Fokustema
Auktion Arqana Trot Vincennes
Läs senare

Följ auktionen live från Vincennes

Ikväll drar årets första europeiska auktion igång på Vincennes i Paris, Arqana Trots Vente du Grand Prix d'Amérique. Följ auktionen live här.
Av
Mia Törnberg
Fokustema
Filial
Läs senare

Ålen till Bondo – till Danmark?

Danske Erik Bondo har haft en framgångsrik rörelse i Italien under flera år, men verkar nu vara på väg att öppna en filial i sitt gamla hemland.
Av
Ola Lernå

– Jag har flera hästar i min träning som kan göra sig gällande i loppen i såväl Sverige som Danmark, säger Erik Bondo till travservice.dk.
Bland de hästar som Bondo har sikte mot Sverige (och danskt Derby) är Eric the Eel (e. Muscle Hill) 1.12,4ak/369.959 DKK, vilken har lämnat Johan Untersteiners träning för att återvända till Bondo där han inledde karriären.
Fyraårige Derbyhoppet Eric the Eel ägs av Panamera Racing, vilken också är den plats som pekas ut där Bondo ska dra igång sin filial.
– Bondo har önskemål om att vår träningsbana ska förlängas med 3-400 meter och kräver fler boxar. Vi håller på att hämta in offerter så får vi se om det kan bli ett vettigt ekonomiskt upplägg, säger Jena Hansen i Panamera Racing.

Fakta

Bondos tränarstatistik i Italien

2020: 58 starter 17 segrar €105.284
2019: 412 starter 106 segrar €624.142
2018: 517 starter 144 segrar €1.063.967
2017: 507 starter 148 segrar €1.066.356
2016: 603 starter 176 segtrar €1.901.682
Källa: Ippica.biz

Expandera
Fokustema
USA-resa
Läs senare

Bronshäst tar sats mot USA

Betting Gangster har anlänt hos Åke Svanstedt.
Ytterligare en svensk häst har anlänt i USA och ska prova vingarna på Yonkers 800-metersbana framöver, skriver Trav og Galoppnytt.
Av
Ola Lernå

Friend of Nature (e. Infinitif) klubbades bort på ASVT:s nätauktion för 81.000 kronor. Nästan lika mycket har spenderats på att ta hästen till USA och han finns nu på Per Engbloms gård Millennium Farm utanför New Jersey.
Friend of Nature, 1.10,9ak/718.000 kronor har sju segrar på 50 starter och har genom hela karriären varit hos familjen Kolgjini.
Norrmannen Thomas Svensen har tillsammans med Per Engblom, Kasper Foget och Tobias Gustafsson handlat Friend of Nature.
– Vi har letat efter en startsnabb och travsäker häst som kan starta på 800-metersbanan Yonkers. Jag tror att Friend of Nature är ett bättre köp än om vi skulle köpt motsvarande häst i USA, säger Thomas Svensen till tgn.no.

Fokustema
Läs senare

Tvååringslopp samordnas

Några av de penningstinna tvååringsloppen har krockat med varandra, men i år ska det bli ordning på torpet. Möjligheten att starta i flera lopp än tidigare har möjliggjorts genom ett samarbete mellan Jägersro och Örebro.
Av
Claes Freidenvall

I år har det flyttats om i tävlingskalendern och Petter Johansson, sportchef, är glad över förändringarna.

– Det har varit olyckligt när stora insatslopp kolliderat, nu har vi fått en bra lösning och det är väldigt glädjande, säger Petter Johansson, sportchef på Svensk Travsport, i ett pressmeddelande.

För tvååringstävlandet 2020 är de viktigaste datumen:

  • 30 september: final Breeders Course (Jägersro)
  • 24 oktober: Svampen (Örebro)
  • 4 november: Svensk Uppfödningslöpning (försök, Jägersro)
  • 21 november: Svensk Uppfödningslöpning (final, Jägersro)

Hela pressmeddelande kan läsas här!