Fokustema
Fokus: Fredagsintervjun
Läs senare

”Ett kvitto på att jag tog rätt beslut”

Joakim Elfving har rivstartat det nya året.
Möt Rommetränaren i en intervju om att vara i zonen, problemen under fjolåret, målsättningar med året och inte minst hans V75-chanser i Kalmar.
Av
Pär Gustafsson
Joakim Elfving siktar mot Breeders Course-finalen på Jägersro. Foto Mia Törnberg/Sulkysport
Joakim Elfving siktar mot Breeders Course-finalen på Jägersro. Foto Mia Törnberg/Sulkysport

2018 vann Joakim Elfvings hästar 31 lopp på 152 starter och stallet sprang in över två miljoner kronor. Inför förra säsongen satte Rommetränaren upp som mål att fördubbla siffrorna.
– Vi hade kommit i ordning på nya gården och sandbanan vara klar, berättar 31-åringen.

Men förra säsongen blev minst sagt inte vad Elfving hade hoppats på.
– Det var mycket strul; hästarna var sjuka och vi hade virus i stallet. Jag fick ställa av hästarna, ta en träningsperiod och hade is i magen och skita allt snack kring stallet.

Det svåra var att tackla allt annat runt stallet som hästägare och personal

Rommetränaren menar att det tuffaste inte var att hästarna var sjuka.
– Det svåra var att tackla allt annat runt stallet som hästägare och personal.

Nu är hästarna friska och stallet har börjat strålande. På 24 starter 2020 har det blivit hela åtta segrar och tre andrapris. På hela förra året vann rörelsen 19 gånger.
– Nu har vi fått tillbaka hästarna i form och det är ett kvitto på att jag tog rätt beslut. Och när stallet är i form trillar segrarna på.

Hur är det att vara i zonen?
– Vi jobbade i motvind ifjol och vi kämpar för att vara på den här nivån. Som tränare får jag uppmärksamhet i media och det blir positivt snack kring hela stallet.

Lyx Håleryd i Stochampionatet

Med tanke på fjolårets sjukdomsbekymmer är Elfving nöjd med att stallet nådde över 1,9 miljoner kronor.
– Nu siktar vi mot fyra miljoner kronor och jag hoppas även att hästarna kan vara med på V75 och i större unghästlopp. Trots problem förra året var Lyx Håleryd finalist i Stochampionatet. Där satt hon fast med mycket krafter kvar, men det är ett kvitto att vi kan vara med i de större loppen och det gör att jag blir lite extra taggad.

Lyx Håleryd med Rikard N Skoglund. Elfving och Skoglund är vänner sedan skoltiden och Rommetränaren anlitar gärna lånekusken. Foto Martin Langels/ALN

För två år sedan flyttade han till Rommeholen som ligger en knapp kilometer från Rommetravet. All tung träning sker sker på gården och när hästarna ska gå tempojobb körs de till banan. För dagen har Joakim 43 travare på träningslistan. Hemma har han cirka 35 boxar och de yngsta hästarna står på ett annat ställe. Också ett stenkast från hemmabanan.
– Det är på den nivån jag vill ligga; mellan 40 och 45 hästar. Jag brinner mest för unghästarna och där finns de största pengarna. Jag har också två egna fölston och får två föl till våren. Nu har jag fått en stabil kundkrets och verksamhet och har börjat jobba för att ha allt större del yngre hästar. Som proffstränare jag alltid fått bygga sakta.

Satsar på tränarbiten och lejer kuskar

Joakim har vunnit två av fyra starter som körsven i år. Så sent som igår vann han med kallblodet Moddson (e. B.W.Modde) i Bollnäs, men att köra lopp är inget Elfving satsar på.
– Man måste brinna för löpkörningen. Jag tycker inte att det är lika kul och har vikten emot mig. Sedan lärlingstiden har jag inte haft fokus på att köra själv utan det blir någon gång ibland. Om till exempel jag har behöver kolla av något eller om hästen inte riktigt är i form. Jag är ett år äldre än Rikard N Skoglund och har känt honom sedan vi gick i skolan på Wången. Vi är bra vänner och jag har använt mig mycket av honom. Det har fungerat bra och jag kommer även framöver att använda mig av Rikard.

