Fokustema
Gårdagens höjdare
Läs senare

”En hel del sparat”

Med en stamtavla som förpliktar riktas blickarna frekvent mot Marcus Lindgrens fyraåring Nugget Zon.
I karriärens åttonde start bärgade Felicity Shagwell-brodern sin sjätte seger vid torsdagskvällens tävlingar på Åby.
Av
Emil Persson
Upplåst för dig som är prenumerant
Marcus Lindgren har ett stort ämne i Nugget Zon. Foto Simon Hagen/Sulkysport
Marcus Lindgren har ett stort ämne i Nugget Zon. Foto Simon Hagen/Sulkysport
Denna artikel tillhör Sulkysport Premium - vårt låsta material.

För dig som är prenumerant

Vi har bytt prenumerationsystem.
Innan du kan logga in så behöver du skapa ett digitalt konto:
Aldrig skapat ett digitalt konto?

Har Du problem med din inloggning? Maila gärna info@sulkysport.se och ange namn, kundnummer och gärna felkod så hjälper vi till!

Du är inloggad men något är fel med din prenumeration

Gå till ditt konto för att ta reda på vad.

Mitt konto

Har Du problem med din inloggning? Maila gärna info@sulkysport.se och ange namn, kundnummer och gärna felkod så hjälper vi till!

Bli digital prenumerant

Prenumerera digitalt

Läs om Sulkysports olika alternativ, från 79 kronor/månad till 799 kronor per år.

Fler lär stunda, var så säker. Nugget Zon (e. From Above) gjordes till storfavorit i sitt lopp efter ett bländande intryck som tvåa i årsdebuten tre veckor tidigare och stod också pall för trycket.
Lindgren valde att söka sig framåt på första bortre långsidan, släpptes till tät och hade loppet i sin hand hela vägen hem. Take Me Sober (e. Fawkes) utmanade förvisso via open stretch och tog sig nära, men det kändes aldrig som att Nugget Zon var nära att släppa sitt grepp utan segern på 1.14,1a/2.140 meter kändes säkrare än vad segermarginalen huvud anger.

Fakta

NUGGET ZON

Fyraårig brun hingst e. From Above–Diaz Boko e. Cantab Hall

St: 8: 6–1–0, 1.12,9ak, 240.500 kr

Ägare: Stall MARLIN – Asap.
Uppfödare: Torbjörn & Madelen Ohlzon.

Tränare: Marcus Lindgren, Halmstad.

– Jag är väldigt nöjd. Han var lite överladdad idag när han inte fick visa hela sitt register senast. Jag var nöjd som kom ner i rygg i början av loppet, men sedan blev jag utmanad bakifrån och var tvungen att gå på efter 600 meter. Han tog i så in i bomben efter det och jag försökte mest fokusera på att det ta lugnt hela vägen hem, sade Lindgren till Kanal75 och fortsatte:
– Tidigare i karriären har han ofta avgjort loppen redan 300 kvar för han vill så mycket. Därefter har han kunnat börja bromsa och vara på väg att gå över i passgång; det där är något jag jobbar på att lära bort. Kraftmässigt fanns det en hel del sparat.

Wenngarn-köp

Även om Nugget Zon radat upp vinster sedan han började starta i juli ifjol så hörs det på Lindgren att vägen fram inte varit spikrak.
– Jag har verkligen försökt göra allt efter konstens alla regler. Häsen har haft lite problem i uppträningen, men fått vila när behövt och så har vi kört hårt när de fungerat. Målet för året? Jag har egentligen ingen mer plan än att vi ska vinna så mycket vi bara kan i år helt enkelt, sade Lindgren i Åbys vinnarcirkel.

Nugget Zon ropades in på Wenngarn-auktionen 2019 för 650.000 kronor och har en stamtavla som förpliktar. Storasyster är självaste Felicity Shagwell (e. Maharajah-Diaz Boko), 1.08,6ak/4.595.491 kr vars karriär kröntes med seger i finalen av finalen i Breeders Crown ($300.000) på Meadowlands i höstas. Felicity Shagwell inledde sin karriär på svensk mark i André Eklundhs regi med seger i såväl Silvstoet som försöksvinster i Breeders Crown samt Svenskt Trav-Oaks.

Modern Diaz Boko (e. Cantab Hall), 1.14,8am/154.000 kr, har också lämnat Maestro Zon (e. Readly Express), 1.12,8am/392.800 kr som slutade fyra i 2020 års final av långa E3.
Diaz Boko är sin tur en dotter till unghäststjärnan Rae Boko (e. Pine Chip), 1.11,4ak*/5.086.907 kr vars karriär innehöll två Grupp I-segrar i form av Breeders Crown för treåriga ston samt Drottning Silvas Pokal.