Fokustema
Femåringsläget svensktränade ston
Läs senare

Franska förberedelser

När de femåriga stona trimmats för att kunna ta nästa steg i sin karriär har Frankrike spelat en central roll i förberedelserna.
Såväl Wild Honey, Treasure Kronos, Galactica och Timbal har gnuggats söderöver.
De två förstnämnda deltog till och med i Prix d'Amerique!
Av
Emil Persson
Wild Honey drar till Östersund på fredag där Sandra Eriksson tar över tömföringen bakom Daniel Redéns stjärnsto. Foto Mia Törnberg
Wild Honey drar till Östersund på fredag där Sandra Eriksson tar över tömföringen bakom Daniel Redéns stjärnsto. Foto Mia Törnberg
Vinstrikaste fyraåriga svensktränade ston 2016
HästFaderTränareIntjänat
OtrobandaCelebrity SecretPeter Untersteiner, Halmstad2.876.500 kr
Treasure KronosRaja MirchiJerry Riordan, Halmstad2.640.116 kr
In Toto SundKen WarkentinDaniel Redén, Solvalla2.060.000 kr
Snabbaste fyraåriga svensktränade ston 2016
HästFaderTränareTid
Spoil MeGoing KronosRoger Walmann, Solvalla1.10,3a
Wild HoneyCantab HallDaniel Redén, Solvalla1.10,9a
TunikaZola BokoTomas Malmqvist, Jägersro1.10,9a

Om ”pojkarna” anses ha stort steg att ta för att kunna matcha de bästa, äldre så är det inget emot hur man generellt sätt resonerat kring stona.
Utifrån det perspektivet kan man inte låta bli att fascineras över det faktum att såväl Wild Honey (e. Cantab Hall) som Treasure Kronos (e. Raja Mirchi) deltog i självaste Prix d’Amerique redan i år som nyblivna femåringar.
Den sistnämnda spurtade ju därtill hem en fjärdeplats i Criterium de Vitesse i Cagnes-sur-Mer under den gångna helgen.
– Wild Honey var riktigt bra i Prix de Belgique och hade allt sparat när hon blev överkörd i Prix d’Amérique. Tyvärr var hon sjuk sedan, men jag tycker att hon visat kunnande för att tävla mot de bästa – även de bästa grabbarna. Det är i alla fall målsättningen i nuläget och jag har en hel del att skruva på, inte minst träningsmässigt där det går att öka dosen rejält, säger Daniel Redén.

Treasure Kronos och Christoffer Eiksson värmer inför Prix d'Amérique-starten. Foto Mia Törnberg
Treasure Kronos och Christoffer Eiksson värmer inför Prix d’Amérique-starten. Foto Mia Törnberg

Treasure Kronos avslutade 2016 med att vinna Criterium Continental på Vincennes och blev genom den segern direktkvalificerad till Prix d’Amérique. Hon vann även Stosprintern hemma i Halmstad under femåringssäsongen och satte i söndags nytt personligt rekord då hon sprang 1.09,7/1.609 meter som fyra i Grand Criterium de Vitesse. Hon passerade då samtidigt över fyra miljoner insprunget.

– Treasure Kronos var väldigt bra i söndags och jag är riktigt nöjd med hennes säsong så här långt, även om hon har haft lite missflyt. Nu är hon på väg hem tillbaka till Sverige och nästa lopp för henne blir Lady Godivas lopp på Åby, berättar tränaren Jerry Riordan.

Start i Kjell P:s

Malin Bergström som tränar Stochampionatsvinnaren Galactica (e. Super Photo Kosmos) har befunnit sig i Frankrike och på Grosbois med sin häst sedan mitten av januari, men i måndags gick resan åter hemåt.
– Det har varit en fantastisk tid på många vis. Träningsmässigt finns det ju många alternativ och det faktum att man kunnat hålla igång med träningen hela tiden oavsett vädret betyder mycket, säger Bergström.

Galactica var fyra i belgiska Mons den 18 februari, men någon mer start blev det inte under ”utflykten”.
– Vi anmälde henne till Criterium de Vitesse och där kom hon inte med och inte heller i Laval under onsdagen. För att inte kasta bort den här träningen vi gett henne så är tanken att vi ska starta i Mantorp nästa lördag i Kjell P Dahlströms Minne. Lars-Åke Söderholm var nere i helgen och körde ett jobb efter 1.17,5/2.000 meter med henne och tyckte det var ännu mer tryck i henne nu än vad det var i fjol. Tankarna är först och främst att vi ska hålla oss i Sverige, men framåt höstkanten kan det bli aktuellt med Frankrike på nytt, men det är långt dit, säger Malin Bergström.

