Fokustema
Fokus: Fredagsintervjun
Läs senare

”Jag har sökt in till proffstränarkursen”

Rebecca Paulsson är inget namn som de flesta inom travsverige känner till, men på lördag kan hon ha sin första V75-vinnare på sin träningslista.
Av
TOBIAS NILSSON
Amatörtränaren Rebecca Paulsson i vinnarcirkeln efter en av Ready To Rolls segrar. Foto Lennart Kihlman/ALN
Amatörtränaren Rebecca Paulsson i vinnarcirkeln efter en av Ready To Rolls segrar. Foto Lennart Kihlman/ALN

Rebecca är en ensamstående tvåbarnsmamma på 36 år, hon bor i lilla Högboda som ligger norr om Kil mitt emellan Karlstad och Arvika. Förutom travet arbetar hon som personlig assistent och jobbar mycket nätter.

– Det fungerar kanonbra att jobba som personlig assistent och ha travet vid sidan om, berättar Rebecca.

36-åringen är från början en ridtjej. Hon kom i kontakt med travhästar när hon gick på Lillerudgymnasiet, ett gymnasium som har inriktat sig på utbildningar inom djur och natur.

– Det var på Lillerud jag fick upp ögonen för trav. Det var när jag fick prova på att köra en travhäst som jag fick intresset.

Granne med Björn Goops morbror

Det dröjde ett tag till innan hon började mer seriöst med travet.

– När jag flyttade till Högboda blev jag granne med Håkan Arvidsson, och jag fick Markatta (e. Muscles Yankee – Matina Ås) av honom, berättar 36-åringen glatt.

Håkan Arvidsson är ett namn som de flesta känner till, han är Björn Goops morbror och har jobbat för Olle Goop och jobbar nu för Björn. För några år sedan var det Håkan som var Stall Goops person travmedia kontaktade när man ville veta något om stallets hästar. Nu har han mest hand om tvååringarna.

Bästa hästen i stallet är Ready To Roll, han har väldigt lätt för sig

Rebecca har just nu fyra hästar på sin träningslista och stallet har i år börjat lysande med fem segrar på tio starter. Hon äger alla hästarna i stallet och har fött upp tre av de fyra hon tränar. Gemensamma nämnare för de hon fött upp är stoet Markatta.

trav, travsport, sulkysport, v75, årjäng
Ready To Roll och Jan Silvén. Foto Lennart Kihlman/ALN

– Bästa hästen i stallet är Ready To Roll, han har till skillnad mot sin bror väldigt lätt för sig, medan brorsan Roll The Dice (e. Dream Vacation – Markatta) har skalle men inte så lätt för någonting, berättar Rebecca.

Blåblodig stam

Ready To Roll är efter Classic Photo och undan Markatta. Markatta är efter Muscles Yankee. Han har lämnat flera avelshingstar bland annat avelsgiganten Muscle Hill och Muscle Massive. Han är även morfar till flera avelshingstar som Lucky Chucky och Explosive Matter. Muscle Massive är även morfar till Jerry Riordans nyblivne världsrekordinnehavare, Aetos Kronos (e.Bold Eagle – Will of a Woman). Markattas morfar är ingen mindre än Mack Lobell och han behöver behöver ingen längre presentation.

– Jag är intresserad av stamtavlor och just Classic Photo på ett Muscles Yankee-sto är intressant. Sedan är mödernet på Markatta oerhört bra med Mack Lobell med flera.

trav, travsport, sulkysport, v75, årjäng
Rebecca Paulsson. Foto Lennart Kihlman/ALN

36-åringen har spännande framtidsplaner.

– Jag har sökt in till proffstränarkursen och hoppas att jag kommer in. Sedan både hoppas och tror jag, att Anna Björlin i grannbyn kan inleda ett samarbete, berättar den framtida proffstränaren.

