Fokustema
Kouvala
Läs senare

Fransk duo till Kymi Grand Prix?

Enligt franska facktidningen Paris-Turf är två franska hästar inbjudna till det finska storloppet Kymi Grand Prix.
Av
Emil Persson
Upplåst för dig som är prenumerant
Billie de Montfort är enda sto som startar i Elitloppet i år. Foto Sulkysport
Billie de Montfort är enda sto som startar i Elitloppet i år. Foto Sulkysport

Det ska handla om ”hedersmärren” Billie de Montfort (e. Jasmin de Flore) 1.09,2/1.864.416€ som kommer allt närmare 20 miljoner kronor i samlad prissumma under sin karriär.
Sebastien Guaratos sto kommer närmast från en fjärdeplats i Prix des Ducs de Normandie och kan enligt tidningen få Hugo Langeweg Jr som kusk i det aktuella loppet då han lyckats bra bakom stoet när hon tävlat i Tour Européen för franska hästar i såväl Tyskland som Nederländerna.

Därtill ska Colonel 1.11,4/371.950€ blivit inbjuden. Sjuåringen som tränas av Jean Michel Bazire kommer närmast från seger i Prix de l’Obelisuqe (€64.000) på Enghien på tiden 1.12,6a/2.150 meter vilket var årets tredje fullträff för Goetmals Wood-valacken.

Vid start i Kymi Grand Prix ska Jos Verbeeck nyttjas som kusk vilket var ett framgångsrecept för Bazire i samma lopp i fjol. Då var det Aubrion du Gers som var Verbeecks segervapen från Bazires stall.

Kymi Grand Prix avgörs i Kouvala över 2.100 meter och lockar utöver flyg från Frankrike (mellanlandning i Göteborg) med 100.000 euro till vinnaren.

Handsome Brad startar utomlands?

Fokustema
Banchampionat
Läs senare

Utflyttad trio slåss om titeln

Solvalla som hemmabana, men rötterna norrut.
Det är tätt i toppen i striden om banchampionatet i Östersund.
Ikväll kör topptrion 28 hästar tillsammans!
Av
Mathias Hedlund
Upplåst för dig som är prenumerant
Ulf Ohlsson, Rikard N Skoglund och Magnus A Djuse – en trio som bytt norr mot Solvalla. Foto Mathias Hedlund/Sulkysport & Stalltz.se
Ulf Ohlsson, Rikard N Skoglund och Magnus A Djuse – en trio som bytt norr mot Solvalla. Foto Mathias Hedlund/Sulkysport & Stalltz.se

Ulf Ohlsson var Bergsåker trogen i många år, Rikard N Skoglund växte upp på samma bana och Magnus A Djuse har haft Östersundstravet som hemvist nästan hela karriären. Numera tävlar de tre lånekuskarna med ”S” som bantillhörighet, S som i Solvalla.

Det hindrar dem inte från att göra upp om championtiteln på Östersundstravet, som ikväll är ensam på plan bland landets travbanor.

Ulf och Magnus kör i tio av de elva loppen, medan Rikard har åtta uppsittningar. Det kan ge omkastningar i den täta kuskligan där det ser ut så här inför kvällens tävlingar.

Här är startlistorna till Östersunds tävlingar ikväll.

Kuskligan Östersundstravet

Kusk – Bana – Resultat

 1. Ulf Ohlsson – Solvalla – 98 st: 17–14–7
 2. Magnus A Djuse – Solvalla – 105 st: 17–11–6
 3. Rikard N Skoglund – Solvalla – 94 st: 16–5–8
 4. Per Linderoth – Östersund – 95 st: 14–9–15
 5. Mats E Djuse – Hagmyren – 119 st: 12–16–8

Regerande champion är Mats E Djuse, som har fem segrar upp till Ohlsson och lillebror Magnus. Mats vann med blott en seger till godo på Magnus i förra årets rafflande championstrid.

