Fokustema
Sulkysport nummer 1
Läs senare

Fokus på året som gått och framtiden

Torbjörn Jansson om hästen i hans liv, vaktombyte i hingstligan, kusk- och tränarligor, startlistor och tips, historia och så mycket mer.
Trevlig läsning!
Av
Cecilia Kristoffersson
Upplåst för dig som är prenumerant
 • Ledare
 • Banbesök sedan spelmarknaden öppnats
 • Serien ”Hästen i mitt liv” fortsätter och Torbjörn Jansson, som nu lämnat in tränarlicensen berättar om vem som förändrade hans liv.
 • Kuskligorna – Benzon om segrar och den stora besvikelsen
 • Maria Törnqvist är veckans krönikör
 • Banchampions – Ohlsson till tresiffrigt
 • Ungdomslicenser – Gustav har tagit det stora steget
 • Historia – Rodney Key lät resultaten tala
 • Hingstliga varm- och kallblod
 • Prix de Bourgogne – Bold Eagles sköna seger
 • Startlistor och tips till V64 på Åby torsdag, V64 Bollnäs fredag och V75 som körs på Bergsåker denna vecka.
 • Förra veckans höjdare
 • Season leader

Köp lösnummer i appen!

Inte prenumerant på Sulkysport ännu? Då kan du enkelt bli det via länken nedan eller köpa lösnummer i vår app för 30 kronor styck.

Är du prenumerant ingår även Sulkysport digital och premium!

På nätet läser du oss enklast i vår app som finns att ladda ner kostnadsfritt från App Store eller Google Play. Du hittar länkarna nedan!

Länk till App Store

Länk till Google PlayFokustema
Solvalla lördag
Läs senare

V75-tips: ”Kan vara en god idé att…”

Solvalla bjuder på en högklassig V75-omgång.
Ta del av Sulkysports V75-paket från papperstidningen och nyttig information om sju hästar.
Av
Pär Gustafsson
Upplåst för dig som är prenumerant
Mika Forss är offensiv. Kör han i ledningen med Willow Pride eller släpper till favoriten Double Exposure? Foto Jeannie Karlsson/Sulkysport
Solvalla 20180211
Mika Forss är offensiv. Kör han i ledningen med Willow Pride eller släpper till favoriten Double Exposure? Foto Jeannie Karlsson/Sulkysport Solvalla 20180211

Sulkysports V75-paket i pdf-format.
Nio sidor med startlistor, ranker, analyser och intervjuer.

Sju rubrikhästar

 • 1 Willow Pride (V75-1) är kvick ut och imponerade i genrepet inför Lady Snärts lopp. Kort distans är inget minus och vid gardering av Double Exposure är hon given.
  – Hästen har optimala förutsättningar. Jag tror knappast att hon missar spets, men det kan vara en god idé att släppa till Double Exposure. Det är upp till kusken att bestämma. Willow Pride är kraftigt på gång och är forfarande under utveckling. Jag tycker inte att man ska glömma min häst, säger Markku Nieminen.
 • 1 Velten Limelight (V75-2) kunde inte fronta från innerspår på Charlottenlund senast och spåret kan bli en fälla. Näst senast gjorde femåringen debut på svensk mark och vann lätt från spets med krafter kvar.
  – Han har varit duktig i båda starterna i år och det här en häst som går framåt med loppen i kroppen. På Charlottenlund senast fick han sent fritt, men avslutade strålande och han känns stark i träningen. Motståndet är tufft och vi har bricka ett igen, men jag tror att innerspår är bättre på Solvalla och han ska kunna öppna lite snabbare. Inga ändringar, det blir barfota bak igen, säger Jeroen Engwerda.
 • 5 Wild Love (V75-3) var ursäktad i dödens senast. Gången före avslutade hon sylvasst och sexåringen blir segerfarlig med lopp på rulle.
  – Wild Love kändes jättefin senast, men det blev fel för hennes del. Hon är bara medelsnabb iväg och när jag valde att testa framåt blev det dödens. Hon klarar inte av att gå där i såhär hög klass. Bengt har kört henne efteråt och varit nöjd med henne så hon tycks tagit loppet bra. Allt tyder på att hon ska gå bra på lördag, säger Kevin Oscarsson.
 • 5 Waiting Hill Hall (V75-4) är tillbaka hos Steen Juul och fyraåringen ska tävla barfota runt om för första gången.
  – Hon känns faktiskt riktigt bra i jobben, meddelar den danske tränaren.