Rebecca Paulsson om Ready To Rolls chanser på lördag:

– Jan Silvén har hjälpt mig hela vägen och han har kört Ready de senaste starterna och gjort det strålande. I senaste starten lättade vi honom till aluminiumskor istället för järn. Då galopperade han i starten, men lyckades ändå  vinna. Nu blir det järnskor igen för att få honom lite mer stabil. Det är inte en helt enkel häst. Det är några tuffa hästar med i loppet, men formen är bra.

Fokustema
Fokus: Fredagsintervjun
Läs senare

”Dumle Loss är den bästa jag tränat”

Med ett litet stall har Joakim Wallin plockat fram flera miljonärer.
Han förknippas kanske mest med Dumle Loss och nu drömmer han om en ny unghästtopp.
– Jag är gärna med i den svängen en gång till, säger Mantorptränaren, som har en V75-chans på hemmaplan på lördag.
Av
Pär Gustafsson
Joakim Wallins största stjärna Dumle Loss sträcker ut i uppvärmningen. Foto Leif Norberg/ALN
Joakim Wallins största stjärna Dumle Loss sträcker ut i uppvärmningen. Foto Leif Norberg/ALN

För dagen har Joakim Wallin sju hästar på träningslistan. Han vill ha åtta travare och Mantorpproffset tycker att det är ett passande antal.

– Jag tycker att det är skönt att jobba själv och inte ha några personalfrågor. När jag hade som mest var det 25 hästar, men nu har jag ett lagom antal och det är trevligt att gå till stallet. Materialet känns bra med ett par fina nyblivna treåringar, säger 54-åringen.

Fakta

Joakim Wallin – tränarstatistik

År – Resultat – Inkört (kronor)
2016 – 58 st: 10-7-6 – 484.500
2017 – 65 st: 9-4-9 – 427.500
2018 – 77 st: 9-7-3 – 443.500
2019 – 50 st: 6-1-11 – 379.600
2020 – 7 st: 1-2-1 – 79.000

Expandera

Med ett litet material har Wallin plockat fram flera bra hästar och han säger att han haft finalister i tio större unghästlopp. Sir Jackon (e. Giant Chill), 1.12,6ak/1.066.350 kr, Lord Jackon (e. Crown Sweep), 1.13,4ak/1.115.650 kr, och Blackfoot Browning (e. Lindy’s Crown), 1.13,0ak/1.286.450 kr, är ett par av topparna.
– Men jag måste säga att Dumle Loss är den bästa jag tränat. Han var med i både Kriteriet och Derbyt. Hästen fick sitt genombrott när han var målfotoslagen tvåa (Luxury Ås vann, red.anm.) i Kungapokalen. Jag skulle väldigt gärna vara med en sväng till med en unghäst i de största loppen.

Segern i guldfinalen, Frances Bulwarks lopp, på Solvalla 2005 var en av Dumle Loss största i karriären. Foto Micke Gustafsson/ALN

Dumle Loss (e. Deliberate Speed), 1.11,7am*/3.903.279 kr, segrade i fem rikstotolopp i Sverige. Hösten 2005 vann hästen Frances Bulwarks lopp, tillika final i gulddivision, och Svenskt Mästerskap på Åby. Båda vinsterna var värda 400.000 kronor. Drygt 1,5 månad efter SM-triumfen åkte Mantorptränaren till Paris och startade i Prix Marcel Laurent (€100.000) med Erik Adielsson i sulkyn. Den då femårige hingsten vann på 1.13,0a/2.100 meter och tvåa och trea slutade Meaulnes du Corta respektive Mara Bourbon.
– Han avgjorde den tunga vägen och när han gick så bra där valde vi att testa mot Prix d’Amérique, men tyvärr blev han påkörd i första sväng i Prix du Bourbonnais och slog upp en gammal skada, minns Wallin.

