Fokustema
Elitloppet
Läs senare

Elitloppet: En joker i spetskampen?

När Horsy Dream för första gången sedan september har framspår bakom startbilen är det många som ställer sig frågande till hur den franska stjärnan ska kunna öppna från start.
Så här säger hästens tränare!
Av
Emil Persson
Upplåst för dig som är prenumerant
Horsy Dreams startsnabbhet är osynad inför Elitloppet. Foto: Gerard Forni
Horsy Dreams startsnabbhet är osynad inför Elitloppet. Foto: Gerard Forni
Denna artikel tillhör Sulkysport Premium - vårt låsta material.

För dig som är prenumerant

Vi har bytt prenumerationsystem.
Innan du kan logga in så behöver du skapa ett digitalt konto:
Aldrig skapat ett digitalt konto?

Har Du problem med din inloggning? Maila gärna info@sulkysport.se och ange namn, kundnummer och gärna felkod så hjälper vi till!

Du är inloggad men något är fel med din prenumeration

Gå till ditt konto för att ta reda på vad.

Mitt konto

Har Du problem med din inloggning? Maila gärna info@sulkysport.se och ange namn, kundnummer och gärna felkod så hjälper vi till!

Bli digital prenumerant

Prenumerera digitalt

Läs om Sulkysports olika alternativ, från 89 kronor/månad till 899 kronor per år.

Just den frågan tilldelades hästens tränare Pierre Belloche i en intervju med den franska facktidningen Paris-Turf som publicerades i onsdagsupplagan.
Senaste tillfället som Horsy Dream stod i första ledet bakom bilen var i La Capelle den 6 september ifjol. Då tog hästen ledningen initialt, men det såg ut som att körande Eric Raffin medvetet lämnade över taktpinnen efter 200 meter.
Därefter forcerade han åter till tät, släppte ånyo och spelade ut speeden över spurtrakan till överlägsen vinst på 1.10,3a/1.800 meter. För övrigt den kortaste distans som Horsy Dream någonsin sprungit i ett lopp.
– Hästen är ganska snabb i början. Jag säger inte att han är den snabbaste bakom bilen, men samtidigt har man inte riktigt rätt underlag att bedöma hans startsnabbhet med tanke på hur få starter han gjort från första ledet. I La Capelle tog han trots allt ledningen innan kusken valde att bli avlöst, säger Pierre Belloche till Paris-Turf.

Medan landsmannen Idao de Tillard drog nitlotten i sitt försök med bricka åtta så gläds Belloche åt det fjärdespår som hans häst tilldelats.
– Jag hade blivit väldigt besviken om vi fått spår åtta. Jag är ganska nöjd med hans nummer även om Hohneck fick spår två. Nej, vi ska inte vara missnöjda. Jag tycker att Horsy Dreams försökslopp är ganska jämnt, hästen är bra och borde normalt sett klara av att kvala in till finalen, säger Pierre Belloche till Paris-Turf.

<< Här kan du se Horsy Dreams start i La Capelle från spår ett bakom bilen. >>