Även Robert Berghs Timbal (e. From Above) har befunnit sig i Frankrike i vinter. I hennes fall blev det tre starter med en femteplats samt två diskvalifikationer som resultat.
– Timbal har mest vilat och joggat efter starten på Vincennes i början av februari. Hon har lagt på sig mycket mer vikt och muskler i vinter, men kommer inte starta igen förrän kring april/maj, säger Robert Bergh.

För sadel med Zadel

De nämnda hästarna i all ära, men den vinstrikaste, svensktränade damen av dem alla i kullen under fjolåret var Peter Untersteiners Otrobanda (e. Celebrity Secret).
Efter andraplatsen i Drottningens Pokal stod hon högst upp på pallen i Derbystoet där hon plockade hem två miljoner kronor som premiechansad.
– Hon ridtränades först lugnt under två månader, med sin skötare Peter Zadel i sadeln. Hon trivs bra med det och har gått på i sanden och på rakbanan efter det. Hon ser mycket välbehållen ut och det är inte otänkbart att hon kan ta ett steg till i sin utveckling i och med att hon inte var någon unghäststjärna. Årsdebuten är planerad till den 14 april, på Färjestad i ett femåringslopp för ston, säger Peter Untersteiner.

Näst mest vinstrik var Daniel Redéns In Toto Sund (e. Ken Warkentin) som via premiechansen tog hem hela 1,6 miljoner kronor vid segerloppet i Breeders’ Crown på Sundbyholmstravet.
– In Toto Sund ställde vi in efter det loppet. Hon gjorde det fantastiskt bra ifjol, inte minst med tanke på att hon hade en jäkla massa otur med en skada som tog tid att läka. Nu har hon tränat starkt hela vintern och jag tror att hon kan duga bland de allra bästa damerna under året, hon är helt enkelt en fantastiskt bra tävlingsindivid som vet när det gäller. Precis som mina andra femåringar är hon startklar, men jag vill ha lite bättre banor innan det blir årsdebut, säger Daniel Redén.

Start först i juni

Ytterligare tre hästar lyfter vi och de har Jägersro som hemmabana. Lutfi Kolgjinis Pasithea Face (e. Muscle Hill) började året med att vinna Stoeliten på Sundbyholm och följde upp den triumfen med en enkel seger i ett ”vardagslopp” i Mantorp i måndags.
Att betydligt uppgifter än så kan stunda har varit känt en tid.
– Det kändes direkt i årsdebuten att Pasithea Face kommer att få en toppsäsong och efter Elitloppshelgen är det meningen att hon ska åka över till USA och tävla för Jimmy Takter, säger Lutfi Kolgjini.

Stoets ägare Anders Ström (Stall Courant) har anmält Pasithea Face till flera lopp, både i Kanada och USA. Om alla planerna går i lås, är Armbro Flight Stakes ($240.000) på Mohawk Raceway den 17 juni första anhalten.

För Tomas Malmqvists duo Tunika (e. Zola Boko) och Kryssa Futura (e. Saxo de Vandel) kommer det dock dröja fram tills dess innan de ens ska komma ut och göra årsdebut!
– Tunika har haft tre tuffa säsonger bakom sig och kommer inte börja starta förrän framåt juni. Vi har behövt ge henne ett break, men hon känns jättefin för dagen. Kryssa Futura hade en fantastiskt säsong i fjol. Hon har tävlat på flitigt under två säsonger så det har varit samma tänk kring henne och även hon kommer först ut på banan igen i juni även om hon tränar på nu igen efter en paus, säger Tomas Malmqvist.

Roger Walmanns Spoil Me (e. Going Kronos) har redan årsdebuten avklarad. Den resulterade i en andraplats bakom Windy Ways i ett vanligt stolopp i Eskilstuna.
I fjol var hon fyra i Stoeliten på 1.10,3 under Kriteriehelgen och nu ska hon försöka växa in på allvar i den klassen.
– Spoil Me har haft en riktigt fin vinter, hennes första med så att säga rejäl vinterträning. Vårt mål med säsongen är att hon ska få växa in i stoeliten och det kan hon nog göra med rätt upplägg. Prestationerna kommer nog vara jämna, men resultaten blir nog ojämna; vi kommer att smyga allt som oftast med henne. Det är ju en liten ”spätta”, men jag tycker att skötte sig fint i årsdebuten och det dröjer inte längre förrän hon startar på nytt, säger Roger Walmann.

