Fokustema
Intervjuer
Läs senare

Gocciadoro: ”Passar på distansen”

Vilken klass håller Åby stora Pris-deltagare Always Ek?
Om dennes möjlighet i veckans Grupp I-lopp samt om övriga starthästar på svensk mark uttalar sig som vanligt Alessandro Gocciadoro på Sulkysport.
Av
Emil Persson
Always Ek och Björn Goop vid seger på Vincennes som fyraåring. Nu väntar start i Åby Stora Pris. Foto: Gerard Forni
Always Ek och Björn Goop vid seger på Vincennes som fyraåring. Nu väntar start i Åby Stora Pris. Foto: Gerard Forni

Solvalla tisdag 9 augusti

Brezza du Kras (lopp 6) gjorde en bra insats i sin comeback. Hon har tränat på som vanligt efteråt och allt verkar bra. Jag tror att hon kommer vara i mycket bättre form denna gång. Hästen är startsnabb och från ett bra startspår ska hon ha chans att kunna nå ledningen. Nu blir det barfota runt om istället för skor och så kör vi med helstängt huvudlag och jänkarvagn, säger Alessandro Gocciadoro.

Cheyenne Selva (lopp 7) är egentligen ingen osäker häst utan det har han handlat om tillfälligheter och otur som gjort att hon har galopperat. Senast vann hon på ett bra sätt och jag då jag bedömer henne som startsnabb bör hon ha chans att nå ledningen från ett bra startspår. Nu blir det förmodligen lätta skor, men i övrigt blir det som vanligt helstängt huvudlag och jänkarvagn. Hon står sig bra i den här klassen, säger Alessandro Gocciadoro.

Åby lördag 13 augusti

Drago Mac (lopp 1) tycker jag är en väldigt bra treåring så  utifrån det vill jag testa honom i tuffare sammanhang på svensk mark. Däremot är inte startspåret bra över kort distans så jag hoppas främst att han kan sluta bland de fem främsta. Han kommer tävla med skor, helstängt huvudlag och jänkarvagn, säger Alessandro Gocciadoro.

Allegra Gifont (lopp 3) tycker jag gjorde ett riktigt bra lopp i comebacken. Jag trodde inte att hon skulle vara så pass redo som hon var och nu förväntar jag mig att hon närmar sig sin bästa form utan att jag för den skull vill säga att den kommer vara hundraprocentig. Hon fick inte det bästa startspåret här så jag får försöka hitta en position och sedan köra sista 400 meterna. Det blir barfota runt om, helstängt huvudlag och jänkarvagn, säger Alessandro Gocciadoro.

 Zorro Wind (lopp 9) hade jag trott skulle kunna ge Charliebrown Effe en match om segern om han hade fått ett bra startspår och kunde nått ledningen. Nu blev det inte så och med tanke på hur spårlottningen föll så tror jag att den hästen blir oslagbar. Jag får i alla fall försöka nå en så bra position som möjligt och hoppas att vi kan få med oss bra prispengar. Det blir barfota runt om, öppet huvudlag och jänkarvagn, säger Alessandro Gocciadoro.

Abbys Wise As (lopp 9) gör alltid bra insatser, men nu från spår tolv i ett såhär tufft lopp så kommer det behövas mycket tur. Hästen kommer tävla barfota runt om, med helstängt huvudlag och jänkarvagn, säger Alessandro Gocciadoro.

Always Ek (lopp 11) vill vi testa i det här storloppet eftersom han gör så bra insatser över lång distans. Han har alltid levererat på Vincennes och nästan vunnit varje gång vi testat där. Hästen hade ett långt avbrott efter vintermeetinget, men jag tycker att han gick bra i comebacken och hästen har tränat på starkt efteråt. Jag tror att han kommer göra en bra insats på lördag bara han tar den resan från Italien på rätt sätt för nu blir det första gången han reser så här långt. Hästen är inte beroende av någon speciell position, men det är svårt att säga hur han hamnar till från det här spåret. Hästen kommer tävla barfota fram, med öppet huvudlag samt jänkarvagn, säger Alessandro Gocciadoro.

Tipsintervjuer för fri publicering.