Fokustema
Vincennes
Läs senare

Face Time Bourbon utan Goop

På lördag återvänder Face Time Bourbon till tävlingsovalen efter den imponerande segern i Prix de Selection, men den här gången utan Björn Goop i sulkyn.
Av
Claes Freidenvall
Face Time Bourbon och Björn Goop vid en tidigare seger på Vincennes. Foto Mia Törnberg
Face Time Bourbon och Björn Goop vid en tidigare seger på Vincennes. Foto Mia Törnberg

Det blir Eric Raffin som kör Face Time Bourbon i semi-classique-löpningen Prix Phaeton (€100.000) över 2.175 meter på Vincennes. I år har Face Time Bourbon gjort tre starter och förutom vinsten i Prix de Selection (€200.000) på 1.10,8/2.175 meter har han också vunnit Prix Charles Tiercelin (€100.000).

Björn Goop, Travkusk, Sulkysport, Travsport
Björn Goop. Foto Jeannie Karlsson/Sulkysport

Sébastien Guaratos travare har också ett andrapris i Prix de Tonnac-Villeneuve och där fick han stryk av Falcao de Laurma, som också finns bland de anmälda i Prix Phaeton.

Eric Raffin har kört Face Time Bourbon en gång tidigare och då blev det seger i Prix de l’Odeon (€43.000) på Enghien den 11 augusti 2018.

Anledningen till att Björn Goop inte kör är att han är sjukskriven och väntas vara tillbaka i sulkyn igen om några veckor.

Anmälda till Prix Phaeton:

 • Face Time Bourbon
 • Fakir du Lorault
 • Falcao de Laurma
 • File Gin
 • Feliciano
 • Fun Quick
 • Foxtrot Sea
 • First In Love
 • Free Rider
 • Falco d’Heripre
 • Flambeau Royal
 • For You Madrik
 • Fairplay d’Urzy
 • Free Man

Fotnot: den definitiva startlistan till Prix Phaeton blir klar på onsdag.

Fokustema
Jubileumspokalen
Läs senare

Vainqueur R.P. klar?

Fina tävlingar på Solvalla ikväll där huvudloppet var Victory Tillys lopp som gav en direktbiljett till Jubileumspokalen nästa onsdag.
Av
Cecilia Kristoffersson

Vainqueur R.P. (e. Infinitif) satt i ledningen hela vägen i Tredje Jubileumstestet – Victory Tillys lopp – vilket var direktkvalificerande till Jubileumspokalen. Varvet travades på 1.12,6 och via 11,4 sista 500 meterna landade han på segertiden 1.11,6a/2.140 meter.

– Hästen har blivit bättre och bättre och har behövt loppen innan. Vi får se om ägarna vill starta nästa vecka då de är väldigt försiktiga med honom och vill nog ha honom på topp till vintermeetinget, sa tränaren och kusken Björn Goop efter att Vainqueuer R.P. tagit första segern i hans regi och ha fått en biljett till Jubileumspokalen.

Segermarginalen skrevs till två längder och förstapriset var 100.000 kronor. Tvåa blev Vienvia Font efter en stark avslutning före Speedy Face.

Stefan Melanders Evaluate (e. Andover Hall) kördes lugnt på väntan i tredje par utvändigt medan Maze Runner avverkade varvet på 1.10,0. Melander väntade med attacken till sista sväng och fick en otrolig effekt på rycktussarna över upploppet. Segertiden blev 1.10,7a/1.640 meter och tvåa i mål blev en starkt avslutande Staro Moschino.

I ett treåringslopp imponerade Björn Röcklingers Galileo Am (e. Muscle Hill) stort då han från dödens segrade på 1.13,2a/2.140 meter med Örjan Kihlström i sulkyn.

Fokustema
Jägersro
Läs senare

Readly Express-son kvalade

Readly Express har sin första kull ute på tävlingsbanan i år och idag kvalade hans första tvååring på Jägersro. För Per Nordström travade Revelation 1.21,0 över 2.140 meter.
Av
Claes Freidenvall
Första avkomman till Readly Express kvalade idag på Jägersro. Foto Mia Törnberg
Första avkomman till Readly Express kvalade idag på Jägersro. Foto Mia Törnberg

– Det gjorde Revelation plättlätt och det kan vara något stort i antågande, säger tränaren Per Nordström.

Per Nordström. Foto Hanold/ALN

Revelation (e. Readly Express-Monrovia) är halvbror med storstjärnan On Track Piraten (e. Chocolatier), 1.09,4ak/17.996.788 kr, och han ägs av T & T Project Management Konsulting HB.

– Jag har inte bestämt när Revelation ska debutera. Han är bland annat anmäld till Svampen, berättar Per Nordström.

I Readly Express första svenskfödda kull – född 2017 – ingår 111 hästar.

Fokustema
Jägersro
Läs senare

Lysande banjobb av Campo Bahia

Idag gick Campo Bahia jobb på Jägersro och han drog till med 1.13,2/2.100 meter med 1.10,6 sista varvet med sin tränare Conrad Lugauer i sulkyn.
Av
Claes Freidenvall
Campo Bahia vid dagens jobb idag på Jägersro inför Derbykvalen. Foto Mikael Rosenquist/MiRo Media
Campo Bahia vid dagens jobb idag på Jägersro inför Derbykvalen. Foto Mikael Rosenquist/MiRo Media

Fyraåringen har inte visat sig på tävlingsbanan sedan han vann Konung Gustaf V:s Pokal på topptiden och svenska rekordet 1.10,6a/2.140 meter. Efter träningspasset sade Conrad Lugauer:

– Kan vi vara överens nu om att detta är Sveriges framtidshopp till Prix d’Amerique.

Men först gäller Svenskt Travderby för Campo Bahia och uttagningarna hålls på Jägersro den 21 augusti.

Jobbet kan ses på Jägersro Travs Facebook-sida här.