Storlopp i Europa 2017, Femåringar
Datum
LoppBanaPrissumma
25 mars
Kjell P Dahlströms Minne
Mantorp400.000 kronor
14 april
Hertigen Av Värmland, Prins Carl Philips Jubileumspokal
Färjestad500.000 kronor
14 april
Folke Hjalmarssons Minneslopp (ston)
Färjestad200.000 kronor
22 april
Berth Johanssons Memorial
Umåker400.000 kronor
29 april
Lovely Godivas Minne (ston)Åby52.000 euro
11 juni
Akershus Traktors Europamatch (4-5 år)
Bjerke60.000 euro
16 augusti
JubileumspokalenSolvalla181.000 euro
1 oktober
Europeiskt Femåringschampionat
Solvalla100.000 euro
9 november
Prix Marcel Laurent (4-5 år)
Vincennes120.000 euro
2 december
Prix Doynel de Saint-Quentin
Vincennes120.000 euro
24 december
Prix Tenor de Baune
Vincennes120.000 euro
Fokustema
Morgonsvepet
Läs senare

Skriver nya kapitel

Drog in över en miljon dollar. Obesegrad jagar sjunde raka triumfen. Tvååringspremiär med två FTB-avkommor. Skötare kör kallblodskung. Firade födelsedag med trippel.
Det är några av Sulkysports ”sju nyheter vid sju.”
Av
Claes Freidenvall
Upplåst för dig som är prenumerant
Chapter Seven toppar båda hingstligorna i USA i år. Foto Adam Ström/Stalltz.se
Chapter Seven toppar båda hingstligorna i USA i år. Foto Adam Ström/Stalltz.se
Denna artikel tillhör Sulkysport Premium - vårt låsta material.

För dig som är prenumerant

Vi har bytt prenumerationsystem.
Innan du kan logga in så behöver du skapa ett digitalt konto:
Aldrig skapat ett digitalt konto?

Har Du problem med din inloggning? Maila gärna info@sulkysport.se och ange namn, kundnummer och gärna felkod så hjälper vi till!

Du är inloggad men något är fel med din prenumeration

Gå till ditt konto för att ta reda på vad.

Mitt konto

Har Du problem med din inloggning? Maila gärna info@sulkysport.se och ange namn, kundnummer och gärna felkod så hjälper vi till!

Bli digital prenumerant

Prenumerera digitalt

Läs om Sulkysports olika alternativ, från 79 kronor/månad till 799 kronor per år.

1 Ifjol tog Chapter Seven hem både Juvenile list (två- och treåringar) och General list (alla åldrar) i Nordamerika för första gången och i år är Windsong’s Legacy-sonen på väg mot nya championat.

Cool Papa Bell och Todd McCarthy spurtar hem Hambletonian Stakes. Foto: Lisa Photo

I lördags tjänade hans avkommor närmare 1,1 miljoner dollar i Hambletonian Stakes, Hambletonian Oaks, Jim Doherty Memorial och Peter Haughton Memorial.

Namn – Placering – Lopp – Vinstsumma (dollar)

 • Cool Papa Bell – 1 – Hambletonian Stakes – $500.000
 • Joviality – 2 – Hambletonian Stakes – $225.000
 • Instagram Model – 1 – Jim Doherty Memorial – 168.625
 • Kilmister – 1 – Peter Haughton Memorial – $161.760
 • Bare My Soul – 5 – Hambletonian Oaks – $22.500

Chapter Sevens två- och treåringar har dragit in 4.101.675 dollar tillsammans. Tvåa är Walner med 3.154.588 dollar och tredjeplatsen hålls av Muscle Hill med 2,4 miljoner. När det gäller General list toppar Chapter Seven med 6.124.201 dollar före Muscle Hill ($5.015.355) och Cantab Hall ($4.104.486).

***

2 Timo Nurmos har höga tankar om fyraårige Lulius Boko (e. Muscle Hill) som efter sex starter fortfarande är obesegrad. Hästen har matchats försiktigt på vägen till sex raka segrar – ”bara” 160.000 kronor på kontot – men visat fartresurser som lovar mycket. Nu ställs han mot flera starka konkurrenter i klassen i ett fyraåringslopp med 50.000 kronor i förstapris.

