Fokustema
Solvalla
Läs senare

Fransk storstjärna mot Harpers

I fransk media rapporteras om två hästar som tar sikte mot Solvallas Elitloppshelg.
Bland dem finns en Grupp I-vinnare som redan hunnit visa sin förmåga på nordisk mark!
Av
Emil Persson
Upplåst för dig som är prenumerant
Benet i luften på Charlottelund också för Ce Bello Romains körsven Anthony Barrier. Foto: Terhi Piispa-Helisten
Benet i luften på Charlottelund också för Ce Bello Romains körsven Anthony Barrier. Foto: Terhi Piispa-Helisten
Denna artikel tillhör Sulkysport Premium - vårt låsta material.

För dig som är prenumerant

Vi har bytt prenumerationsystem.
Innan du kan logga in så behöver du skapa ett digitalt konto:
Aldrig skapat ett digitalt konto?

Har Du problem med din inloggning? Maila gärna info@sulkysport.se och ange namn, kundnummer och gärna felkod så hjälper vi till!

Du är inloggad men något är fel med din prenumeration

Gå till ditt konto för att ta reda på vad.

Mitt konto

Har Du problem med din inloggning? Maila gärna info@sulkysport.se och ange namn, kundnummer och gärna felkod så hjälper vi till!

Bli digital prenumerant

Prenumerera digitalt

Läs om Sulkysports olika alternativ, från 79 kronor/månad till 799 kronor per år.

Det är i dagens upplaga av den franska facktidningen Paris-Turf som Sylvain Dupont blivit intervjuad kring framtidsplanerna rörande hans stjärna Ce Bello Romain (e. Jam Pridem) 1.09,9/€895.379.

Som valack har den nu tioåriga hästen haft begränsat med startmöjligheter under det gångna vintermeetinget, men lyckats nypa två tredjeplatser i de Grupp III-klassade loppen Prix des Cevennes (€90.000) samt Prix Jean Dumouch (€90.000).
Efter att fått ett renodlat preparélopp som tränarkörd i Agen i början av denna månad så ska Ce Bello Romain starta i morgondagens Prix de Cauvicourt (€33.000) i Caen och då med sin ordinarie kusk Anthony Barrier som chaufför.
– Därefter ska han starta i Prix Jean Riaud på Vincennes den 9 april innan vi siktar på att försvara vår titel i Criterium de Vitesse de Basse-Normandie den 30 april. Därefter kommer vi välja mellan att starta i Prix des Ducs de Normandie den 14 maj eller Copenhagen Cup den 15 maj innan hästen ska starta i Harper Hanovers lopp, säger Sylvain Dupont till Paris-Turf.

Under fjolåret segrade Ce Bello Romain i Kymi Grand Prix och den titeln verkar man vara inne på att försöka försvara den 18 juni.
– Jag har inte fått någon inbjudan än, men logiskt sett så blir titelförsvararen inbjuden till Finland, säger Dupont.

Fortsätter i Sverige

En annan häst som siktas mot start under Elitloppshelgen är Best of Bourbon (e. Ready Cash) 1.12,1/€372.060. Elvaåringar får tävla på fransk mark fram tills månadsskiftet mars-april och i måndags gjorde valacken sin sista start på fransk mark då han tog hem Grand Prix Bordeaux Metropole (€38.000) i Bordeaux på 1.13,1/2.675 meter.
Så nyligen som den 30 januari slutade hästen tvåa i Grupp II-klassade Prix Jacques Andrieu (€120.000) på Vincennes bakom Chalimar de Guez (e. Nahar de Beval) och efter måndagens seger sade ryttarinnan Morgane Blot till Equidia att hästen nu siktas mot start i Montéeliten på Solvalla.