Han har haft lite hals och andra förkylningssymptom tidigare, men med värmen har det blivit mycket bättre

 • 5 Armour As (V75-5) var bara slagen av Ecurie D. i Ina Scots Ära senast och han är favorit att hitta till ledningen.
  – Jag var jättenöjd med Armour As senast. Han stod emot Ecurie D. på riktigt bra sätt och det känns som att de hälsoproblem Armour haft är på väg att försvinna. Han har haft lite hals och andra förkylningssymptom tidigare, men med värmen har det blivit mycket bättre. Han går barfota och med jänkarvagn igen och jag har bra känsla för den här hästen, han har verkligen tagit ett steg till utan skor på hovarna, säger Jerry Riordan.
 • 1 Seismic Wave (V75-6) fick perfekt resa i årsdebuten och vann lätt med krafter kvar. Femåringen har bra chans om han vinner starten, men det är inte givet och Giant Shadow och Vikens High Yield är tuffa konkurrenter.
  – Planen är att Seismic Wave ska tävla barfota runt om och eventuellt blir det norskt huvudlag, säger Andreas Lövdal i stall Timo Nurmos.
 • 13 Ble du Gers (V75-7) vann ett stayerlopp i samband med Copenhagen Cup på rejält sätt och efter segern bytte den franske valacken regi från Jean-Michel Bazire till Frode Hamre. På nytt körs nioåringen av Joseph Verbeeck, som vann Harper Hanovers lopp 2016 med Bird Parker.
  – Hästen kom till stallet i början av förra veckan och har gått ett fint intervalljobb. Det var en intetsägande seger på Charlottenlund med tanke på att motståndet är helt annat på lördag. Ble du Gers är en otroligt stark häst som kommer att gå barfota runt om och utan murphy. Moni Viking är loppets favorit och hästen att slå för oss alla”, säger Frode Hamre.

Spela V75 Tillsammans med Sulkysport.

Fokustema
Startlistor
Läs senare

Startlistor till hela Elitloppshelgen

33 lopp. Tre dagar.
Här är startlistorna till alla lopp på Solvalla under Elitloppshelgen.
Av
Mathias Hedlund
Upplåst för dig som är prenumerant
Foto Sulkysport
Foto Sulkysport
Fokustema
Morgonsvepet
Läs senare

Bäddat för fartfest i Gävle

Jackpot på V75 i Gävle, segermaskin till Redén, Breeders Crown i Halmstad och fyrling av amatörkusk.
Det är ett par av rubrikerna i måndagens ”Sju nyheter vid sju”.
Av
Pär Gustafsson
Upplåst för dig som är prenumerant
Diamanten är Stig H Johanssons Elitloppshopp. Foto Jeannie Karlsson/Sulkysport
Diamanten är Stig H Johanssons Elitloppshopp. Foto Jeannie Karlsson/Sulkysport

1 Gävletravet arrangerar nästa helgs V75-tävlingar med bland annat final i Dubbelcupen och gulddivisionen. I högsta varmblodsklassen står en (minst) Elitloppsbiljett på spel. På Mantorp i lördags var det ingen utdelning på fem rätt och Gävles sjurättspott den kommande helgen är förstärkt med 28.105.054 kronor.

