Och intresset är stort då det är fullsatt i både Kongressen och Bistron, vilket naturligtvis glädjer Malin Karlsson, som är restaurang och evenemangschef på Solvalla.
– Det är slutsålt i både Kongressen och Bistron vilket inte hänt sedan 2015 på vår V75-dag i februari. Det innebär 600 platser i Kongressen och 540 platser i Bistron. Det känns förstås underbart. Men nu är det också upp till oss att leverera en bra produkt som kunden förväntar sig.
Hur känns det inombords inför nypremiären?
– Jag är nervös och förväntansfull. Precis som det ska vara.
Egen regi
De senaste tre åren har Solvallas restauranger drivits av en extern restauratör, men det avtalet löpte ut vid vid årsskiftet.
– Vi ställdes inför tre alternativ, men beslutade att köra vidare i egen regi. Vi ville ha fullt ansvar för produkten och såg en vinst i att vara en samlad styrka som strävar mot samma mål.

Arbetet har varit i full gång sedan den 1 januari och anläggningen har förbättrats i olika delar. För två år sedan påbörjade Solvalla sin ”facelift” där Kongressen numera är färgat i grått, vitt och svart och det kommer att hända saker med resten av Solvallas lokaler under 2025 och 2026.
– Festvåningen har också fått sig ett lyft där vi bytt ut mattor och satt in nya stolar samt fått ny teknik. Ska vi hänga med i svängen och vara ett attraktivt ställe att komma till krävs det en uppfräschning.
– Solvalla ska vara tillgängligt för alla, betonar Malin, och tillägger att det finns följande matställen att välja på.
- Stora etagerestaurangen Kongressen serverar tvårättersmeny med dessert som tillval. Bokning sker online.
- Restaurang Bistron i Kongressenhuset dukar upp en buffé med serverad förrätt. Bokning sker online.
- Festvåningen högst upp i Kongressenhuset serverar logemeny för sällskap om minst tolv personer. Bokning sker online.
- Ströget i markplan på Kongresshuset har ett utbud av fast food samt bar och café.
- Café Maharajah ovanför E-läktaren erbjuder ett caféutbud.
- The Onion på stallbacken serverar kvällens rätter och hamburgare. The Onion är enbart öppen för gäster som har tillträde till stallbacken.
– Vi har lyssnat på våra gäster och gjort en hel del förändringar både vad gäller utbud och prisnivåer och hoppas att det skall falla dem i smaken. Att skapa prisvärda paket är något vi sett som är uppskattat och det ska vi spinna vidare på och utveckla ytterligare.
Hur ser det långsiktiga målet ut för restaurangverksamheten på Solvalla?
– Att vi får fler och nöjda gäster som kommer hit och verkligen längtar till nästa tävlingsdag. Att rekrytera och få fler ungdomar att bli travintresserade är ett av våra viktigaste mål, säger Malin Karlsson och påpekar också att Solvalla kommer att öppna lunchserveringen den 31 mars.
Konferenser
Men Solvalla är inte bara trav.
Under 2025 kommer det också att satsas på att locka dit besökare även via konferenser och event av olika slag.
– Travet är förstås vår hjärteverksamhet, men här finns också unika lokaler som vi kan utnyttja. Alla lokaler är dessutom i etage och har bra sikt mot innerplanen. Här finns även sju konferensrum samt en mäss/konsertlokal som tar 1450 stående gäster, informerar Malin och fortsätter:
– Vi har fått förfrågningar att ta hand om lite större mässor. Det kommer att hända saker och vi ser positivt på framtiden.

Avslutningsvis. Har du något hett tips till V75-omgången på lördag?
– Strögetloppet är V75-5 och där har travsportavdelningen tagit ut 6 Nasha med Joakim Lövgren, så det får bli hon som blir mitt drag. För skulle hon vinna kommer vi att bjuda på kaffe och kaka på Ströget!
Solvalla kommer även att bjuda alla restauranggäster på bubbel med tilltugg och på publikplats går det att äta kolbullar som är tillagade över öppen eld.
Efter tävlingarna på lördag fortsätter festen på Solvalla med Country Club i Ströget och After Trot i Kongressen.
Solvallas satsning känns sannerligen spännande.