Fokustema
Intervjuer
Läs senare

Gocciadoro: ”Formen sitter där”

Måndagen är här och med den publicerar vi som vanligt intervjuer med Alessandro Gocciadoro rörande veckans starthästar.
Av
Emil Persson
Alessandro Gocciadoros Vitruvio är redo för start i Norrbottens Stora Pris. Foto Mathias Hedlund/Sulkysport
Alessandro Gocciadoros Vitruvio är redo för start i Norrbottens Stora Pris. Foto Mathias Hedlund/Sulkysport

Bergsåker torsdag 16 juni

Shorttriptonice (lopp 9) gjorde ingen dålig insats senast på Solvalla. Hon var helt enkelt inte redo, men istället för att ge henne ett lopp väldigt tätt inpå detta så har vi bedömt att det är bättre att hon får tid mellan loppen. Hon tränar bra, jag tycker det här är en bra häst i grunden och kan se henne nå ett bra resultat här även om framspår hade varit att föredra. Det blir jänkarvagn och öppet hvuudlag på nytt, men däremot ska vi ändra balans och köra barfota fram nu, säger Alessandro Gocciadoro.

Solvalla fredag 17 juni

Catman di Celle (lopp 7) uppträdde nervöst i Tingsryd och pullade för mycket varpå det blev galopp. Han har tränat väldigt bra annars och jag tror att 2.140 meter kan passa honom bättre än sprinterdistans. Spår längre ut bakom vingen behöver inte heller vara negativt för honom utan härifrån bör han gå iväg felfritt. Han kommer som vanligt att tävla med skor runt om, öppet huvudlag och jänkarvagn, säger Alessandro Gocciadoro.

Boden 18 juni

Vitruvio (lopp 13) gjorde ett utmärkt lopp i Köpenhamn. I Sweden Cup hamnade han långt bak från ett svårt startspår och det var helt enkelt för svårt den dagen att ta något från den positionen. Hästen tränar bra och formen sitter där. Han kommer att tävla med helstängt hvuudlag, barfota runt om samt jänkarvagn, säger Alessandro Gocciadoro.