Fokustema
Frankrike
Läs senare

”En exemplarisk människa”

Florence Gaudillière, Yannick-Alain Briands advokat, skriver idag i Paris-Turf, och kallar Briand för en ”exemplarisk människa” tillsammans med två andra tränare, Guy Cherel och Frédéric Rossi, som tidigare varit inblandade i dopingfall.
Av
Claes Freidenvall
Upplåst för dig som är prenumerant
Denna artikel tillhör Sulkysport Premium - vårt låsta material.

För dig som är prenumerant

Vi har bytt prenumerationsystem.
Innan du kan logga in så behöver du skapa ett digitalt konto:
Aldrig skapat ett digitalt konto?

Har Du problem med din inloggning? Maila gärna info@sulkysport.se och ange namn, kundnummer och gärna felkod så hjälper vi till!

Du är inloggad men något är fel med din prenumeration

Gå till ditt konto för att ta reda på vad.

Mitt konto

Har Du problem med din inloggning? Maila gärna info@sulkysport.se och ange namn, kundnummer och gärna felkod så hjälper vi till!

Bli digital prenumerant

Prenumerera digitalt

Läs om Sulkysports olika alternativ, från 79 kronor/månad till 799 kronor per år.

– En exemplarisk människa som arbetat och sett till sina hästars välbefinnande har kastats ut, till folkligt fördömande, genom att blanda honom med andra som verkligen har skadat hästsportens värld.

Florence Gaudillière fortsätter:

– Jag har varit engagerad i mer än 15 år i försvaret av tränare i så kallade ”dopingfall”. Citattecken är vettigt eftersom jag tror att själva utformningen av tävlingskoden, både galopp och trav, ledde till den drift som vi känner till idag. Det skulle därför ha varit klokt att särskilja personer som använder godkända produkter och som har ett recept från sin veterinär och som står inför problem med uthållighetstider; av dem som använder förbjudna produkter och som är aktiva dopare.

Till de personerna hör alltså inte Yannick-Alain Briand, enligt advokaten Florence Gaudillière.

Igår kunde Sulkysport berätta att Yannick-Alain Briand blir av med sin proffslicens efter ha häktats i samband med en stor dopingrazzia av den franska polisen. Det betyder att de 118 hästar som funnits i hans träning får hitta nya hem.

Stortränare blir av med licens