Fokustema
Intervjuer
Läs senare

Gocciadoro: ”Lopp i kroppen”

Bythebook i efterlängtad regidebut under fredagskvällen och en trio hästar till start under lördagens topptävlingar på Åby.
Här kan du ta del av Alessandro Gocciadoros tankar inför veckoslutets tävlingar.
Av
Emil Persson
Bythebook ska göra sin första start i Alessandro Gocciadoros regi. Foto Lars B Persson
Bythebook ska göra sin första start i Alessandro Gocciadoros regi. Foto Lars B Persson

Rättvik 6 maj:

Bythebook (lopp 8) är fortsatt rund om magen och startar för att få lopp i kroppen. Vi förväntar oss inte mycket av honom denna gång och tror att han behöver minst två lopp i kroppen för att vara i god tävlingsform. Den här distansen är annars hans specialitet, men vi förväntar oss inte att han slåss om segern ännu. Hästen kommer tävla barfota fram, med öppet huvudlag samt i jänkarvagn, säger Alessandro Gocciadoro.

Åby 7 maj:

Catman di Celle (lopp 3) är en väldigt stark häst, men med lite speciell aktion. Den här klassen står han sig väldigt väl i; jag tror att han står sig högre upp i klasserna också. Vi har testat honom utan skor, men med hans aktionsproblem så är inte det bästa valet just nu utan det flyter mycket bättre när han tävlar med skor. Hästen ska tävla med öppet huvudlag och jänkarvagn precis som i senaste starten, säger Alessandro Gocciadoro.

Brezza du Kras (lopp 8) gjorde ett väldigt bra lopp på Färjestad. Jag tror faktiskt att det var hennes bästa avslutning någonsin och jag förväntar mig att hon går framåt ytterligare med det loppet i kroppen. Motståndet är alltid tufft i en sådan när man tävlar i ett sådant här lopp, men jag tror hon kan sluta bland de fyra främsta. Hon kommer tävla barfota runt om, med jänkarvagn och förmodligen med helstängt huvudlag istället för det öppna huvudlag hon tävlade med senast, säger Alessandro Gocciadoro.

Bonne Nuit Bi (lopp 9) är en häst som jag håller högt och som jag tror kommer hävda sig väl i det här sammanhanget. Spår sju underlättar dock inte även om hon är väldigt startsnabb. Vi får se hur hon kan komma till i loppet och jag har dessutom förstått att hon möter bra hästar. Möjligen är kort distansen lite mer passande för henne, men jag är säker på att hon kommer kunna prestera på en hög nivå även över 2.140 meter. Hon kommer att tävla barfota fram, med öppet huvudlag och jänkarvagn som vanligt, säger Alessandro Gocciadoro.

Tipsintervjuer för fri publicering.