Fokustema
Frankrike
Läs senare

Euromiljonär slutar tävla

Två veckor efter beskedet att Face Time Bourbon avslutar sin tävlingskarriär står det nu klart att ytterligare en franskfödd euromiljonär från samma kull har gjort sin sista start.
Av
Emil Persson
Upplåst för dig som är prenumerant
Utvändige Feeling Cash har gjort sin sista start. Foto: Gerard Forni
Utvändige Feeling Cash har gjort sin sista start. Foto: Gerard Forni
Denna artikel tillhör Sulkysport Premium - vårt låsta material.

För dig som är prenumerant

Vi har bytt prenumerationsystem.
Innan du kan logga in så behöver du skapa ett digitalt konto:
Aldrig skapat ett digitalt konto?

Har Du problem med din inloggning? Maila gärna info@sulkysport.se och ange namn, kundnummer och gärna felkod så hjälper vi till!

Du är inloggad men något är fel med din prenumeration

Gå till ditt konto för att ta reda på vad.

Mitt konto

Har Du problem med din inloggning? Maila gärna info@sulkysport.se och ange namn, kundnummer och gärna felkod så hjälper vi till!

Bli digital prenumerant

Prenumerera digitalt

Läs om Sulkysports olika alternativ, från 79 kronor/månad till 799 kronor per år.

Det var i fredagens upplaga av den franska facktidningen Paris-Turf som nyheten först publicerades att Feeling Cash (e. Ready Cash) 1.10,6/€1.120.080 avslutar sin tävlingskarriär.

Sjuåringens sista framträdande kom i årets Prix de Cornulier (€700.000) – hans tredje försök att ta hem världens största sadellopp – men efter en tredje och en sjundeplacering inkom han som nia i årets upplaga.

Karriär blev likväl mycket framgångsrik och innehöll en Grupp I-seger då Feeling Cash tog hem 2020 års upplaga av Prix des Elites (€170.000) på 1.10,6/2.200 meter. En tidsnotering som där och då var en sänkning av det gamla löpningsrekordet med åtta tiondelar!

Feeling Cash tog ytterligare åtta pallplaceringar i Grupp I-lopp och har varit flitigt nyttjad i aveln parallellt med tävlande.
År 2020 föddes 84 franskfödda föl med Feeling Cash som far och året efter blev de 73 till antalet. I Sverige finns det däremot bara två avkommor till Ready Cash-sonen vilka båda är födda 2020.

Feeling Cash mor Royale Star (e. Coktail Jet), 1.13,6/€106.370, vann Prix Fama (€62.000) och slutade tvåa i semi-classique-löpningen Prix Ali Hawas (€120.000) under sadel. I aveln har hon varit ännu vassare och har förutom Feeling Cash också lämnat Colonel (e. Goetmals Wood), 1.11,2/€606.920, och Baldi Star (e. Rombaldi), 1.12,8/€385.770.
Feeling Cash nu treårige helbror Jackson Jack vann sin tävlingsdebut i Neuille-Pont-Pierre den 1 augusti ifjol som tvååring, men har inte synts till i tävlingssammanhang därefter.