Lyx Håleryd är min bästa chans på lördag

Under lördagen lastar Rommetränaren tre ston för Kalmars V75-tävlingar. Nämnda Lyx Håleryd går ut i V75-inledningen.
– Hästen gör bra insatser varje gång och kommer med fin form. Hon är inte osäker i voltstart och läget blev passande. Rikard bestämmer taktiken, men jag skulle tro att han provar mot ledningen. Inga ändringar är aktuella och Lyx Håleryd är min bästa chans på lördag.

I V75-4 startar Elfving två hästar.
– Jag har alltid hållit Nouvelle Avenue högt och jag är mycket nöjd med träningen. Det blev för tufft lopp i comebacken, men hon känns jättefin efteråt. Hästen har tränat rejält och är fräsch och fin. Läget blev passande och når hon spets tror jag att hästen körs där. Annars kan det blir rygg ledaren och tredje inner är heller inte fel i Kalmar. Jag är uppåt på Nouvelle Avenue och nu blir det norskt huvudlag för första gången hos mig. Vi har kört med öppet innan.

Nouvelle Avenue har bricka tre och Under The Counter 15 i spårtrappan.
– Under The Counter var bra senast och är på gång, men härifrån krävs både högt tempo och rätt draghjälp. Om det klaffar kan hon fälla många, men jag tror mer på Nouvelle Avenue än Under The Counter.

Återstår att se om stallformen håller i sig när motståndet hårdnar. Här hittar ni startlistor till lördagens V75-omgång.

Fakta

Joakim Elfving – Tränarstatistik

År – Resultat – Inkört (kr)
2016 – 132 st: 13-9-7 – 614.500
2017 – 121 st: 8-16-7 – 615.800
2018 – 152 st: 31-24-16 – 2.074.100
2019 – 202 st: 19-37-25 – 1.939.300
2020 – 24 st: 8-3-0 – 315.600

Expandera
Fokustema
Fokus: Fredagsintervjun
Läs senare

Förändring gav resultat

Byte av gård, ny hemmabana och ökad mängd starthästar.
Jimmy H Andersson ser med tillförsikt på framtiden efter att uppvisat positiva resultat detta år.
Under lördagen är han i ropet då han beger till Bergsåker med två högaktuella V75-hästar.
Av
Emil Persson
Upplåst för dig som är prenumerant
Jimmy H Andersson ser fram emot lördagens STL-tävlingar på sin gamla hemmabana. Foto Mathias Hedlund/Sulkysport
Jimmy H Andersson ser fram emot lördagens STL-tävlingar på sin gamla hemmabana. Foto Mathias Hedlund/Sulkysport
Denna artikel tillhör Sulkysport Premium - vårt låsta material.

För dig som är prenumerant

Vi har bytt prenumerationsystem.
Innan du kan logga in så behöver du skapa ett digitalt konto:
Aldrig skapat ett digitalt konto?

Har Du problem med din inloggning? Maila gärna info@sulkysport.se och ange namn, kundnummer och gärna felkod så hjälper vi till!

Du är inloggad men något är fel med din prenumeration

Gå till ditt konto för att ta reda på vad.

Mitt konto

Har Du problem med din inloggning? Maila gärna info@sulkysport.se och ange namn, kundnummer och gärna felkod så hjälper vi till!

Bli digital prenumerant

Prenumerera digitalt

Läs om Sulkysports olika alternativ, från 79 kronor/månad till 799 kronor per år.

Efter många år som lärling hos Christer Nylander, Ulf Ohlsson, Anders Wallin och Svante Båth tog 40-åringen proffslicensen den 1 januari 2021.
Där och då med tre hästar på träningslistan och Bergsåker som hemmabana, men förra hösten blev det en stor förändring.
– Jag ville ha en egen gård och det fanns inget i den storlek jag efterfrågade kring Sundsvall. Jag började kolla på andra ställen och hittade ett ställe två mil från Bollnäs med 25 boxar som var intressant, men det saknades träningsmöjligheter, säger Jimmy H Andersson.
En god vän tillika hästägare slog följe till gården för att göra en bedömning om man kunde avverka skog och få till lämplig träningsbana.
– Han sade direkt att inget var omöjligt och vi spikade att vi skulle bygga en rakbana. Det blev köp av gården samt ett hus 700 meter ifrån så det blev perfekt.

