Fokustema
Frankriketur
Läs senare

Frankrike nästa för Day or Night In

Day Or Night In (e. Muscle Hill) comebackade i Halmstad igår och nu går turen till Frankrike för den sexårige hingsten efter segern på 1.14,2a/2.640 meter.
Av
Ola Lernå
Day Or Night In vann comebacken igår och tar nu sats mot Frankrike och det första B-loppet 18 november. Foto Mia Törnberg
Day Or Night In vann comebacken igår och tar nu sats mot Frankrike och det första B-loppet 18 november. Foto Mia Törnberg

– Vi siktar på det första B-loppet, Prix de Bretagne, den 18 november. Det är inte helt säkert att han kommer med där, men han har ett bra autostartlopp några veckor senare, säger Johan Untersteiner.
Day Or Night In ansluter hos Ron Kuiper på Vincennes där pappa Peter redan har bland annat Staro Ivy League och Carabinieri stationerade.
– Det som stör lite med Prix de Bretagne är voltstarten. Vi har hittills aldrig lyckats få iväg Day Or Night In felfri på Vincennes i voltstart, men jag är redo för ett nytt försök.
Johan kommer att försöka kvala in till Prix d’Amérique (de tre främsta i något av de fyra B-loppen får en biljett), men det finns alternativ.
– Inte minst Prix du Luxembourg dagen före Prix d’Amérique. Där kommer Day Or Night In att stå  fint inne.
Carabinieri kommer ut nästa måndag i Prix du Languedoc (95.000 euro). Wellino Boko-hingsten har tidigare tagit två segrar på Vincennes, en med Johan Untersteiner och en med Franck Nivard. Carabineri var senast trea i C.L.Müllers Memorial på Jägersro bakom Propulsion.

Fokustema
Rekordfest
Läs senare

Power i egen klass

SUNDSVALL. De äldre konkurrenterna kunde inget göra åt Robert Berghs Power i Nahars lopp på nytt svenskt rekord.
Av
Cecilia Kristoffersson
Power enkelt i Nahars lopp. Foto Simon Hagen
Power enkelt i Nahars lopp. Foto Simon Hagen

Robert Bergh tog omgående hand om ledningen med treårige Power (e. Googoo Gaagaa) vilken stod på start i Nahars lopp med 250.000 kronor i förstapris.

Via 1.15,9 första 1.000 meterna och 1.14,5 2.000 meter kunde Bergh glida ifrån över upploppet med en avslutning på1.09,9 sista 500 meterna och enkelt vinna med 1,5 längd på 1.13,3 på Kriteriedistansen 2.640 meter, tillika nytt svenskt rekord.

Tvåa blev Fredrik Wallins Criterion (e. Jocose) på 1.13,4/2.640 meter och trea blev Jerry Riordans fyraåring Zarenne Fas (e. Varenne) på 1.12,4/2.640 meter.

Fokustema
Bergsåker
Läs senare

Banrekord för Badman

SUNDSVALL. Ledning nästan hela vägen på nytt banrekord för Daniel Wäjerstens Global Badman i Breeders Crown för tvååringar på Bergsåker i kvällens tredje lopp.
Av
Cecilia Kristoffersson
Global Badman vann enkelt Breeders Crown på nytt banrekord. Foto Simon Hagen
Global Badman vann enkelt Breeders Crown på nytt banrekord. Foto Simon Hagen

Global Badman (e. Yield Boko – Karalta Bye Bye) gjorde karriärens andra start och precis som i debuten blev det seger för den Daniel Wäjersten-tränade tvååringe hingsten.

Första 500 meterna avverkades på 1.13,3 och varvet fick dämpas till 1.15. Björn Goops Custom Cheval (e. Farifant) gjorde sitt bästa för att utmana över upploppet, men Wäjerstens häst sträckte rejält på sig och vann enkelt.
– Även om det gick snabbt fanns det krafter kvar i honom och han sprang och vinglade lite över upploppet. Det där klart att det är lätt att vara efterklok, men jag har hela tiden sagt att detta är en bra häst. Han är anmäld till allt och vi får se vart han startar härnäst, sade en glad Daniel Wäjersten efter loppet.

Förstapriset uppgick till 175.000 kronor och segertiden på 1.14,1a/1.640 meter var nytt banrekord.

Fokustema
Svenskt Travderby
Läs senare

Belgare bakom Smokin Joe

Adrian Kolgjini kvalade in två hästar till Svenskt Travderby nästa söndag och han har redan gjort sitt val och sätter sig själv upp bakom Kennedy, medan hans andra kuskval inte var givet på förhand.
Av
Claes Freidenvall
Dominik Locqueneux kör i Svenskt Travderby för tredje gången nästa söndag. Foto Jeannie Karlsson/Sulkysport


Dominik Locqueneux
Dominik Locqueneux kör i Svenskt Travderby för tredje gången nästa söndag. Foto Jeannie Karlsson/Sulkysport Dominik Locqueneux

Lite mer överraskande är valet av kusk bakom Smokin Joe. Från Frankrike hämtar han hem belgaren Dominik Locqueneux. Det meddelar Adrian Kolgjini på twitter.

Det är inte första gången som Dominik Locqueneux dyker upp i Derbyt. 2010 satt han i sulkyn bakom Zorro Photo vid hans andraplats efter Lutfi Kolgjinis Joke Face och året efter var Locqueneux sexa med Åke Svanstedt-tränade Gitano.