Vi pratar på telefon varje vecka och det blir ännu mer när det är tävlingssäsong

Joakim är morbror till Lucas Wallin, som slagit sig in som tränare i USA.
– Vi pratar på telefon varje vecka och det blir ännu mer när det är tävlingssäsong. Sedan är jag alltid en vecka i USA i samband med Lexington. Lucas började springa i stallet hos mig som liten pojke och det är jättekul att det går bra för honom. Han är ambitiös och jobbar hårt för framgångarna. Jag var själv hos Pelle Eriksson i USA under ett år och jag följer den amerikanska travsporten.

Ny skrällchans på hemmaplan

Joakim Wallin startar Goodwill Pellini på hemmabanan Mantorp på lördag. Foto Magnus Strömsten/ALN

I helgen är Joakim Wallin i ropet med Ready Cash-dottern Goodwill Pellini. Hon vann V75-lopp på hemmaplan den 23 december och gör ett nytt försök under lördagen (V75-2).
– Jag var med en hästägare på Silvåkra Gård för kolla in hästar och vi köpte Goodwill Pellini innan auktionerna. Hon var liten och oansenlig och blev inte så dyr. Hon har hela tiden känts som en fin travare, men som tvååring blev hästen sjuk hela tiden och jag tänkte att det kanske inte skulle bli något. Troligen hade Goodwill Pellini något virus, men sedan dess har hästen varit friskt hela tiden. Hästen började dock träna ordentligt som treåring och tappade nästan ett år.

Stoet skrällde rejält när hon vann V75 i slutet av förra året och Goodwill Pellini får slå ur underläge på nytt.
– Hon är snabb ur volten och det var synd att vi fick stängt spår. Hästen ska köras på chans och jag smyger invändigt och hoppas att det löser sig. Goodwill är stark och rejäl och har tränat riktigt bra. Det blir inga ändringar.

Fakta

Goodwill Pellini

Kön: mörkbrunt sto
Född: 30 juni 2015
Härstamning: Ready Cash-Loveme Or Leaveme
Intjänat: 284.800 kronor
Resultat: 16 starter: 3-5-2
Rekord: 1.15,4m*/1.14,6am
Ägare: JONIL AB & Patrik Larsson
Uppfödare: Pellpac AB, Torekov
Tränare: Joakim Wallin, Mantorp
Körsven: Joakim Wallin, Mantorp

Expandera

Här är startlistor till lördagens tävlingar.

Fokustema
Fokus: Fredagsintervjun
Läs senare

”Starten blir väldigt avgörande”

Björn Goop har sitt scenario klart över hur årets Prix d’Amérique kommer att arta sig.
– Det är ett så jämnt lopp att starten blir väldigt avgörande. Det kommer förmodligen att bli väldigt tufft där uppe i startområdet innan vi är iväg.
Av
Lars G Dahlgren
Björn Goop vann med Alessandro Gocciadoros Always Ek idag. Foto Mia Törnberg/Sulkysport
Björn Goop vann med Alessandro Gocciadoros Always Ek idag. Foto Mia Törnberg/Sulkysport

Senast en femåring vann Prix d’Amérique var Bold Eagle 2016; Face Time Bourbons stallkamrat hos Sébastien Guarato, och även Bold Eagle var då sin ungdom till trots i favoritposition. Bold Eagle hade varit sin kulls suverän från mitten på treåringssäsongen och motsvarade direkt förtroendet när han kom upp i äldre eliten.

Fakta

Face Time Bourbon

hingst fem år e. Ready Cash – Vita Bourbon e. Love You
21 st: 18–2–0
Rekord: 1.10,8m* – 1.10,6am*
Insprunget: 1.068.550 euro
Uppfödare: S.A.R.L. Haras Saint Martin
Ägare: Scuceria Bivans SRL
Tränare: Sébastien Guarato
Körsven: Björn Goop

Största segrar:
Grand Prix de l’U.E.T. 2019
Criterium des 3 Ans 2018
Cruterium Continental 2019
Prix de Sélection 2019
Championnat des 3 Ans 2018

Expandera

Face Time Bourbon har också gått fram som kullens bästa häst och jämförelsen mellan Bold Eagle och Face Time Bourbon är ofrånkomlig – de är dessutom båda Ready Cash-söner – och Sébastien Guarato har inte aktat sig för att själv jämföra hästarna när han fått frågor i ämnet.

