Fokustema
Åby
Läs senare

Extreme vann – och fick biljett

Efter att Steen Juuls storstjärna Extreme lekt hem Mars-Eliten på Åby tilldelades kretsen kring hästen en direktinbjudan till ett storlopp.
Av
Emil Persson
Upplåst för dig som är prenumerant
Steen Juuls stjärna Extreme årsdebutreade på bästa sätt. Foto Mia Törnberg/Sulkysport
Steen Juuls stjärna Extreme årsdebutreade på bästa sätt. Foto Mia Törnberg/Sulkysport
Denna artikel tillhör Sulkysport Premium - vårt låsta material.

För dig som är prenumerant

Vi har bytt prenumerationsystem.
Innan du kan logga in så behöver du skapa ett digitalt konto:
Aldrig skapat ett digitalt konto?

Har Du problem med din inloggning? Maila gärna info@sulkysport.se och ange namn, kundnummer och gärna felkod så hjälper vi till!

Du är inloggad men något är fel med din prenumeration

Gå till ditt konto för att ta reda på vad.

Mitt konto

Har Du problem med din inloggning? Maila gärna info@sulkysport.se och ange namn, kundnummer och gärna felkod så hjälper vi till!

Bli digital prenumerant

Prenumerera digitalt

Läs om Sulkysports olika alternativ, från 79 kronor/månad till 799 kronor per år.

Det var till just Åbys storlopp Paralympiatravet som Extreme (e. Chocolatier) blev inbjuden efter torsdagskvällens fina årsdebut.
I lag med Björn Goop kunde sexåringen forceras till tät efter 600 meter efter att Harran Boko (e. Maharajah) och Guzz Mearas (e. Muscle Mass) krigat färdigt om vem som skulle anföra fältet och därefter uteblev all dramatik.
Goop bad hästen om extraväxeln in mot upploppet, fick direkt svar och kunde finåka till seger på 1.13,0a/2.140 meter utan att Extreme behövde förta sig det minsta.
– Kontrakt kanske var att ta i, men jag hade ett samtal med ägarna om att köra och det är klart att jag tackade inte nej till det, sade Björn Goop i Åbys vinnarcirkel efter att bekantat sig med hästen för första gången och fortsatte:
– En jättefin häst. Han var fin hela tiden idag. Jag körde på säkerhet hela vägen, lärde känna hästen och han vann på ett bra sätt. De bästa hästarna har en högre fart utan att det känns som att det går. De länger på steget, tar ett steg när de andra tar två. De får en annan fart ut ur steget, sade Goop.

Harran Boko höll till andraplatsen på 1.13,3, Blues d’Ourville (e. Password) slutade trea på 1.13,6 och årsdebuterande Guzz Mearas slutade fyra på samma tidsnotering.