Man var kvar lite i det man körde förut. Det blev styrketräning utan fart och man fick just starka hästar

I det skedet fanns nio hästar på träningslistan, men rörelsen har växt och utgörs idag av 25 hästar.
– Rakbanan var klar i samma veva som vi flyttade ner. Det är en kombination av rakbana och backe. Den stiger 25 meter på 550 meter så vi har fått till en bra lösning.
Ja, sedan var det ju bara det här med att ställa in i rätt träningsmängd också. En utmaning god som någon och inget som löser sig över en natt.
– Man var kvar lite i det man körde förut. Det blev styrketräning utan fart och man fick just starka hästar. Man kunde vara passerad 600 kvar, men var med dem på linjen ändå. Hästarna kunde inte växla tempo. Jag och min sambo Vilde funderade mycket fram och tillbaka hur man skulle komma till rätta med det.
Jimmy H Andersson kör närmast uteslutande sina hästar själv i lopp. Något som han tycker sig haft extra stor nytta av för att bedöma vart hästarna stått i omställningsperioden.
– Man får en bättre bild av vart de står. Det här med att träna häst är krångligare än man tror. Det är inte sista jobbet inför start som är avgörandet. Det är så mycket mer än så, men jag tycker att vi är på helt rätt väg.

Superstammad

Visionen om att ha 25 starthästar av god klass är inte uppnådd ännu, men resultaten tveklöst bättre.
Fjolårets fyra tränarsegrar på 62 starter har blivit till 14 på 94 och vad det gäller inkörda prispengar har Andersson närmast dubblerat fjolårets siffror.
– Hästarna höjde sig när man körde lite snabbare och fick mer fart i benen.

In Love Maras och Jimmy H Andersson. Foto Mathias Hedlkund/Sulkysport
In Love Maras och Jimmy H Andersson. Foto Mathias Hedlkund/Sulkysport

I mitten av mars anslöt dessutom In Love Mearas (e. Cantab Hall) till stallet. En superstammad herre som är helbror till Darling Mearas (e. Cantab Hall) 1.08,2ak/7.337.561 kr samt halvbror till Honey Mearas (e. Readly Express) 1.10,6am/9.023.500 kr och Milady Grace (e. Ready Cash) 1.12,2am/3.468.000 kr.
– Hästen hade varit knäopererad som tvååring och haft en stressfraktur. Jag fick honom i rätt läge efter att han varit konvalescent och det var bara att sätta igång honom efter några veckor. Han var lite tveksam till att sträcka ut ordentligt i början, men totalt sett får jag ändå säga att det gått spikrakt.

trav, travsport, sulkysport, v75, halmstad, äventyr, usa, svanstedt
Darling Mearas är helsyster till In Love Mearas. Foto Mia Törnberg/Sulkysport

Att det var lite extra till häst märkte Andersson per omgående.
– När man körde första intervallerna med honom kändes det att det var lite extra, men jag körde även ett distansjobb med honom där han blev trött. De hade precis harvat upp banan. Och det var helt enkelt tomt i tanken, men han gick framåt rejält.
Till nästa snabbjobb var det – mer eller mindre – som en ny häst.
– Jag körde 1.12 första 500 meterna, tog upp och avslutade 1.09 sista 300 meterna. I det skedet var han okvalad så jag förstod att det bara var att ta hand om den här så skulle det bli bra.

”Fräschare nu”

In Love Mearas har matchats snällt och gått lite under radarn inför lördagens Klass II-debut.
– Det han gjort fram tills nu är på tomgång. Det känns att det är mycket mer i honom. Vi har tagit det lite försiktigt, sett till att det varit lite långt mellan starterna för att han ska återhämta sig och tycka det är roligt.
I tisdagens träningsjobb testades hästen med huvudstång för första gången, men i övrigt avser inte Andersson att ändra nånting.
– Häste lägger ut huvudet i kurvorna och det går inte ge bort så mycket på V75. Det är inte rätt sammanhang att tappa fart i. Nu fick han spår åtta och vi får se hur jag ska lägga upp det här, men hästen är bra.

Fortune Mearas och Jimmy H Andersson. Foto Mathias Hedlund/Sulkysport
Fortune Mearas och Jimmy H Andersson. Foto Mathias Hedlund/Sulkysport

Till Bergsåker slår även den sjuårige Dream Vacation-sonen Fortune Mearas följe för att starta i Silverdivisionen som tog sin första seger i hans regi i senaste starten.
– Jag har ofta kört snällt med honom. Nu var det bestämt att han inte skulle sitta fast, men jag var ändå lite överraskad över att det bar hela vägen till ledningen. Hästen var riktigt bra.
Föregående vinter var hästen tvåa i två STL-lopp och inget tyder på att han ska vara sämre nu.
– Han känns fräschare nu. Det underlättar för då vågar man köra därefter. Han har bra läge, bra form och det känns som ett okej lopp för honom så vi får kriga om det, avslutar Jimmy H Andersson.

