Fokustema
Utblick USA
Läs senare

Full hand för svenskar

Jenny Melander var ensam svensk igår i USA att vinna med travare. På Tioga Downs segrade Nextroundsonme för Wally Hennessey.
Och på Red Mile räknade Nancy Takter in ett fyrtal med passgångare.
Av
Claes Freidenvall
Upplåst för dig som är prenumerant
Jenny Melander. Foto Mia Törnberg/Sulkysport
Jenny Melander. Foto Mia Törnberg/Sulkysport
Denna artikel tillhör Sulkysport Premium - vårt låsta material.

För dig som är prenumerant

Vi har bytt prenumerationsystem.
Innan du kan logga in så behöver du skapa ett digitalt konto:
Aldrig skapat ett digitalt konto?

Har Du problem med din inloggning? Maila gärna info@sulkysport.se och ange namn, kundnummer och gärna felkod så hjälper vi till!

Du är inloggad men något är fel med din prenumeration

Gå till ditt konto för att ta reda på vad.

Mitt konto

Har Du problem med din inloggning? Maila gärna info@sulkysport.se och ange namn, kundnummer och gärna felkod så hjälper vi till!

Bli digital prenumerant

Prenumerera digitalt

Läs om Sulkysports olika alternativ, från 79 kronor/månad till 799 kronor per år.

Den sexårige valacken gjorde sitt dagsverke från täten och därifrån vann Nextroundsonme (e. Cantab Hall-Senorita Glide) med trekvarts längd på 1.11,3/1.609 meter.

Förstapriset uppgick till 6.000 dollar och det var femte segern på 22 starter och i år har Nextroundsonme sprungit in 98.800 dollar och totalt 332.507 dollar i karriären.

Modern Senorita Glide (e. Yankee Paco), 1.15,2*/$8.315, startade tolv gånger och vann två lopp. Hon ingår i samma syskonskara som Senor Gilde ($395.093) och Muscle Fashion ($310.230).

För Jenny Melander var det 29:e årssegern på 188 starter och stallet har bokfört sig för 437.084 dollar.

Fyrtal till Takter

Nancy Takter. Foto: Adam Ström/stalltz.se

Det kan också noteras att Nancy Takter tog fyra segrar med passgångare på Red Mile igår med tvååringar. Blue Lou (e. Sweet Lou) vann ett försök i Kentucky Championship Series ($80.000) för Andrew McCarthy på 1.09,6, Cant Stop Lou (e. Sweet Lou) vann försök i Kentucky Commonwealth Series ($30.000) på 1.10,3 för Yannick Gingras.

Seger blev det också för Yannick Gingras med Captain Planet (e. Captainreacherous) i Kentucky Golden Rod Series ($15.000) på 1.10,9 och i samma serie vann Gingras bakom Cannibal (e. Sweet Lou) på 1.10,5.