– Face Time Bourbon är min nya Bold Eagle, sade han tidigt, och tillade direkt:

– Men lite snabbare!

Just snabbheten, speeden och tempoväxlingen, har varit Bold Eagles stora signum på väg upp till att nu stå vid tröskeln att bli vinstrikaste franskfödda häst någonsin (han har 50.000 euro kvar till Timoko och Bold Eagle passerar denne om han är fyra eller bättre på söndag). Face Time Bourbons uppfödare Rainer Engelke har sagt, i en intervju som återgavs på sulkysport.se igår, att Face Time Bourbon egentligen inte är som en fransk häst utan de ”amerikanska kromosomer” som finns i hans stamtavla har slagit igenom till hundra procent: ”Kanske ska man se Face Time Bourbon som en avvikelse!”

Foto Mia Törnberg/Sulkysport

Björn Goop vill inte ge sig in på några sådana diskussioner men konstaterar:

– Face Time Bourbon kan ses som amerikansk i typen på det sättet att han är en naturtravare. Rund i gången och en enorm talang. Han är komplett egenskapsmässigt, går bra i alla positioner, både i ledningen och bakifrån och på olika bantyper och underlag. För mig har det varit en fantastisk resa att få vara och känna den utveckling denna topphäst haft sedan jag börjande köra honom när han gjort några starter som treåring, säger Björn Goop och kommer sedan in på något som kanske motsäger uppfödaren Engelkes tes om Face Time Bourbons hundraprocentiga amerikanska egenskaper: USA-hästar har inte så ofta utveckling kvar när de blivit fem-sex år, men det anser Björn Goop att Face Time Bourbon har.

Till nästa vintermeeting kommer hästen att lägga på sig ännu mer muskler

– Till nästa vintermeeting kommer hästen att lägga på sig ännu mer muskler, utvecklas, och förhoppningsvis är han då ännu bättre än han är nu.

 

Face Time Bourbon har känts väldigt fin i träningen, enligt tränare Guarato. Foto JLL/LeTrot

Egentligen har Face Time Bourbon redan bevisat att han kan allt; han är bra på lång distans på Vincennes och vann Grand Prix de l’U.E.T. på tusenmetersbana i Finland. Grand Prix de l’U.E.T., då det handlade om en enorm uppvisningsseger med en avslutning – åkandes – i 1.07-tempo sedan Goop satt in attacken 700 kvar, är ett av de hittills blott två tillfällen Face Time Bourbon varit toppad.

– Ja, i Finland och Criterium des 3 Ans är de två gånger htitills som hästen förberetts med toppningsupplägg inför loppen. Nu i Prix d’Amérique är det tredje gången hästen toppas. Jag har pratat med Guarato om hur hästen känns i träningen efter Criterium Continental och han har varit mycket nöjd, säger Björn Goop.

Pratat med Guarato om hur hästen känns i träningen efter Criterium Continental och han har varit mycket nöjd

I det sistnämnda loppet, genrepet inför Prix d’Amérique, var det nära att Face Time Bourbon åkt på sin blott fjärde förlust i karriären. Det är en öppen fråga hur det gått om inte Campo Bahia galopperat i ledningen vid upploppets början, även om Björn trodde att Face Time Bourbon skulle hunnit fram med den 1.07-avslutning som han ånyo var på väg att iscensätta.

Det alltså utan att hans häst då var toppad?!

– Face Time Bourbon var inte vässad inför Criterium Continental utan gick ut i det grundjobbad, säger Björn Goop.

