Fokustema
Intervjuer
Läs senare

Gocciadoro: ”Siktar mot Jarlsberg”

Måndagen är här och med den publicerar vi som vanligt intervjuer med Alessandro Gocciadoro rörande veckans starthästar på svensk mark.
Av
Emil Persson
Bepi Bi genrepar inför Ulf Thoresens Grand International. Foto Mathias Hedlund/Sulkysport
Bepi Bi genrepar inför Ulf Thoresens Grand International. Foto Mathias Hedlund/Sulkysport

Solvalla onsdag 22 juni

Zanzibar Wise As (lopp 3/V86-1) har varit i Sverige sedan mitten av april. Hon fick feber till en början och tappade några träningsjobb i samband med det. Vi har inte stressat igång henne utan tagit det lugnt och hon har inte fått något snabbjobb inför comebacken. Det här blir ett lopp att komma igång igen och även om hon tränar bra så är hon självklart inte i bästa konditionen. Hon kommer att tävla med vanlig sulky, öppet huvudlag samt barfota runt om, säger Alessandro Gocciadoro.

Zorro Wind (lopp 7/V86-5) var lite sådär senast. Han pullade för mycket före loppet och jag tror det påverkade hans prestation för han var inte sig lik. Hästen har tränat på bra efteråt och jag förväntar mig en bra insats. Nu kommer han att tävla barfota runt om, med öppet huvudlag och jänkarvagn, säger Alessandro Gocciadoro.

Amornero Roc (lopp 8/V86-6) fick betala priset för de inledande 500 meterna senast. Det blev en väldigt snabb öppning på en väldigt tung bana och han blev muskeltrött. Formen kan komma i takt med att han startar på mer regelbundet och det är därför vi låter honom starta igen så pass tätt inpå. Det blir vanlig sulky nu när det är voltstart, öppet huvudlag och barfota runt om, säger Alessandro Gocciadoro.

Bepi Bi (lopp 9/V86-7) har gått sina normala träningsjobb efter Sweden Cup och allt verkar bra. Vi vill starta honom i Jarlsbergs storlopp och behöver ett lopp emellan och då valde vi det här loppet. Jag förväntar mig inte seger och han kommer att tävla med skor nu det det är ett förberedande lopp inför Jarlsberg. Självklart ska jag inte stoppa hästen om han vill vinna loppet för formmässigt är han lika bra som för tre veckor sedan, men det är som sagt inget jag förväntar mig att han gör. De blir öppet huvudlag och jänkarvagn igen, säger Alessandro Gocciadoro.

Tipsintervjuer för fri publicering.