Fokustema
Intervjuer
Läs senare

Gocciadoro: ”Svåra förutsättningar”

Alessandro Gocciadoro testar lyckan med fem hästar vid tisdagskvällens topptävlingar på Jägersro.
Av
Emil Persson
Vernissage Grif. Foto Mathias Hedlund/Sulkysport
Vernissage Grif. Foto Mathias Hedlund/Sulkysport

Jägersro tisdag 26 juli

Calypso Degli Dei (lopp 6) vann på ett väldigt bra sätt senast. Efter det har hon tränat på lugnt och allt verkar bra. Hon kan öppna väldigt snabbt, men är inte behov av någon speciell position utan kan kontrollera loppet bra från utsidan om så krävs. Det kan rentav vara så att det är ett bättre upplägg för henne. Jag behöver vänta tills tävlingskvällen innan jag bestämmer balansen. Senast tävlade hon med skor, men det kan bli så att vi kör barfota nu. Det blir öppet huvudlag och jänkarvagn som vanligt, säger Alessandro Gocciadoro.

Chamant De Zack (lopp 7) är en häst som jag gillar mycket. Han gjorde ett bra lopp i Neapel efter att gått utvändigt ledaren hela vägen, men senast hade han problem med katarr. Med tanke på det tycker jag att han gjorde ett bra lopp som kunde prestera så pass utan att vara hundraprocentig. Hästen kan öppna väldigt snabbt och spontant så känns det som jag vill försöka sätta honom i ledningen och hålla den positionen hela vägen. Det blir barfota runt om, jänkarvagn och öppet huvudlag, säger Alessandro Gocciadoro.

Don’t Say Gar (lopp 8) hade precis som Charmant de Zack problem med katarr i senaste starten. Hon har blivit behandlad efter det och tränat normalt efteråt. Jag gillade hur hon kändesi senaste starten och jag tror hon kan stå sig bra här även om hon möter några av Europas bästa treåringar. Förhoppningsvis blir det en snabb öppning på loppet; då kan hon avsluta starkt. Hon kommer att tävla med skor runt om, öppet huvudlag samt jänkarvagn, säger Alessandro Gocciadoro

Vernissage Grif (lopp 10) hade inte sin dag i Årjäng. Han gör sådär emellanåt, men jag körde lite snabbare med honom bakom fältet och fick verkligen ett bra intryck av hästen. Därmed kändes det naturligt att starta tätt. Spår sju över 1.609 meter är väldigt svåra förutsättningar, men jag får försöka ta position så får vi se hur vi lyckas. Det blir förmodligen barfota fram, öppet huvudlag och jänkarvagn, säger Alessandro Gocciadoro.

Outlander (lopp 12) är en liten och modig häst, men det är blev ingen drömuppgift för honom med spår tolv och konkurrens av äldre hästar. Det blir skor runt om, jänkarvagn och förmodligen öppet huvudlag, säger Alessandro Gocciadoro.

Bollnäs lördag 30 juli

Cinderella Jet (lopp 4) inledde med två utmärkta insatser på svensk mark. Sedan blev det galopp och gången efter fick hon ett väldigt tufft lopp, men jag tycker att hon höll strålande. Det är inte många hästar som tar sig hem till mållinjen efter ett sådant lopp. Det är en stark häst och jag tror hon kommer göra en bra en bra insats igen. Det blir åtminstone barfota fram, helstängt huvudlag och jänkarvagn, säger Alessandro Gocciadoro.

Zaccaria Bar (lopp 7) var inte som bäst senast. Jag kunde inte värma upp hästen och i loppet var han inte sig lik. Han pullade mycket och fick en tuff resa. Jag kommer förmodligen byta huvudlag nu från helstängt till öppet. I övrigt blir det barfota runt om och jänkarvagn, säger Alessandro Gocciadoro.

– Zanzibar Wise As (lopp 8) fick ett lopp för ett komma igång senast. Jag tyckte inte insatsen var så dålig med tanke på att det var längesen hon startade senast. Motståndet här är tufft och startspåret uselt så jag tror inte hon slåss om segern. Vi får se vad hon kan leverera de sista 400 meterna helt enkelt och vad hon kan få med. Det blir barfota runt om, jänkarvagn och helstängt huvudlag, säger Alessandro Gocciadoro.

Allegra Gifont (lopp 10) fick lite problem när hon kom till Sverige och har inte startat på länge. Nu är hon förbi den tiden med problem och tränar bra, men det här är ett tufft lopp. Hon står med 40 meters tillägg, det handlar om att komma igång och jag förväntar mig inte att hon kan leverera på sin högstanivå förrän hon har ett lopp två lopp i kroppen. Det blir förmodligen skor runt om denna gång. I övrigt blir det öppet huvudlag och vanlig sulky nu när det är voltstart, säger Alessandro Gocciadoro.

Born To Run (lopp 11) har radat upp toppinsatser. Jag var säker på att han skulle få en bra säsong i Sverige och det har visat sig stämma. Spår nio är inte så dåligt startspår för även om han har börjat bli allt snabbare från start så är han inte beroende av ledningen på något vis utan detta är en stark häst som tål att göra jobbet själv. Allt har varit bra i träningen efter segern i Eskilstuna och vi gör inga ändringar utan det blir barfota fram, öppet huvudlag och jänkarvagn, säger Alessandro Gocciadoro.

Tipsintervjuer för fri publicering.