Fokustema
Tränarintervjuer
Läs senare

Gocciadoro: “Såg det inte komma”

När det står stora pengar på spel i Breeders Course superbonuslopp gör Alessandro Gocciadoro resan från Italien med en duo och lastar med lika många hästar till V75-loppen.
Här kan du som vanligt läsa hans tankar inför loppen.
Av
Emil Persson
Världens bästa basketspelare Nikola Jokic och Alessandro Gocciadoro har lördagsintresse på Jägersro då Catullo Jet tävlar i Silverdivisionen. Foto Mathias Hedlund/Sulkysport
Världens bästa basketspelare Nikola Jokic och Alessandro Gocciadoro har lördagsintresse på Jägersro då Catullo Jet tävlar i Silverdivisionen. Foto Mathias Hedlund/Sulkysport

Jägersro lördag 25 november

– Everything Bi (lopp 2) har haft en väldigt bra säsong. Han var utmärkt i både försök och final av Derbyt, men i försöket till Orsi Mangelli blev han störd till galopp av en konkurrent. Han hade tagit sig till final annars och hästen har tränat på bra efteråt. Startspåret är inte så avgörande för hans del då han ändå inte är någon snabbstartare. Det finns några bra motståndare här, men vi kommer till Jägersro med en häst i bra form. Det blir jänkarvagn, öppet huvudlag och barfota runt om, säger Alessandro Gocciadoro.

 Esmeralda Bez (lopp 4) skulle ha startat i ett uttagningslopp till Oaks i september, men en incident i boxen gjorde att hon fick strykas till det loppet. Det blev ett uppehåll och förmodligen så kom loppet senast i Turin då hon var med i stoavdelningen av Orsi Mangelli för tätt inpå för hon hade inte många jobb i kroppen. Nu ser hon ut som en annan häst i träning än vad hon gjorde inför det loppet och hon är tillbaka i rätt slag. Jag gillar det här startspåret och förväntar mig att hon kommer vara mycket bättre den här gången. Det blir öppet huvudlag, jänkarvagn och barfota, säger Alessandro Gocciadoro.

Catullo Jet (lopp 10) uppträdde underligt i slutkurvan senast. Han blev ensam och plötsligt ville han hem, bröt ut och galopperade slutligen. Jag såg inte alls det komma för det vara massa krafter kvar i hästen och han är i toppform. Spår åtta blev sämsta tänkbara, men jag tror att hästen kan göra en mycket bra insats. Det blir barfota fram precis som i Italien, öppet huvudlag och jänkarvagn, säger Alessandro Gocciadoro.

Christofer Jet (lopp 11) är en väldigt snabb häst som är tillbaka och tävlar på en hög nivå nu igen så då ville jag ta med honom upp och testa i Sverige. Det här är en häst som under sitt liv haft problem med många småsaker, men när han är hundraprocentig såsom är fallet nu så kan han tävla i en högre klass än den han befinner sig i just nu. Hästen är väldigt startsnabb och jag försöker nå ledningen. Det blir öppet huvudlag, jänkarvagn och och skor runt om, säger Alessandro Gocciadoro.

Intervjuer för fri publicering.