>> Läs även: V75-tips: Öppen jackpotomgång

Fokustema
Fokus: Fredagsintervjun
Läs senare

Avtackning för den bästa

En närmast osannolik tävlingskarriär är över.
Under lördagseftermiddagen avtackas Sveriges bästa ponnytravare Thyra Tyrann med ett eget lopp på Solvalla.
– Det är som att den här hästen är framtiden, säger hennes tränare Camilla Ingerstad.
Av
Emil Persson
Upplåst för dig som är prenumerant
Camilla Ingerstad berättar om livet med 18-åriga superponnyn Thyra Tyrann, som nu lägger tävlingsskorna på hyllan. Foto Adam Ström/Stalltz.se
Camilla Ingerstad berättar om livet med 18-åriga superponnyn Thyra Tyrann, som nu lägger tävlingsskorna på hyllan. Foto Adam Ström/Stalltz.se
Denna artikel tillhör Sulkysport Premium - vårt låsta material.

För dig som är prenumerant

Vi har bytt prenumerationsystem.
Innan du kan logga in så behöver du skapa ett digitalt konto:
Aldrig skapat ett digitalt konto?

Har Du problem med din inloggning? Maila gärna info@sulkysport.se och ange namn, kundnummer och gärna felkod så hjälper vi till!

Du är inloggad men något är fel med din prenumeration

Gå till ditt konto för att ta reda på vad.

Mitt konto

Har Du problem med din inloggning? Maila gärna info@sulkysport.se och ange namn, kundnummer och gärna felkod så hjälper vi till!

Bli digital prenumerant

Prenumerera digitalt

Läs om Sulkysports olika alternativ, från 79 kronor/månad till 799 kronor per år.

Med 128 segrar på 184 starter varav 37 kom i följd under stoets avslutning på karriären rundar nu undret Thyra Tyrann (e. Tyson II) av sin tävlingskarriär.
Den ägde rum under 16 säsonger (!) och utmynnade i 368.801 kronor i intjänade prispengar. En summa som kan jämföras med de 188.075 kronor som hennes så framgångsrike far Tyson II sprang in under sin karriär.

Fakta

Thyra Tyrann

18-årigt brunt sto e. Tyson II-Sundbys Tuva e. Parat

St: 184: 128–19–9, 1.34,9ak, 1.36,7am, 368.801 kr

Ägare: Stall Julmyra.
Uppfödare: Mia Strandqvist, Vollsjö.

Tränare under karriären: Kevin Oscarsson (2007-2008), Ylva Forslund (2008-2012), Madelene Wetterholm (2012), Camilla Ingerstad (2012-2013), Mikael Hedström (2013-2021), Camilla Ingerstad (2021-2022).

– Det är klart att det känns vemodigt att tävlingskarriären är över, men det kanske kommer ännu mer över mig i vår när man inte får vara med och ladda för de stora loppen längre. Då kan det säkert kännas extra mycket, säger hästens tränare Camilla Ingerstad.
Thyra Tyrann inledde sin karriär hos Kevin Oscarsson innan hon gick vidare till Ylva Forslund och det var därifrån som Thyra Tyrann kom till familjens stall i slutet av år 2012.
– Första säsongen hon gjorde för oss var året därpå. Jag tävlade med hästens storebror Tuffing och blev bekant med Ylva då vi ofta tävlade mot varandra.

Taskigt att sluta

Initialt körde Camilla Ingerstad hästen själv i loppet, men föll för åldersstrecket år 2015.
– Jag kände att det fanns mycket kvar i henne. Vi kunde inte sluta där och då; det var inget alternativ. Det hade varit taskigt mot henne. Men att utveckling skulle bli så häftig och att det skulle bli såhär bra, nej, det kan man inte föreställa sig.
Totalt blev det sju segrar i Svenskt Mästerskap på Visbytravet och tre triumfer i Lilla Elitloppet. Pandemiåren 2020 och 2021 satte stopp för att hon skulle samla på sig fler fullträffar i det sistnämnda loppet.
– Hästen är bättre nu än vad hon var för sju år sedan. Det är inte svårt för henne att springa fort. Efter årets SM hade hon 67 i puls efter loppet och är en unik häst. Hon har otroligt starkt hjärta och stora lungor.

