Fokustema
Bergsåker
Läs senare

”Fick chansa lite grann”

Perfect Dynamite plockade ner ledande J.H. Mannerheim i Zoogins lopp på Bergsåker ikväll trots att den sistnämnde fått bestämma farten därframme.
Av
Claes Freidenvall
Upplåst för dig som är prenumerant
Ante Lisell-tränade Perfect Dynamite vid en tidigare seger på Solvalla. Foto Mia Törnberg/Sulkysport
Ante Lisell-tränade Perfect Dynamite vid en tidigare seger på Solvalla. Foto Mia Törnberg/Sulkysport
Denna artikel tillhör Sulkysport Premium - vårt låsta material.

För dig som är prenumerant

Vi har bytt prenumerationsystem.
Innan du kan logga in så behöver du skapa ett digitalt konto:
Aldrig skapat ett digitalt konto?

Har Du problem med din inloggning? Maila gärna info@sulkysport.se och ange namn, kundnummer och gärna felkod så hjälper vi till!

Du är inloggad men något är fel med din prenumeration

Gå till ditt konto för att ta reda på vad.

Mitt konto

Har Du problem med din inloggning? Maila gärna info@sulkysport.se och ange namn, kundnummer och gärna felkod så hjälper vi till!

Bli digital prenumerant

Prenumerera digitalt

Läs om Sulkysports olika alternativ, från 79 kronor/månad till 799 kronor per år.

– Det var en liknande situation för två veckor sedan mot Man at Work, att det gick sakta i täten och vi satt långt bak, men Perfect Dynamite har en väldigt bra avslutning och det visade han ikväll också, sade Rikard N Skoglund i Bergsåkers vinnarcirkel.

Länge såg det ut att gå J.H. Mannerheims väg. Daniel Wäjersten fick ledningen till skänks med favoriten i första kurvan när Bravo Navarone galopperade. Sedan behövde J.H. Mannerheim inte öppna första kilometern fortare än 1.15,4.

Långt fram i sista sväng

På sista bortre långsidan höjdes tempot och inne i slutsvängen satte Rikard N Skoglund full fart med Perfect Dynamite (e. So Perfect-La Rapide Celine) från tredje utvändigt, men hade långt fram i det läget.

– Men det är ändå vinter och ett långt upplopp. Perfect Dynamite avslutade väldigt fort och han är explosiv av sig. Jag ville inte heller ha dödens ikväll och därför tog jag det väldigt försiktigt från start. Om vi skulle vinna loppet ikväll var vi tvungna att chansa lite grann. Nu hade Perfect Dynamite en väldigt stark avslutning och det bet väldigt bra för honom i sista kurvan. Det stod och vägde till slut – båda hästarna stred – och vi hade turen på vår sida, fortsatte Skoglund.

Ante Lisells travare vann på 1.14,4a/2.140 meter och Perfect Dynamites triumf i Zoogins lopp var värd 100.000 kronor.