos Johan Untersteiner.

Dansk topptreåring till Untersteiner

Fokustema
Norge
Läs senare

Starkt fält i Steinlagers Ära

Kommande lördag kör Sverige och Norge gemensam V75-omgång på Momarken och i Steinlagers Äreslöp dyker tre hästar från fjolårets Elitlopp upp.
Av
Pär Gustafsson
Pastore Bob och Johan Untersteiner var finalister i Elitloppet 2018. Foto Mia Törnberg/Sulkysport
Pastore Bob och Johan Untersteiner var finalister i Elitloppet 2018. Foto Mia Törnberg/Sulkysport

Intressant start gör Pastore Bob (e. From Above) och Johan Untersteiner. Hästen svarade för en otrolig klassklättring 2018 och vann från spets i årsdebuten. Elitloppsdeltagare 2018 var även Jan Kristian Waalers dubble miljonär Cokstile (e. Quite Easy U.S.) samt Lionel N.O. Den sistnämnde är tillbaka hos sin ägare Göran Antonsen och fuxen gör första starten sedan Prix d’Amérique.

Steinlagers Äreslöp
1.640 meter autostart
Förstapris: 200.000 norska kronor
Häst – Kusk

  1. Clemenza Am – Magnus Teien Gundersen
  2. Donatomite – Frode Hamre
  3. The Last Ticket – Dag-Sveinung Dalen
  4. Pastore Bob – Johan Untersteiner
  5. Madelen L.T.C. – Eirik Höitomt
  6. Cokstile – Lars Anvar Kolle
  7. West Wing – Kim Eriksson
  8. Deep Sea Dream – Tom Erik Solberg
  9. Lionel N.O. – Göran Antonsen
  10. Target Kronos – Lutfi Kolgjini
Autogiro
150 kronor i månaden
Enkelt och smidigt
Sulkysport både som pappers- och e-tidning
Beställ
Fokustema
Menorca
Läs senare

Trebol närmar sig Järvsöfaks rekord

Den i Spanien födda hästen Trebol närmar sig Järvsöfaks världsrekord i antal segrar för travhästar. I helgen tog Trebol sin 39:e raka seger på Menorca.
Av
Lars G Dahlgren

Tolvårige Trebol (e. Hot Blues – Sally Can Wait) har tidigare tävlat flitigt i Frankrike och även varit ute på Europaturné med seger i Kymi Grand Prix både 2015 och 2016 tillsammans med Gabriel Pou Pou. Nu håller han till hemma på Menorca och dominerar snabbloppsklassen där.

I helgen, berättar tgn.no, tog Trebol 39:e raka segern på medelhavsön och nu är det tre kvar innan han tangerar Järvsöfaks världsrekord på 42 raka segrar i travlopp.

Trebiols mamma Sally Can Wait (e. Prince Mystic – Diana Windswept) är svenskfödd och tävlade för Johan Lejon. Hon exporterades till Spanien 2007, det år Trebol föddes.