Camilla Ingerstad-tränade Thyra Tyrann och Ebba Handler hann fram till delad seger med Vikas Ross i Lilla Elitloppet på Solvalla i maj. Foto Mathias Hedlund/Sulkysport

Det närmsta förlust som Thyra Tyrann kommit under de 37 segrar raka segrar som hon avslutade karriären med var i årets Elitlopp.
– Då blev det dött lopp. Det blev en kort galopp i första kurvan, kanske blev hon lite ivrig. Över sista bortre långsidan går hon runt 1.25-1.26 när hon går ikapp fältet och med den här hästen har man alltid förhoppningen att det kan gå vägen. Jag vet hur stark hon är.

Avel nästa, eller…?

De mer penningstinna segrarna i Svenskt Mästerskap och Elitloppet till trots så är det ett annat lopp som Ingerstad lyfter fram när hon blir ombedd att ”highlighta” ett enskilt lopp.
– Då säger jag PEV-Mästaren år 2015 när hon slog nytt svenskt rekord. Jag körde henne själv i det skedet och har aldrit åkt så fort någonsin. Hon startade från 2.020 meter och jagade hästar som startade från 1.640 meter. Hon kom in sent i bilden, men gick fantastiskt till slut.

Frågan om det någonsin funnits en bättre ponnyhäst är berättigad att ställa.
– Hennes bror Tuffing var bra. Han gick världsrekordet 1.34,8 och Thyra Tyrann har gått en tiondel långsammare. Hon har haft en lång karriär, varit slitstark och pallat med de tuffa loppen och farterna. Hon är den häst som gått under 1.40 vid flest tillfällen så… ja, jag får nog svårt att säga någon annan häst. Det är som att hon är framtiden.

Vad väntar för henne nu?
– Hon joggar på lite så får vi se i vår om hon skickas på betäckning och det blir något föl. Just nu håller hon igång för hon är så otroligt pigg och svår att ställa i hagen.

Men först och främst blir det avtackning på Solvalla med ett eget lopp.
– Hon kommer leda ut defileringen till sitt lopp tillsammans med mig. Resten av teamet är med som prisutdelare i vinnarcirkeln. Det blir säkert någon liten intervju också. Det känns jättekul att Solvalla ville göra något sådant här som ett bevis på hennes storhet.

Fokustema
Fokus: Fredagsintervjun
Läs senare

”Jag tror han vinner, om…”

– Vi är både ägare och uppfödare så det är klart att det här är ett väldigt stort lopp för oss.
Håkan Linné förnekar inte att det står stora pengar på spel när Fiftyfour jagar segern i Svensk Uppfödninglöpning hemma på Jägersro.
Av
Emil Persson
Upplåst för dig som är prenumerant
Håkan Linné och Tomas Malmqvists Fiftyfour kan vinna Svensk Uppfödningslöpning. Foto Mikael Rosenquist/ALN
Håkan Linné och Tomas Malmqvists Fiftyfour kan vinna Svensk Uppfödningslöpning. Foto Mikael Rosenquist/ALN
Denna artikel tillhör Sulkysport Premium - vårt låsta material.

För dig som är prenumerant

Vi har bytt prenumerationsystem.
Innan du kan logga in så behöver du skapa ett digitalt konto:
Aldrig skapat ett digitalt konto?

Har Du problem med din inloggning? Maila gärna info@sulkysport.se och ange namn, kundnummer och gärna felkod så hjälper vi till!

Du är inloggad men något är fel med din prenumeration

Gå till ditt konto för att ta reda på vad.

Mitt konto

Har Du problem med din inloggning? Maila gärna info@sulkysport.se och ange namn, kundnummer och gärna felkod så hjälper vi till!

Bli digital prenumerant

Prenumerera digitalt

Läs om Sulkysports olika alternativ, från 79 kronor/månad till 799 kronor per år.

Samtidigt tar 71-åringen det hela med ro. Den där riktiga nervositeten har inte hunnit smyga sig på än, trots att den stora dagen närmar sig med stormsteg.
– Det är spännande så klart, men jag är väl inte så jättenervös. Det kommer många lopp till och blir inte helt nedslagen om det inte skulle gå bra även om man givetvis har förhoppningar.