Face Time Bourbon tränar på Sebastién Guaratos kurviga rakbana. Foto Jean Luc Lamaere/LeTrot

Den saken vidimerar väl också Sébastien Guaratos fokus på Prix d’Amérique för den nyblivne femåringen, ett fokus han haft sedan tidigt på fyraåringssäsongen. Normalt är Criterium Continental den viktigaste uppgiften under vintermeetinget för franska fyraåringar. Så var det nu alltså inte för Face Time Bourbon. Man hade toppningsplanen en månad längre fram i tiden.

De senaste två åren har Prix d’Amérique vunnits på 1.11,2/2.700 meter, en tid som Face Time Bourbon noterade redan som fyraåring då han i augusti vann grupp II-loppet Prix Jules Thibault. Att favoritskapet i Prix d’Amérique hamnar på den nyblivna femåringens manke är naturligt om man ser till vad han gjort, men Björn Goop ser inte loppet på söndag riktigt så.

– Alltså, jag ser ju positivt på uppgiften och vet att jag kan lita på min häst. Jag vet att Face Time Bourbon har fysik, speed och mentalitet för att kunna vinna. Men samtidigt är det ett jämnt lopp i år. Starten är alltid ett viktigt moment i Prix d’Amérique och just den här gången känns starten väldigt avgörande. Detta för att det är många som vet att deras chans att sluta långt framme ligger i att komma bra till från början.

Jag vet att Face Time Bourbon har fysik, speed och mentalitet för att kunna vinna

Det är väl lite ungefär samma läge som fjol, då du körde Readly Express med bra vinstchans mot ett ”helt batteri” Jean-Michel Bazire-hästar?

– Ja…och det är en av de saker som har att göra med att starten blir så avgörande. Kommer alla Bazirehästarna bra till blir det svårare för oss andra göra saker under loppet. Men det är en av förutsättningarna och jag tar mig mycket hellre an det med en bra häst som har egenskaperna som krävs för att vinna än med en som räknas med liten chans!

Som svåraste motståndaren räknar Björn just Bazires Davidson du Pont, och det har delvis att göra med storloppet Prix de Selection förra vintern. Då vann Face Time Bourbon med Davidson du Pont som raketspurtande tvåa.

– Då hade Face Time Bourbon 25 meters försprång på Davidson du Pont i starten. Nu är det lika start. Visst, Face Time Bourbon har utvecklats sedan dess och är bättre nu än för ett år sedan, men det kanske Davidson du Pont är också. Belina Josselyn måste man förstås räkna med bra chans att vinna när hon i Prix de Belgique visade att hon hittat toppformen igen. Dessutom har jag respekt för Delia de Pommereux. Hon ska också nämnas tidigt, säger Björn Goop.

Readly Express vid vinsten i Prix d’Amérique. Foto Mia Törnberg/Sulkysport

Björn Goop vann Prix d’Amérique 2018 med Readly Express; ett lopp där just starten blev ett kritiskt moment och där till slut huvudstartern tappade kontrollen över vad kuskarna gjorde. Björn Goop var en av de som ”tänjde på reglerna” och fick vidkännas 700 euro i böter och två dagars avstängning för det som hände innan starten till slut äntligen gick.

Som en konsekvens korrigerades reglerna så att det nu är väldigt dyrt att orsaka omstart i Prix d’Amérique: en procent av förstapriset (4.500 euro!) och avstängning, som dessutom acceleras om kusken har omstarter ”i bagaget” och dessutom kanske råkar bryta mot flera av startreglerna.

Samtidigt har en viktig justering skett allra senare tiden av hur startproceduren går till.

– Sedan ett par veckor tillbaka är det huvudstartern som bestämmer när kommandot ”30 sekunder till start” ska komma. Tidigare var det automatiskt 30 sekunder efter en omstart, säger Björn Goop.

