Fokustema
Gårdagens höjdare
Läs senare

Ett välkomnat formbesked

Efter att inlett starkt under årets första två månader har det hackat en aning för Sandra Eriksson under inledningen av mars.
Utifrån det var säkerligen tisdagskvällens formbesked från Mindyourvoice W.F. extra välkomnat då Bodentränaren nu på lördag kastar sig in i STL-hetluften för första gången detta år.
Av
Emil Persson
Upplåst för dig som är prenumerant
Sandra Eriksson tog en dubbel inom V75-spelet. Foto Mathias Hedlund/Sulkysport
Sandra Eriksson tog en dubbel inom V75-spelet. Foto Mathias Hedlund/Sulkysport
Denna artikel tillhör Sulkysport Premium - vårt låsta material.

För dig som är prenumerant

Vi har bytt prenumerationsystem.
Innan du kan logga in så behöver du skapa ett digitalt konto:
Aldrig skapat ett digitalt konto?

Har Du problem med din inloggning? Maila gärna info@sulkysport.se och ange namn, kundnummer och gärna felkod så hjälper vi till!

Du är inloggad men något är fel med din prenumeration

Gå till ditt konto för att ta reda på vad.

Mitt konto

Har Du problem med din inloggning? Maila gärna info@sulkysport.se och ange namn, kundnummer och gärna felkod så hjälper vi till!

Bli digital prenumerant

Prenumerera digitalt

Läs om Sulkysports olika alternativ, från 79 kronor/månad till 799 kronor per år.

Efter att inlett året med fyra tränarsegrar på de första tolv starterna följde sex lopp utan seger för Eriksson.
Inget häpnadsväckande givetvis på något vis, men travsporten är en resultatstyrd bransch där några sämre resultat snabbt kan sätta sig på psyket så det går att tänka sig att det var skönt för Eriksson att få ett formbesked under tisdagskvällen.
Det fick hon från Mindyourvoice W.F. som tävlat på under vintern och hade noterats för två segrar sedan december inför tisdagens lopp där Eriksson plockat på det femåriga stoet ”vårklädsel”.

Fakta

Mindyourvoice W.F.

Femårigt brunt sto e. Offshore Dream–Mind Your Manners e. Dahir de Prelong

St: 18: 5–2–3, 1.14,3ak, 254.000 kr

Ägare: Roland & Madelene Wiksten.
Uppfödare: WF Förvaltning AB, Boden.

Tränare: Sandra Eriksson, Boden.

För första gången någonsin tävlade Offshore Dream-dottern barfota runt om och därtill var hon utrustad med jänkarvagn ånyo efter fyra starter i följd med vanlig vagn.
– Visst är det härligt att få köra i jänkarvagn igen; det var längesen jag gjorde det, sade Eriksson i segerintervjun på Bodentravet.

Efter att inlett som tredjehäst gasade hon till ut på första långsidan, tog över taktpinnen efter 700 meter, men fick varva på för klassen snabba 1.14,5.
Det var helt enkelt bra spring i benen på Mindyourvoice W.F. som hade ett ganska stort försprång när upploppet gjorde entré. Längst ut i banan avslutade Ladybug Lara (e. Chapter Seven) så pass raskt att det blott skilde huvud som marginal över målpassagen, men det var alltså Mindyourvoice W.F. som höll sig först.

Stark syskonskara

Segern värd 30.000 kronor var hennes femte i karriärens 18:e start.
– Det kändes ändå ganska säkert. Jag tyckte ändå att hon svarade bra; det var bara att hålla ordning på aktionen hela vägen in till mål. Nu börjar det gå lite fortare i loppen. Hästarna känner väl också lite vårkänslor, konstaterade Eriksson vars nästa egentränade häst är Gazoline Mearas (e. Ready Cash) som startar i lördagens Bronsdivision på Bergsåker.

Mindyourvoice W.F.:s uppfödare och ägare Roland och Madelene Wiksten tränade själv stoet under karriärens inledande tre starter innan Eriksson tog över och därefter har det tagit fart på allvar.
Och det ska sägas att det finns att brås på. Modern Mind Your Manners (e. Dahir de Prelong) 1.17,8am/54.000 kr är själv halvsyster med The Bad Boy (e. Speedy Somali) 1.11,5ak/6.676.482 kr som hade en lång, framgångsrik karriär med 28 segrar på 135 starter och deltog i 1998 års upplaga av Elitloppet. Då med Anders Lindqvist som tränare och Jan Hallberg som kusk, men The Bad Boy fick se sig utslagen i försöket där han inkom som sexa.

Mind Your Manners nådde inga större framgångar på tävlingsbanan, men har lyckats desto bättre i aveln.
Multikonstnären Mindyourvalue W.F. (e. Hövding Lavec) 1.09,9ak/9.808.331 kr med nio segrar på Vincennes samt fyra fullträffar i Gulddivisionen är den starkast lysande stjärnan, men hon är även mor till Mind Your Face (e. Offshore Dream) 1.11,1am/2.565.530 kr som vann åtta STL-lopp i Lars Fribergs regi och därtill segrade i Prix de l’Union de la Presse Hippique (€52.000) på Enghien.

Mindyourvoice W.F. stamtavla på BreedersBible.com