Ulf Ohlsson är landets i särklass meste banchampion. Totalt har det blivit 113 titlar på svenska banor och en titel är säkrad 2020, i Rättvik.

Efter kvällens tävlingar återstår tre tävlingsdagar i december i Östersund.

Svenska banchampions 2020

Bana – Kusk – Segrar

 • Arvika – Björn Goop, Färjestad – 3
 • Dannero – Jimmy H Andersson, Bergsåker – 12
 • Hagmyren – Mats E Djuse, Hagmyren – 21
 • Lindesberg – Jorma Kontio, Solvalla – 10
 • Lycksele – Ove A Lindqvist, Umåker – 5
 • Oviken – Mats E Djuse, Hagmyren – 3
 • Rättvik – Ulf Ohlsson, Solvalla – 12
 • Solänget – Mats E Djuse, Hagmyren – 10
 • Tingsryd – Jim Oscarsson, Kalmar – 3
 • Vaggeryd – André Eklundh, Åby – 6
 • Visby – Claes Sjöström, Solvalla – 30
 • Åmål – Carl Johan Jepson, Färjestad – 10
 • Årjäng – Björn Goop, Färjestad – 9
Fokustema
Frankrike
Läs senare

Aramis Bar tillbaka på Vincennes

På torsdag jagar Björn Goops Aramis Bar (e. Napoleon Bar) karriärens andra seger på den franska nationalarenan Vincennes.
Av
Emil Persson
Upplåst för dig som är prenumerant
Aramis Bar och Björn Goop. Foto Mathias Hedlund/Sulkysport
Aramis Bar och Björn Goop. Foto Mathias Hedlund/Sulkysport

Goop ser ut att ha funnit en mycket lämplig uppgift åt fjolårets italienska Derbyfyra, tillika årets vinnare av Norrlands Grand Prix.
I Prix de Picardie (€44.000) för fyraåriga hästar som högst tjänat 225.000 euro får hästen sannolikt bära på favoritskapet även det finns ett gäng dugliga konkurrenter.

Tomas Malmqvist startar såväl Empire (e. Västerbo Prestige) som Eric the Eel (e. Muscle Hill) i samma lopp och dessutom har Goop ytterligare en häst med i startlistan i form av Amelie Grif (e. Varenne).

Loppet är placerat som Quinté-lopp (namngivet High Five i Svenska Spels utbud) och blir därmed torsdagens ”huvudlopp” i den franska spelkalendern.

Startlistan Prix de Picardie (€44.000)
2.850 meter voltstart

Fokustema
ASVT Internetauktion
Läs senare

Avelshingst till salu

Det hör inte till vanligheterna att en avelshingst bjuds ut på ASVT:s internetaukion även om det har hänt några gånger tidigare. Ikväll säljs fyrfaldige miljonären Friction och ytterligare 58 travare.
Av
Claes Freidenvall
Upplåst för dig som är prenumerant
Avelshingsten Friction bjuds ut till försäljning ikväll. Foto: Adam Ström/stalltz.se
Avelshingsten Friction bjuds ut till försäljning ikväll. Foto: Adam Ström/stalltz.se

Tidigare har avelshingstarna Flirtin Man, Lovely Lidob, Marion Mad Money, Muscle Memory, Order By Fax och Sinou Madrik sålts på ASVT:s internetauktion.

Friction (e. Scarlet Knight-Hermit Lady), 1.10,6ak/4.305.260 kr, har fyra svenskfödda avkommor och hans första kull föddes 2018.

I Damark finns det också fyra avkommor som är två år, varav två varit ute och tävlat; Gullfoss (u. Västerbo Niagara), 1.16,7k/31.605 dkr, och Great Friction (u. Almas), 1.17,6am/27.346 dkr.

Den senare – Great Friction – tog för övrigt sin första seger i söndags i Nyköbing-Falster för Jörgen Lorentzen på 1.18,9a/2.140 meter.

Här hittar ni länken till ASVT-auktionen!