Tisdagens högst doterade lopp är ett bonuslopp i löpningsserien Breeders Course för treåringar med 125.000 kronor till vinnaren. Daniel Redéns obesegrade Nordetia (e. Propulsion) och Timo Nurmos talang Erik the Phantom (e. Maharajah) ställs mot flera tuffa konkurrenter, som Rick Ebbinges dubble Breeders Course-finalist Bismallah Face (e. Raja Mirchi), Readly Express lillebror Kingslayer Pellini (e. Up And Quick) och segervane Balotelli Face (e. Mosaique Face).

***

3 Tisdagens huvudbana är Boden (start 18.20) med en hel del finska gäster på plats. Som Mauri Jaara som plockar ut Mahatmaa Gee (e. Maharajah), som ståtar med tre raka segrar varav de två senaste i Boden.

Årets första tvååringslopp väntar också på landets nordligaste bana och  Face Time Bourbon (e. Ready Cash) är pappa till två av sex hästar i loppet. Den dubble Prix d’Amérique-vinnaren har sin första kull tvååringar på banan i år och i Sverige har en – Exposed Sox – av 35 svenskregistrerade hästar i kullen startat.

Petri Salmela-tränade Käraste Sisu (u. Dear Ans) och Naomi Bros (u. Passionata Face e. Muscle Hill), tränad av Mikael Melefors, är Face Time Bourbons bidrag i kvällens tvååringslopp.

Franck Ouvrie och Earl Simon tar hem Kymi Grand Prix tidigare i år. Foto. Terhi Piispa-Helisten

Men Face Time Bourbon är inte ende debuthingst i loppet. Gunnar Sundbaums franskregistrerade stjärnhingst Earl Simon (e. Prodigious) har sin första startande avkomma på svensk mark i Kristall Sisu (u. Marque Bluestone e. Windsong’s Legacy). Earl Simon har sex svenskfödda tvååringar i sin första kull. I Frankrike har dottern Kalea Dream gjort en start och vunnit!

Tre svenska banor tävlar idag och först ut är Vaggeryd (start 12.20).

Här är startlistorna till tisdagens tävlingar.

***

4

Skötaren Josefin Eilertsen får chansen att köra Odd Herakles i kväll.. Foto Mathias Hedlund/Sulkysport

Tom Erik Solberg har varit norske kallblodskungen Odd Herakles (e. Moe Odin) följeslagare de tre senaste åren, men ikväll på Bjerke blir det kuskbyte. Hästens skötare Josefin Eilertsen får chansen i snabbloppet!

Josefine är dock allt annat än en nykomling i tävlingssammanhang. 28-åringen har kört och ridit 1.437 lopp i karriären och vunnit 86 av dem.

Odd Herakles har dominerat i den äldre eliten de senaste fyra säsongerna och radat upp storloppssegrar. Totalt har tolvåringen sprungit in 12,5 miljoner kronor och vunnit nästan hälften av livets 140 starter, nämligen 68.

Startlista, 1.609 meter autostart:

 1. Odd Herakles (e. Moe Odin) – Josefine Eilertsen
 2. Stensvik Martin (e. Moe Odin) – Björn Steinseth
 3. Brenne Banker (e. Moe Odin) – Åsbjörn Tengsareid
 4. Vetle Petter (e. H.G.Balder) – Arnt-Sverre Rören
 5. Tripsson Ö.K. (e. Alm Viktor) – Cato Antonsen
 6. Stumne Fyr (e. Joker Elden) – Eirik Höitomt
 7. Bacchus Ö.K. (e. Lome Kongen) – Olav Mikkelborg
 8. Reime Kongen (e. Bork Odin) – Kristian Malmin
 9. Valle Ask (e. Moe Odin) – Vidar Hop
 10. Torpa Nicklas (e. Lome Kongen) – Odd Arne Sagholen

***

5

Igår fyllde Fredrik Persson 50 år och det firade han med en lunchtrippel på sin hemmabana Kalmartravet och han kunde glädja sina anhängare med en snygg oddsserie: Runaway Day (8,16), So Much A Lady (87,20) och Solkattens Nikita (8,58).

