Fokustema
Solvalla
Läs senare

Från frågetecken till utropstecken

Efter galoppmisslyckande i sommarens comebacklopp var Honey Mearas allt annat än enkel att räkna på inför European Championship for Mares, men som så många gånger tidigare lyckades Daniel Redén när det betydde som mest.
– Hon travade mycket bättre idag och gjorde ett kanonlopp, sade Örjan Kihlström.
Av
Emil Persson
Upplåst för dig som är prenumerant
Honey Mearas och Örjan Kihlström gör sin första start tillsammans sedan segern i European Championship for Mares. Foto Adam Ström/stalltz.se
Honey Mearas och Örjan Kihlström gör sin första start tillsammans sedan segern i European Championship for Mares. Foto Adam Ström/stalltz.se
Denna artikel tillhör Sulkysport Premium - vårt låsta material.

För dig som är prenumerant

Vi har bytt prenumerationsystem.
Innan du kan logga in så behöver du skapa ett digitalt konto:
Aldrig skapat ett digitalt konto?

Har Du problem med din inloggning? Maila gärna info@sulkysport.se och ange namn, kundnummer och gärna felkod så hjälper vi till!

Du är inloggad men något är fel med din prenumeration

Gå till ditt konto för att ta reda på vad.

Mitt konto

Har Du problem med din inloggning? Maila gärna info@sulkysport.se och ange namn, kundnummer och gärna felkod så hjälper vi till!

Bli digital prenumerant

Prenumerera digitalt

Läs om Sulkysports olika alternativ, från 79 kronor/månad till 799 kronor per år.

Ingen kan klaga på underhållningsvärdet i Prix Maharajah – European Championship for Mares. När Kali Smart (e. Un Amour d’Haufor) skickades med full kraft mot tät gentemot Miracle Tile (e. Cantab Hall) kostade det en öppning på 1.05 innan varvet passerades på 1.10,3.
I det skedet skulle Honey Mearas (e. Readly Express) började plocka längder från tredje utvändigt med Sayonara (e. Donato Hanover) och Zeudi Amg (e. Ideale Luis) i släptåg.

Det var också den trion som gjorde upp om segern över spurtrakan. Honey Mearas hade annat flyt i travet än vad som varit fallet i årets tidigare starter och hade på så vis med sig fin fart in mot upploppet.
Sayonara såg för en stund ut att kunna gå i närkamp, men över målpassagen hade Honey Mearas likväl en halv längd till godo. Segern värd en miljon kronor togs på 1.10,6a/2.140 meter. En tidsnotering som blott var en tiondel från Uza Josselyns löpningsrekord satt år 2019.
– Hon gör i princip alltid bra lopp, men nu har det blivit sporadiskt med startande i sommar då travet inte riktigt flutit. Det fungerade mycket bättre idag och hon gjorde ett kanonlopp, sade Örjan Kihlström i Solvallas vinnarcirkel och fortsatte:
– Ändå var hon lite loj och jag tror hon kommer vara vassare med det här loppet i kroppen.

”Skrek och jobbade”

Daniel Redén fick Honey Mearas till sitt stall förra våren räknade nu hem sitt tredje Grupp I-lopp med stoet som även vunnit Stochampionatet och Derbystoet.
– Jag skrek och jobbade ordentligt. Det har varit en jäkla resa hit för det har krånglat utan att vi funnit några anledningar. Hon har bara inte släppt till. Nu har vi kört lite tuffare och chansat upp till det här loppet. Jag kände i värmningen när jag körde till att hon var bra igen. I loppet flöt det igen i sista kurvan och det är det viktiga, sade Daniel Redén till TV12.

För Solvallatränaren var det här hans andra seger i det europeiska mästerskapet för ston då Conrads Rödluva (e. S.J’s Caviar) räknade hem loppet år 2019.