Fokustema
Gårdagens höjdare
Läs senare

Fjärde årssegern efter ”kross”

Den fyraåriga Joke Face-dottern Vanessa Face stod för en snygg styrkeuppvisning då hon vann torsdagskvällens ST-lopp för fyraåriga ston trots en resa utvändigt ledaren.
Av
Emil Persson
Upplåst för dig som är prenumerant
Denna artikel tillhör Sulkysport Premium - vårt låsta material.

För dig som är prenumerant

Vi har bytt prenumerationsystem.
Innan du kan logga in så behöver du skapa ett digitalt konto:
Aldrig skapat ett digitalt konto?

Har Du problem med din inloggning? Maila gärna info@sulkysport.se och ange namn, kundnummer och gärna felkod så hjälper vi till!

Du är inloggad men något är fel med din prenumeration

Gå till ditt konto för att ta reda på vad.

Mitt konto

Har Du problem med din inloggning? Maila gärna info@sulkysport.se och ange namn, kundnummer och gärna felkod så hjälper vi till!

Bli digital prenumerant

Prenumerera digitalt

Läs om Sulkysports olika alternativ, från 79 kronor/månad till 799 kronor per år.

Det var Felicia Molin som kuskade bakom Wendela Manbergers sto och Molin fick även vinna med Anna Westlinder-Manbergers L.A.Divergent (e. Andover Andover) så där kan vi snacka om en toppkväll för alla inblandade parter!

Fakta

Vanessa Face

Fyraårigt mörkbrunt sto e. Joke Face–Olivia America e. Andover Hall

St: 25: 4–3–4, 1.13,2ak, 265.000 kr

Ägare: Lawema AB, Rimbo.
Uppfödare: Kolgjini Lutfi & Svensson Anna.

Tränare: Wendela Manberger, Solvalla.

Expandera

För Vanessa Face handlade det om fjärde årssegern och den togs på ett ytterst resolut vis. En tripp utvändigt ledaren var inget som satte hinder för Vanessa Face även om hon stumnade till i sin ensamhet de sista 25 meterna och sånär fick se sig passerad av två konkurrenter som störtdök.
– Jag har känt de här människorna som tränar Vanessa Face och L.A.Divergent sedan jag körde ponnytrav så jag har känt dem väldigt länge. De har gjort ett fantastiskt jobb med den här hästen. Jag ville egentligen inte ha dödens, men hon är mer stark och det visade hon idag. Hon är bäst när hon får krossa ledare lite och jag har vunnit så med henne förut så jag kände inte att jag ville släppa dödens så nära mål. Hon blev lite ensam så jag blev väldigt orolig sista biten, men hon grejade det, sade Felicia Molin i Gävletravets vinnarcirkel.

Gedigen syskonskara

Wendela Manberger är blott 18 år gammal och plockade nu hem sin första seger som tränare.
– Jag är helt mållös, nästan gråtfärdig faktiskt. Hon är en riktig stjärna. Den här hästen betyder otroligt mycket för mig. Hon är den första stora hästen jag har haft och hon har tagit in mig i den här delen av travsporten på ett jättebra sätt, sade Manberger till Vinnare V64.

Vanessa Face ingår i en syskonskara av gedigna tävlingshästar ur vilken Tellus Face (e. Joke Face) 1.13,8am/355.400 kr utmärker sig lite extra.
Modern Olivia America (e. Andover Hall) 1.16,4am/40.800 kr är själv syster med Viking America (e. Viking Kronos) 1.11,8ak/1.253.979 kr samt Charlie Mearas (e. Muscle Hill) 1.13,7am/350.800 kr vars karriär innehållit sporadiskt startande, men tio triumfer på 16 försök.