Trippel på födelsedagen för 50-åringen. Foto Mathias Hedlund/Sulkysport

Fredrik Persson är mest känd för att vara framgångsrik med ston. Två gånger har han vunnit Stochampionatet – Viola Silas 2010 och Ultra Bright 2017 –  och lika många vinster har han i Derbystoet – Viola Silas 2010 och Red Red Red 2012. Dessutom vann Viola Breeders Crown, Korta E3 och Drottning Silvias Pokal och sedan ska förstås Monark Newmen nämnas med en andraplats i Svenskt Travderby plus tredjeplatser i finalerna i Breeders Crown, Konung Gustaf V:s Pokal och Europaderbyt.

***

6 Omsättningen på Hambletonian-dagen blev drygt en miljon bättre än förra året och totalt spelades det för 7.656.700 dollar, men då är inte siffrorna från utlandet inräknade. Frågan är om rekordsiffrorna från 2005 – 9.015.019 dollar – slås när omsättningen från Frankrike och Sverige läggs till.

***

7 Nordens segerrikast kusk Jorma Kontio är inte bara en hejare på att vinna lopp – han står på 11.582 vinster – utan nu har finländaren gjort entré på instagram också.

Blir han lika aktiv där som i sulkyn?

Fokustema
Utblick Nordamerika
Läs senare

Lucas Wallin i topp

Lite plåster på såren efter Hambletonian-lördagen fick Lucas Wallin igår när Ruth Honig vann ett försök i New York Sire Stakes ($52.500) för tvååriga ston på Monticello Raceway.
Och det blev också dubbla vinster för Jenny Melander.
Av
Claes Freidenvall
Upplåst för dig som är prenumerant
Lucas Wallin vann ett försök i New York Sire Stakes igår med Ruth Honig. Foto: Adam Ström/stalltz.se
Lucas Wallin vann ett försök i New York Sire Stakes igår med Ruth Honig. Foto: Adam Ström/stalltz.se
Denna artikel tillhör Sulkysport Premium - vårt låsta material.

För dig som är prenumerant

Vi har bytt prenumerationsystem.
Innan du kan logga in så behöver du skapa ett digitalt konto:
Aldrig skapat ett digitalt konto?

Har Du problem med din inloggning? Maila gärna info@sulkysport.se och ange namn, kundnummer och gärna felkod så hjälper vi till!

Du är inloggad men något är fel med din prenumeration

Gå till ditt konto för att ta reda på vad.

Mitt konto

Har Du problem med din inloggning? Maila gärna info@sulkysport.se och ange namn, kundnummer och gärna felkod så hjälper vi till!

Bli digital prenumerant

Prenumerera digitalt

Läs om Sulkysports olika alternativ, från 79 kronor/månad till 799 kronor per år.

Tyler Buter skötte tömmarna och hittade tidigt till täten. Därifrån gick Ruth Honig (e. Chapter Seven-Lady Grey) ifrån med två längder och kom hem på 1.13,7. Det var stoets andra vinst och hon har också vunnit ett lopp i Chester med 5.850 dollar i förstapris.

Ruth Honig kostade 95.000 dollar i Harrisburg förra året. Hon är undan Lady Grey (e. Muscle Hill), 1.11,0/$50.613, och hennes andra avkomma.

Mormor The Queen (e. Andover Hall) kostade 360.000 dollar som ettåring, men gjorde inget av värde på tävlingsbanan. Fyra starter, utmynnade i en andraplats, rekordet 1.13,9 och 750 dollar.

The Queen såldes senare till Sverige. Hon har också bjudits ut på auktion (Travera) på svensk mark och klubbades för 220.000 kronor, dräktig med Southwind Frank.

Dödens och spets

I det andra försöket vann Woolco (e. Chapter Seven-Upside Hanover) via dödens och spets med tre längder på 1.13,6 för Tyler Buter. Det var andra raka NYSS-segern för den Robert Krivelin-tränade tvååringen.

Woolco vid gårdagens vinst. Foto: Geri Schwarz

Stoet köptes förra hösten i Lexington för 17.000 dollar. Hon är undan Upside Hanover (e. Muscles Yankee), 1.11,3/$164.639, vilken tränades under en period av Marcus Johansson. Sin främsta avkomma har modern i Klutzy (e. Cantab Hall), 1.11,1/$181.661.