Vägen till Elitloppet
Final i gulddivisionen
Förstapris: 300.000 kronor
Häst – Körsven

 1. Conrads Rödluva – Örjan Kihlström
 2. Billie de Montfort – Björn Goop
 3. Baron Gift – Rickard Svanstedt
 4. Racing Mange – Joakim Lövgren
 5. Zarenne Fas – Rikard N Skoglund
 6. Diamanten – Erik Adielsson
 7. Ferrari B.R. – Per Oleg Midtfjeld
 8. Snowstorm Hanover – Jorma Kontio
 9. Rose Run Sydney – Mats E Djuse
 10. Minnestads El Paso – Rebeccca Dahlén

Här är startlistor till samtliga lopp i Gävle nästa lördag.

”ST mer och mer som en bananrepublik”

***

2 På långfredagen på Färjestad drog årets Breeders Crown igång igång med fyra försök. Ikväll i Halmstad är det dags för andra omgången av sex, där de sex främsta hästarna i varje försök är kvalificerade till semifinal.

Här är hela BC-programmet för tre- och fyraåringar:

 • Försök: Färjestad (10 april), Halmstad (18 maj), Rättvik (20 juni), Mantorp (5 augusti), Solänget (1 september) och Örebro (6 oktober).
 • Semifinaler: Solvalla (25 oktober).
 • Finaler: Eskilstuna (8 november).

***

3 Heart of Steel och Peter Untersteiner vann Copenhagen Cup på 1.12,3a/2.011 och tjänade 250.000 danska kronor. Sexåringen knäckte världsmästaren Zacon Gio från dödens sista varvet och höll undan för vinnarhålets Milligan’s School. Halmstadtränaren är gärna med i Elitloppet, men under söndagen kom ingen inbjudan till Heart of Steel.

Heart of Steel och Peter Untersteiner vann final i silverdivisionen för ett år sedan. Foto: Simon Hagen/Sulkysport

– Min plan verkar hålla att han ska vara på topp i slutet av maj. Jag drömmer fortfarande om att få en inbjudan, kommenterade Untersteiner.

***

4 Charlottenlund var i blickfånget under söndagen, men det tävlades även på tre svenska banor. På Dannero kördes breddtävlingar och där vann Jimmy H Andersson fyra av nio lopp. Hans vinnare var Hot Tonai, Miss Hejarklacka, Odinprinsen och Archipelago Box.

Andersson har hittills i år segrat med tolv av 68 styrningar och kört in 451.600. 2019 blev det totalt 15 vinster på 122 lopp och lite över en miljon inkört. Förra hösten vann Bergsåkerkusken Amatör-SM på Åby bakom Andre Agassi.

***

5Vilken läcker häst”, skriver Daniel Redén på twitter om Stall Zets nyförvärv Vae Victis Club (e. Mago d’Amore).
Den italienske sexåringen har anslutit från Manuele Matteinis stall. Hästen har vunnit 20 av 53 starter och tjänat 77.648 euro. Rekordet 1.10,8a/1.600 meter sprang Vae Victis Club vid seger på Ippodromo Dei Pinis 1.400-metersbana i Follonica förra våren.

***

6 De fyra försöken till Breeders Crown är måndagens höjdare. Jim Oscarsson-tränade fyraåriga stoet Dontlooseallmoney (e. Bold Eagle) är mest meriterad av de 48 tre-och fyraåringarna som försöker säkra en plats i höstens semifinaler. Dontlooseallmoney gjorde bort sig med galopp i Drottningpokalens final nyligen och jagar snabb revansch.
Halmstads tävlingar (första start 18.20) saxas med Eskilstunas (18.30) kvällsgiv med breddlopp, medan lunchen serveras på Färjestad (12.20).

På V64 i Bollnäs i fredags lyckades ingen spelar hitta samtliga sex vinnare och Halmstads omgång ikväll är förstärkt med 2.249.091 kronor.

Här är startlistorna till måndagens tävlingar!

***

7

Kaj Widell. Foto Jeannie Karlsson/Sulkysport

Slutligen säger vi grattis till Kaj Widell som fyller 65 år idag. Solvallakusken klev in i tusenklubben 2012 och har totalt 1.528 kusksegrar.