Fakta

Björn Goops facit i Prix d’Amérique

9 st: 1–1–2

2006 Scarlet Knight (tränare: Stefan Melander) – 0
2007 Conny Nobell (Olle Goop) – d
2012 Iceland (Stefan Melander) – 0
2013 Quarcio du Chene (Björn Goop) – 0
2015 Timoko (Richard Westerink) – 3
2016 Timoko (Richard Westerink) – 2
2017 Timoko (Richard Westerink ) – 0
2018 Readly Express (Timo Nurmos) – 1
2019 Readly Express (Timo Nurmos) – 3
2020 Face Time Bourbon (Sébastien Guarato) – ?

Expandera

Det gjorde hela startproceduren mer chansartad och stressad än vad fallet är när huvudstartern kan ta hänsyn till ”hur det ser ut” efter en en eventuell omstart. För de (ofta fältets bästa) hästar som vill komma iväg fritt och ostört vill gärna vara långt ut i ytterkant av banan och alltså gå ut från startområdet som de första när skylten som visar sekundnedräkningen (från tio sekunder) tänds. De hästarna har haft längst väg tillbaka in i startområdet och sedan trafikproblem att hantera om de vill komma till samma framskjutna läge i ”startkriget” igen. Det var en viktig orsak till att startproceduren halvt om halvt bröt samman för två år sedan. Nu kan huvudstartern hålla kommoandot ”30 sekunder” tills han ser att det verkar vara (åtminstone någorlunda) ordning och reda bland ekipagen.

– Det här är väldigt nytt ännu, men jag har i alla fall upplevt det som en bra justering av reglerna, säger Björn Goop.

Fokustema
Fokus: Fredagsintervjun
Läs senare

”Ett kvitto på att jag tog rätt beslut”

Joakim Elfving har rivstartat det nya året.
Möt Rommetränaren i en intervju om att vara i zonen, problemen under fjolåret, målsättningar med året och inte minst hans V75-chanser i Kalmar.
Av
Pär Gustafsson
Joakim Elfving har fått en kanonstart på det nya året och Rommetränaren hoppas att hans stall passerar fyra miljoner kronor 2020. Foto Mia Törnberg/Sulkysport
Joakim Elfving har fått en kanonstart på det nya året och Rommetränaren hoppas att hans stall passerar fyra miljoner kronor 2020. Foto Mia Törnberg/Sulkysport

2018 vann Joakim Elfvings hästar 31 lopp på 152 starter och stallet sprang in över två miljoner kronor. Inför förra säsongen satte Rommetränaren upp som mål att fördubbla siffrorna.
– Vi hade kommit i ordning på nya gården och sandbanan vara klar, berättar 31-åringen.

Men förra säsongen blev minst sagt inte vad Elfving hade hoppats på.
– Det var mycket strul; hästarna var sjuka och vi hade virus i stallet. Jag fick ställa av hästarna, ta en träningsperiod och hade is i magen och skita allt snack kring stallet.

Det svåra var att tackla allt annat runt stallet som hästägare och personal

Rommetränaren menar att det tuffaste inte var att hästarna var sjuka.
– Det svåra var att tackla allt annat runt stallet som hästägare och personal.

Nu är hästarna friska och stallet har börjat strålande. På 24 starter 2020 har det blivit hela åtta segrar och tre andrapris. På hela förra året vann rörelsen 19 gånger.
– Nu har vi fått tillbaka hästarna i form och det är ett kvitto på att jag tog rätt beslut. Och när stallet är i form trillar segrarna på.

Hur är det att vara i zonen?
– Vi jobbade i motvind ifjol och vi kämpar för att vara på den här nivån. Som tränare får jag uppmärksamhet i media och det blir positivt snack kring hela stallet.