Vann på dubbla banor

Jenny Melander vann på dubbla banor. Ena segern kom på Monticello och den andra på Pocono Downs. Pray And Hustle (e. Donato Hanover-Original Hostess) gjorde sitt jobb i spets för Jim Devaux och vann med drygt tre längder på 1.15,0 och erhöll 2.550 dollar för besväret.

Jenny Melander tog två tränarsegrar igår. Foto Mia Törnberg/Sulkysport

För Pray and Hustle var det andra raka triumfen och stoet erhöll lika mycket vid förra triumfen. Ostartade modern Original Hostess (e. Duke of York) ingår i samma syskonskara som Inxs (e. Possess the Will), 1.10,3*/$145.603.

Treårige valacken Frankie Hill (e. Southwind Frank-KD Girl) avgjorde med en halv längd i spurten för Steve Smith på 1.14,0 på Pocono Downs och avlade maiden i sin 13:e start. Hos Jenny Melander var det tredje starten och triumfen var värd 6.000 dollar.

Hans mor KD Girl (e. Self Possessed), 1.11,6/$304.070, har sin främsta avkomma i Hugo Åbergs Memorial-vinnaren Double Exposure (e. Donato Hanover), 1.09,2ak*/8.312.527 kr.

Fortsatta framgångar

I Kanada fortsätter Twin B Archie (e. Archangel-Affair Hall) att skörda framgångar och i natt vann han ett försök i Ontario Sire Stakes Gold (C$159.000) för treåriga hingstar och valacker.

Twin B Archie vinner för James MacDonald. Foto: New Image Media

James MacDonald satt i sulkyn och efter en resa utan rygg avgjorde valacken med trekvarts längd på 1.11,5. Det var femte årssegern och den andra i försök i OSS Gold. Tidigare har han finalvunnit SBOA Stakes (C$121.600) och slutat tvåa i finalen i Goodtimes bakom Fast As the Wind efter vunnit sitt försök.

Ifjol blev det finalseger i Ontario Sire Stakes Gold (C$225.000) och Scott McEnenys valack vann också två kvalrundor i OSS Gold och en division av Champlain Stakes.

I Harrisburg hittade ägaren Twin B Archie som ettåring för 52.000 dollar. Han är undan ostartade Affair Hall (e. Deweycheatumnhowe), som också lämnat Hot Wheelz (e. Wheeling N Dealin), 1.09,8/$264.889.

Fokustema
Utblick USA
Läs senare

Vann dubbelt med helbröder

Avelshingsten Nuncio hade två segrande avkommor på Red Mile igår – helbröderna Aggiornamento och Buckhead Ridge!
Av
Claes Freidenvall
Upplåst för dig som är prenumerant
Aggiornamento och Tom Jackson vid en tidigare seger. Foto: Curtis Salonick
Aggiornamento och Tom Jackson vid en tidigare seger. Foto: Curtis Salonick
Denna artikel tillhör Sulkysport Premium - vårt låsta material.

För dig som är prenumerant

Vi har bytt prenumerationsystem.
Innan du kan logga in så behöver du skapa ett digitalt konto:
Aldrig skapat ett digitalt konto?

Har Du problem med din inloggning? Maila gärna info@sulkysport.se och ange namn, kundnummer och gärna felkod så hjälper vi till!

Du är inloggad men något är fel med din prenumeration

Gå till ditt konto för att ta reda på vad.

Mitt konto

Har Du problem med din inloggning? Maila gärna info@sulkysport.se och ange namn, kundnummer och gärna felkod så hjälper vi till!

Bli digital prenumerant

Prenumerera digitalt

Läs om Sulkysports olika alternativ, från 79 kronor/månad till 799 kronor per år.

En andraplats i debuten bytte Buckhead Ridge (u. Tuonela) ut mot seger i ett försök i Kentucky Golden Rod Series ($15.000) på 1.12,8 efter ha avrundat sista 400 meterna på 1.07,6 för Dexter Dunn.

Buckhead Ridge såldes i Harrisburg ifjol för 15.000 dollar och tränar gör Gregg McNair.

Storebror Aggiornamento (e. Nuncio), 1.11,2*/$44.050, vann också ett försök i Kentucky Golden Rod Series ($15.000) för treåriga hingstar och valacker. Han har startat sju gånger och vunnit sex lopp.

Aggiornamento och Buckhead Ridges mor Tuonela (e. Cantab Hall), 1.13,2/$22.480, har också lämnat Finlandia (e. Bar Hopping), 1.11,2/$39.188.