På Jägersro har Håkan Linné sprungit sedan 1965 och 17 år senare köpte han sin första häst.
– Jag fick ekonomiska möjligheter helt enkelt och köpte en del i en häst. Sedan har det bara ökat på.

Jan-Erik Olsson var Linnés förste tränare under en tid då hästägandet såg annorlunda ut.
– Vi hade trevligt och man ägde häst mycket för det sociala. Idag är det tävling på ett helt annat sätt. Jag har haft hästar ihop med Tomas Malmqvist sedan år 2010 och han är en fenomenalt duktig unghästtränare som jag fått uppleva stora stunder ihop med.

Genombrottshästen

Tillsammans äger duon fyra hästar till hälften var och det är Fiftyfours (e. Fourth Dimension) mor Backfire (e. Offshore Dream) som var genombrottshästen.
Karriären resulterade i elva segrar på 42 försök och närmare 5,5 miljon i intjänade prispengar. Under fyraåringssäsongen vann stoet Drottning Silvias Pokal och Breeders Crown, slutade tvåa i Stochampionatet, trea i Criterium Continental och fyra i Derbystoet.
– Det var en helt annan nivå man fick uppleva. Tidigare var man nöjd om man fick gå ut i vinnarcirkeln efter ett vanligt tisdagslopp på Jägersro. Med Backfire förändrades mycket; plötsligt ägde man en internationell stjärnhäst.

Helt annan nivå man fick uppleva

Håkan Linné om tiden som ägare till femfaldiga miljonärskan Backfire.

Den blodslinjen har man låtit leva vidare och det är just kring Backfire och hennes avkommor som Linné uteslutande satsar idag.
– Backdraft som också startar på Jägersro under lördagen blev hennes första avkomma. Hon är jättestor, har haft problem med det mesta och ofta behövt gå till veterinär. Med Fiftyfour har det varit tvärtom; han är en mindre modell och vi har inte lagt en krona på veterinärundersökning i hans fall.

Stort löfte

Att Fiftyfour var ett stort löfte fick Linné klart för sig från första stund.
– Hästen föddes på Menhammar och gick ner till Frankrike för inkörning. De sade direkt att hästen var något extra och Tomas har helt enkelt den där känslan. Det har visat sig vara rätt för Fiftyfour kvalade ju redan i maj och Tomas trodde att hästen kunde gå en 1.13-tid vid debuten under Åbergskvällen, men det räckte med en 1.16-tid.

Tomas Malmqvist-tränade Fiftyfour och Ken Ecce vid seger under derbyhelgen. Foto Adam Ström/stalltz.se

Hittills har det blivit tre segrar på fyra försök och 535.000 kronor i intjänade prispengar. I lördagens final av Svensk Uppfödningslöpning tillhör hästen favoritskaran.
– Jag tror att han vinner om han får ett någorlunda lopp. Inte som han fick i Breeders Course-finalen där han blev svarad av en häst om ledningen som inte duger och som stapplade i mål. Får han ett någorlunda lopp tror jag han är svårslagen, men det där vet man ju inte på förhand.

Som ägare och uppfödare står mycket på spel. Förstapriset är i grunden 800.000 kronor, men Fiftyfour hämtar det dubbla av prispengarna då han likt samtliga i fältet är premiechansad.
– Och därtill är det 30 procent i uppfödarpremier så det är klart att det är ett väldigt stort lopp, avslutar Håkan Linné.

Fakta

Linné om...

…bakgrunden till namnvalet Fiftyfour:
Jag och min fru träffades år 1968 på ett dansställe i Malmö som hette 54:an, ett sådant där tryckardansställe som ungdomar gick till. Hästens far heter ju dessutom Fourth Dimension så jag tyckte det passade extra bra utifrån det och slog två flugor i en smäll.

…att äga häst i Frankrike:
Tomas har ju fantastiska framgångar där nere och vi har faktiskt ägt tre franska hästar ihop. En travade inget, den andre ville inte springa och den tredje blev diskad varje gång. Jag gick tillbaka till svenska hästar efter det, men säger inte att jag inte kommer ge det chansen någon mer gång.

…Backfires avkommor:
Tyvärr dog fölet hon fick 2021 efter Readly Express på grund av en magsjukdom. I år fick hon ett jättefint hingstföl efter Googoo Gaagaa.