Lyx Håleryd i Stochampionatet

Med tanke på fjolårets sjukdomsbekymmer är Elfving nöjd med att stallet nådde över 1,9 miljoner kronor.
– Nu siktar vi mot fyra miljoner kronor och jag hoppas även att hästarna kan vara med på V75 och i större unghästlopp. Trots problem förra året var Lyx Håleryd finalist i Stochampionatet. Där satt hon fast med mycket krafter kvar, men det är ett kvitto att vi kan vara med i de större loppen och det gör att jag blir lite extra taggad.

Lyx Håleryd med Rikard N Skoglund. Elfving och Skoglund är vänner sedan skoltiden och Rommetränaren anlitar gärna lånekusken. Foto Martin Langels/ALN

För två år sedan flyttade han till Rommeholen som ligger en knapp kilometer från Rommetravet. All tung träning sker sker på gården och när hästarna ska gå tempojobb körs de till banan. För dagen har Joakim 43 travare på träningslistan. Hemma har han cirka 35 boxar och de yngsta hästarna står på ett annat ställe. Också ett stenkast från hemmabanan.
– Det är på den nivån jag vill ligga; mellan 40 och 45 hästar. Jag brinner mest för unghästarna och där finns de största pengarna. Jag har också två egna fölston och får två föl till våren. Nu har jag fått en stabil kundkrets och verksamhet och har börjat jobba för att ha allt större del yngre hästar. Som proffstränare jag alltid fått bygga sakta.

Satsar på tränarbiten och lejer kuskar

Joakim har vunnit två av fyra starter som körsven i år. Så sent som igår vann han med kallblodet Moddson (e. B.W.Modde) i Bollnäs, men att köra lopp är inget Elfving satsar på.
– Man måste brinna för löpkörningen. Jag tycker inte att det är lika kul och har vikten emot mig. Sedan lärlingstiden har jag inte haft fokus på att köra själv utan det blir någon gång ibland. Om till exempel jag har behöver kolla av något eller om hästen inte riktigt är i form. Jag är ett år äldre än Rikard N Skoglund och har känt honom sedan vi gick i skolan på Wången. Vi är bra vänner och jag har använt mig mycket av honom. Det har fungerat bra och jag kommer även framöver att använda mig av Rikard.

Lyx Håleryd är min bästa chans på lördag

Under lördagen lastar Rommetränaren tre ston för Kalmars V75-tävlingar. Nämnda Lyx Håleryd går ut i V75-inledningen.
– Hästen gör bra insatser varje gång och kommer med fin form. Hon är inte osäker i voltstart och läget blev passande. Rikard bestämmer taktiken, men jag skulle tro att han provar mot ledningen. Inga ändringar är aktuella och Lyx Håleryd är min bästa chans på lördag.

I V75-4 startar Elfving två hästar.
– Jag har alltid hållit Nouvelle Avenue högt och jag är mycket nöjd med träningen. Det blev för tufft lopp i comebacken, men hon känns jättefin efteråt. Hästen har tränat rejält och är fräsch och fin. Läget blev passande och når hon spets tror jag att hästen körs där. Annars kan det blir rygg ledaren och tredje inner är heller inte fel i Kalmar. Jag är uppåt på Nouvelle Avenue och nu blir det norskt huvudlag för första gången hos mig. Vi har kört med öppet innan.

Nouvelle Avenue har bricka tre och Under The Counter 15 i spårtrappan.
– Under The Counter var bra senast och är på gång, men härifrån krävs både högt tempo och rätt draghjälp. Om det klaffar kan hon fälla många, men jag tror mer på Nouvelle Avenue än Under The Counter.

Återstår att se om stallformen håller i sig när motståndet hårdnar. Här hittar ni startlistor till lördagens V75-omgång.

Fakta

Joakim Elfving – Tränarstatistik

År – Resultat – Inkört (kr)
2016 – 132 st: 13-9-7 – 614.500
2017 – 121 st: 8-16-7 – 615.800
2018 – 152 st: 31-24-16 – 2.074.100
2019 – 202 st: 19-37-25 – 1.939.300
2020 – 24 st: 8-3-0 – 315.600

Expandera