Fokustema
Utblick USA
Läs senare

Engblom dubblade

Seger blev det både med travare och passgångare i natt på Yonkers Raceway för Per Engblom och där en av vinnarna var danskfödde Enzo.
Av
Claes Freidenvall
Upplåst för dig som är prenumerant
Per Engblom toppar tränarligan och har också den vinstrikaste travaren i sittt stall.  Foto: Adam Ström/stalltz.se
Per Engblom toppar tränarligan och har också den vinstrikaste travaren i sittt stall. Foto: Adam Ström/stalltz.se
Denna artikel tillhör Sulkysport Premium - vårt låsta material.

För dig som är prenumerant

Vi har bytt prenumerationsystem.
Innan du kan logga in så behöver du skapa ett digitalt konto:
Aldrig skapat ett digitalt konto?

Har Du problem med din inloggning? Maila gärna info@sulkysport.se och ange namn, kundnummer och gärna felkod så hjälper vi till!

Du är inloggad men något är fel med din prenumeration

Gå till ditt konto för att ta reda på vad.

Mitt konto

Har Du problem med din inloggning? Maila gärna info@sulkysport.se och ange namn, kundnummer och gärna felkod så hjälper vi till!

Bli digital prenumerant

Prenumerera digitalt

Läs om Sulkysports olika alternativ, från 89 kronor/månad till 899 kronor per år.

Delägde Enzo (e. From Above-Sydney) kördes till seger av Jason Bartlett och från spets vann den sexårige valacken med nämare två längder på 1.12,2/1.609 meter.

Ägarna Per Engblom och Kasper Foget kunde kvittera ut 5.850 dollar för vinsten. Det var andra raka triumfen för Enzo och han är obesegrad på amerikansk jord efter två starter.

Enzo är undan ostartade Sidney (e. Pine Chip), vilken också lämnat Caviar (e. S.J.’s Caviar), 1.12,4ak/292.093 dkk. Själv är Sidney halvsyster med danske Derby-tvåan Open (e. Sugarcane Hanover), 1.10,8ak/1.415.600 dkk

160 vinster under 2022

Seger blev det också för treåriga passgångaren Idealinfun (e. Western Ideal) och även här var det spets som gällde. Jason Bartlett skötte tömmarna, segertiden skrevs till 1.11,8 och belöningen var på 7.750 dollar.

Totalt har det blivit 160 vinster på 802 starter för Per Engblom i år. Hans stall har dragit in 2.673.188 dollar. Sitt bästa år i USA hade Engblom 2019 med 2.817.554 dollar och det året räknade han in 72 vinster på 357 starter.