Fokustema
Intervjuer
Läs senare

Gocciadoro: ”Spåret förändrar allt”

Med en handfull hästar till start under Solvallas penningstinna Jubileumspokalskväll och en duo inom lördagens V75-omgång i Örebro så är Alessandro Gocciadoro en tydlig frontfigur denna travvecka.
Här kan du läsa hans tankar rörande veckans sju starthästar.
Av
Emil Persson
Alessandro Gocciadoros Zeudi Amg ska starta i Silverdivisionen. Foto: Mathias Hedlund/Sulkysport
Alessandro Gocciadoros Zeudi Amg ska starta i Silverdivisionen. Foto: Mathias Hedlund/Sulkysport

Solvalla onsdag 17 augusti

Don’t Say Gar (lopp 4) gjorde ett jättebra lopp som trea senast på Jägersro bakom vad som kan vara Europas två bästa treåringar. Jag tror hon kan prestera på samma nivå denna gång och skulle jag vilja så kan hon öppna snabbt, men jag får se bakom bilen hur de känns. Hon kommer att tävla med skor runt om, helstängt huvudlag och jänkarvagn, säger Alessandro Gocciadoro.

Calypso degli Dei (lopp 6) hade lite problem med katarr i senaste starten. Nu har hon tränat bra och vi tog beslut att hon var redo att tävla igen. Från spår åtta är det en tuff uppgift, men samtidigt klarar hon av att göra loppen själv i andraspår. Jag hoppas att jag kan komma ner i en bra position och förväntar mig en god insats. Det blir skor runt om, öppet huvudlag och jänkarvagn, säger Alessandro Gocciadoro.

Zeudi Amg (lopp 7) har jag inväntat det här loppet med och hon kommer väl förberedd, men det här spåret förändrar allt. Jag tvivlar inte alls på att hon duger mot de här hästarna, men från spår åtta blir det svårt att besegra dem. Hästen är i vilket fall i god form och jag kommer göra mitt bästa för att lyckas. Senaste gången vi hade spår åtta på Solvalla så lyckades vi nå ledningen, men jag får se hur jag lägger upp det den här gången. Det blir barfota runt om, öppet huvudlag och jänkarvagn, säger Alessandro Gocciadoro.

Cinderella Jet (lopp 8) galopperade med grepp om loppet senast i Bollnäs. Jag tror att hon hade vunnit annars, men det var som att när hon passerat kurvan och hade besegrat hästen som ledde så trodde hon loppet var över. Distansen är utmanande, men tävlar hon på sin högstanivå hanterar hon den och jag förväntar mig en bra prestation. Det blir barfota fram, helstängt huvudlag och jänkarvagn, säger Alessandro Gocciadoro.

Bubble Effe (lopp 10) fick nog starta för tätt en period och fick inte de rätta resultaten i de sista loppen. Hästen är allra vassast över kortare distanser, men jag tror vi kan få en bra position direkt och slipper han göra för mycket själv känns det rimligt att han kan ta en placering bland de fem främsta. Det blir barfota fram, öppet huvudlag och jänkarvagn, säger Alessandro Gocciadoro.

Örebro lördag 20 augusti

Amornero Roc (lopp 5) hade problem med sina hovar senast och det blev inte bra med barfota den dagen. Startspåret här blev inte det bästa, men jag tycker att han fungerar bättre i volt- än autostart numera då det inte blir så snabb öppning. Vi behöver kolla närmare på hovarna under veckan innan vi tar beslut kring balansen och om det går att köra barfota eller ej. I övrigt blir det öppet huvudlag och vanlig vagn, säger Alessandro Gocciadoro.

Bon To Run (lopp 11) hade bara gjort bra prestationer på svensk mark innan han galopperade senast i Bollnäs. Jag tror att han hade varit bland de tre främsta utan galoppen, men förmodligen blev han ömfotad och det syntes i kurvorna att han inte fick det att stämma. Allt har varit bra efteråt i träningen och spår tio är inte dåligt för honom på något vis utan han är den typen av häst som hanterar flera olika positioner och upplägg. Det blir barfota fram, öppet hvuudlag och jänkarvagn, säger Alessandro Gocciadoro.

Tipsintervjuer för fri publicering