Fokustema
Jägersro
Läs senare

”En häst som kan det mesta”

Trippla chanser inom V86-spelet varav tvååriga Miking (V86-3) ska få sitt absoluta elddop.
Kan Thomas Uhrberg ha en fräck uppstickare i onsdagskvällens Breeders Crown-lopp på Jägersro?
– Det kommer att bli tufft, men hästen är bra, säger hemmatränaren.
Av
Emil Persson
Upplåst för dig som är prenumerant
Thomas Uhrberg. Foto Mathias Hedlund/Sulkysport
Thomas Uhrberg. Foto Mathias Hedlund/Sulkysport
Denna artikel tillhör Sulkysport Premium - vårt låsta material.

För dig som är prenumerant

Vi har bytt prenumerationsystem.
Innan du kan logga in så behöver du skapa ett digitalt konto:
Aldrig skapat ett digitalt konto?

Har Du problem med din inloggning? Maila gärna info@sulkysport.se och ange namn, kundnummer och gärna felkod så hjälper vi till!

Du är inloggad men något är fel med din prenumeration

Gå till ditt konto för att ta reda på vad.

Mitt konto

Har Du problem med din inloggning? Maila gärna info@sulkysport.se och ange namn, kundnummer och gärna felkod så hjälper vi till!

Bli digital prenumerant

Prenumerera digitalt

Läs om Sulkysports olika alternativ, från 79 kronor/månad till 799 kronor per år.

Om den saken råder ingen tvivel. Tre starter in i karriräen har Miking (e. Maharajah) två segrar och en andraplats och de har samtliga tagits med mersmak.
– Hon är jättefin den här hästen. Jag tycker att det är en allround häst som kan det mesta trots att hon bara är två år gammal, säger Thomas Uhrberg.

I senaste starten fick hon se sig besegrad av Pure Atlas (e. Father Patrick) vilken även finns med i startlistan denna gång liksom flera andra riktiga toppnamn.
– Det kommer att bli tufft, men får hon ett sparsamt lopp så… ja, då är hon bra och jag tror att det senaste loppet kommer ha gjort henne gott. Förra gången var det första loppet bakom bil för hennes del och jag tror att hon kan öppna ännu bättre den här gången. Kanske blir det även så att jag låter henne tävla med lite lättare framskor.

Var det givet att starta i det här loppet?
– Nja, jag hade sneglat på Silverstoet på Axevalla samma vecka, men vädret höll mig undan från det loppet. Nu ska det bli plusgrader i Malmö så då är vi med här istället.

”Inte som bäst”

Uhrberg har ytterligare två hästar inom V86-spelet i form av Envy Secret (e. Ens Snapshot) och Cobbys Olifant (e. Orlando Vici).
– Envy Secret gick bra näst senast i Mantorp, men var lite sämre gången efter. Hon fick förvisso dödens en bit i det loppet, men jag tycker ändå inte att hon var som bäst den dagen. Hon tränade under måndagen och kändes helt okej så vi testar här och ser hur det verkar.

Cobbys Olifant har ett bökigt åttondespår bakom bilen i sitt lopp, men fältet är litet med nio hästar och det hörs mellan raderna på Uhrberg att han inte har gett slaget förlorat.
– Han har gått bra i stenhårda gäng på sistone. Det är klart att jag inte hade beställt spår åtta om jag hade fått välja, men kommer han till så behöver han inte vara helt borta. I de lopp där han inte behövt gå så fort från start har han avslutat bra så det kan vara värt att nämna om jag ska säga något kring det här med utgångsläget.

  • Sulkysports V86-tips publiceras onsdag kl. 12:00.